Ytterligare en portfölj?
Sök:

Ytterligare en portfölj?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av A

ställde för sedan frågan: Ytterligare en portfölj?

Hej hörrni. Jag har i dagsläget en 80/20-portfölj för långsiktigt sparande och funderar på om jag behöver en till, en 60/40-portfölj. Jag sparar inte till något speciellt men funderar på om det är bra att ha pengar som kan vara tillgängliga inom en kortare tidsperiod. Kan i så fall tänka mig att höja min 80/20 till en 90/10. Vill helst inte ha 100/0 då jag vill kunna sova gott om natten. Vad tror ni, är det en bra idé eller ska jag fortsätta med endast en portfölj?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ingen som har någon åsikt angående ovan?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag är inget riktigt fan av alla de där olika portföljerna eftersom du i slutändan ändå har en uppdelning av aktier och räntor. Således kan man lika gärna ha en portfölj i mitt tycke. Aktier = risk, räntor = trygghet. Om du känner att du har för stor risk så investera i mer räntor eller skyddande produkter.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Olof
 2. Vit pil

  Fördelen med att dela upp i olika portföljer handlar ju om psykologi och målsättningar. Jag vet att jag sparar x antal kronor i månaden men jag har ändå ett google sheet där jag satt upp milstolpar under 2019 för investerat kapital t ex.

  På samma sätt som att jag som, även äger aktier, gärna delar upp portföljen i ”teman”. Exempelvis har jag en portfölj med bara småbolag, även om jag har småbolag i min ”primära” portfölj. T o m med visst överlapp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Olof 2

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ta gärna och läs artikeln:

och bilda din egen uppfattning om hur du vill dela upp ditt sparande.

Hälsningar,
Robin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-21 klockan 14:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂