Framgångshistoria från en kvinnlig läsare…

Uppföljning och kommentar till läsarmejlet för två veckor sedan...

I samband med att jag för två veckor sedan publicerade en läsarstory, fick jag följande mejl med liknande framgångshistoria från en annan kvinnlig läsare.

Jag uppskattar väldigt mycket dessa personliga delningarna, för det visar verkligen att det är möjligt att skapa sig ett rikare liv. Det handlar dessutom väldigt sällan om pengar på samma sätt som det handlar om balansen mellan alla de olika delarna i livet. Det är inte heller alltid att vägen går spikrakt, utan många gånger tar den oss på vägar vi hoppades att vi inte skulle behöva gå.

Just när det gäller barn så tycker jag att det är väldigt spännande med vårt generella förhållningssätt till barn och förändring. När jag började skriva på bloggen för många år sedan fick jag alltid kommentarena:

Det är ju enkelt för dig som är ung och inte har några barn eller något annat att förlora. Vänta bara tills du får barn…

Det roliga är att sedan min dotter föddes 2011 så har jag barn. Tvärtom blev det en ännu större motivation för mig att göra mer av samma sak. Nu hade jag ju inte bara mig själv att tänka på. Saker som jag tidigare inte gjort, fick jag nu en ännu större anledning att göra. För några månader sedan fick jag på en föreläsning höra:

Vänta bara tills du får två barn, då ska du få se…

Jag ler vid tanken, för jag tror nämligen inte att det handlar om antalet barn. Jag tror att det handlar om att hitta en tillräckligt stor drivkraft och motivation till att göra sin förändring. Barn, precis som allt annat, kan vara det som både hjälper eller stjälper.

Läsarmejlet

Hej Jan,Jag håller med om så ofantligt många saker i din artikel, satt och log igenkännande när jag läste. Motivation, tid, hälsa, är alla så viktiga områden för att bli en lyckligare människa. Jag har själv gjort en resa och stora förändringar i mitt liv de senaste två åren. Det hela började med att min då mitt ena barn blev allvarligt sjuk.

Jag tyckte att jag levde ett bra liv innan men detta gjorde att jag började att ta ännu mer tillvara på tiden och på vad jag vill uppnå med hjälp av den.Jag tror att problemet för många handlar om det område som skribenten i den tidigare artiklen nämner, nämligen motivation. Många saknar motivation helt enkelt för att de inte vet vad som motiverar dem. Man skulle behöva få lite hjälp med att hitta sin motivation om man nu inte kan komma på det själv.

Alla har vi nog något som motiverar oss, vi vet kanske bara inte vad alltid.. Men hittar man det så kan man få en fokus som kan hjälpa en genom eld och vatten.Tiden är också något fantastiskt. Håller med om att vi kan lyckas med väldigt mycket tack vare tiden. Det som sätter käppar i hjulen för oss många gånger är att vi är för otåliga och inte är villiga att låta saker och ting ta tid. Vi ger upp vår resa mot ett hälsosammare liv exempelvis helt enkelt för att det tar alldeles för lång tid att gå ner i vikt eller bygga upp kondition exempelvis. Och missar den fantastiska belöningen som ligger i att så småningom börja se resultat och att få uppleva att makten helt och håller ligger i våra egna händer.

Träning i någon form kan hjälpa så många människor att må bättre. Det är en pålitlig, oundviklig källa till endorfiner. Och att känna smärta i vaderna och lår och att få kippa efter andan i en uppförsbacke är inte heller så dumt eftersom det ger oss insikt om att vi faktiskt visst klarar av saker som är jobbiga. Man tar med sig den känslan och övertygelsen hem efter träningspasset och vet om att också andra hinder i livet går att övervinna.

Jag har inte övergett Netflix eftersom det inte har varit det som har varit min tidstjuv, däremot har jag övergett en annan tidstjuv och i och med detta också skapat en enorm förändring i mitt liv. Ingen och allra minst jag själv kan säga att man/jag inte hinner… Jag väljer själv vad jag lägger min tid på och vad jag prioriterar. Hinner man inte med det man önskar så behöver man sätta sig ner och försöka omprioritera. Det är lättare sagt än gjort, särskilt när livet med småbarn rullar på och ofta går i ett!! Men risken om man inte gör det, är att åren går, att åren med barnen hemma plötsligt är förbi och att man ångrar att man inte valde annorlunda.

Tack för bra tankar från er båda och för att du postade detta mail Jan!

PS. Jag har lyckats spara ihop samma summa pengar… DS.

Relaterade artiklar

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök