Ytterligare en Corona-fråga
Sök:

Ytterligare en Corona-fråga

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bobskefeurat

ställde för sedan frågan: Ytterligare en Corona-fråga

Hejsan!

Investerade nyligen 200.000 i Globala barnportföljen, veckan innan raset började. Så detta leder ju till att det blir rakt av minus nu. Tanken med det investerade kapitalet är ju att det skall användas på lång sikt, så jag anar väl svaret.

Men finns det något man kan ha i åtanke i turbulenta tider eller är det rimligaste att bara direkt förhålla risken till horisonten och inte situationen som den ser ut nu?

Tack till alla här på bloggen! :)

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Som du är inne på så tycker jag att tidshorisonten får bestämma risken och inte läget på börsen och marknaden.
Ingen vet när det vänder upp eller när det kommer en till nedgång, långsiktigt månadssparande för att sprida ut köpen och behåll under en lång tid har iaf visat sig vara en fungerande modell!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-28 klockan 13:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.