Fredagsmys(?): Dokumentären PUSH nu på SVT Play
Sök:

Fredagsmys(?): Dokumentären PUSH nu på SVT Play

Nu kan du se filmen som vi pratade om i avsnitt #117

Fredagsmys(?): Dokumentären PUSH nu på SVT Play

Här kommer en kort headsup inför helgen att dokumentären PUSH av filmaren Fredrik Gertten som vi intervjuade i avsnitt #117 nu finns på SVT Play. Den handlar om hur bostäder blev investeringar, hur unga blir chanslösa på bostadsmarknaden och kapitalfonder inte är som de fastighetsägare man tror. Jag själv var faktiskt lite chockad efteråt.

Se gärna dokumentären PUSH på SVT Play, vår intervju med Fredrik och du får väldigt gärna hojta till med vad du tog med dig. 👍 Nedan följer länken till avsnittet med Fredrik:

Ha en trevlig helg och så ses vi på söndag. Då är det dags för ”Inre framgångsfaktorerna del 4” som ett avbrott mot de senaste veckorna väldigt ekonomi-nördiga avsnittet med allt från portföljer, fonder, korrelationer och allt som hör därtill.

Hälsningar,
Jan


Den här artikeln publicerades 2020-01-24 klockan 09:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Övrigt och off-topic.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

14 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Är lite ensidigt, om någon flyttar in i en ny renoverad lägenhet så blir ju hans gamla boende ledigt?
  Det blir ju inte mindre antal bostäder för att man rustar upp dem????

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Gsson
 2. Vit pil

  Har inte med videon att göra men har en tanke. Nu när vi får en mer högerregering framöver, kan man då spekulera att det kommer gå bättre för Sverige fonder? Om en demokrat i USA får makten, så kan dom höja skatten lite som leder till mindre avkastning?

  Är det fel att tänka såhär? Jag förstår att vad som helst kan hända. Personligen har jag 0% Sverige, och därför har denna tanke fått mig att bli mer intresserad i Sverige.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  David N
  1. Vit pil

   Vi har inte tillräckligt stor politisk spridning i praktiken att det skulle göra någon större skillnad skulle jag säga. Killgissar förstås.

   Hur menar du att vi nu kommer få en mer högerinriktad regering menar du? Finns, mig veterligen, få tecken på att något annat än nyval med ett drastiskt annorlunda resultat skulle rucka på den här avslagna mellanmjölken.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Olof
 3. Vit pil

  Ett typiskt kommunist program och propaganda men så fungerar kapitalismen som folk har röstat för,att hyror höjs i attraktiva område är normalt att fattiga kan inte betala högre hyror betyder att dom jobbar inte tillräckligt hårt och tjänar för lite men har för höga krav för sitt boende.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin
  1. Vit pil

   Vet inte om det är kommunistiskt propaganda direkt, utan kan ses som en uppgradering på kapitalismen. Likt så som vi har lagar och regleringar kring livsmedel, så kan man ha det för bostäder också, för att underlätta folks liv.

   Det är inte så att vi har kapitalismen för ideologins skull, utan för att det fungerar.

   Personligen vill jag veta hur vi kan gynna från bostadsmarknaden. Fastighetsaktier är redan högvärderade.. Kanske köpa in sig på Plus småbolag efter en börskrasch är nog min plan. Dom har ca 20% fastigheter.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   David N
  2. Vit pil

   Inte använda särskrivning på kommunistpropaganda. I övrigt rätt – ohållbart argument att alla ska kunna bo där de vill. En idiot kan ju förstå att det inte är möjligt. Och så är ju denfria marknaden dementa mekanismen som är rättvis ochinte leder till korruption.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Arne Anka
 4. Vit pil

  Vart rätt besviken på denna dokumentär tyvärr.
  Om man inte kan ha med motpartens argumentation så tyder de oftast på att man inte har så mkt grund att stå på.
  Väldigt ensidig dokumentär som i min mening aldrig tog upp den andra partens version. Av vilken anledning kan man ju undra? Jag tar de som en stark anledning att vara skeptisk. Även om jag kan tänka mig att de finns mkt sanning i de som visas.

  8+
  Gravatar ikon för användaren
  Jimmy
  1. Vit pil

   Motparten var ju inte intresserade av medverka eller diskutera ämnet, inte förrän Barcelonas borgmästare belade motparten med vite på 600 000 EURO om de inte kom till förhandlingsbordet, då kom de krypandes.
   Bra kapitalism, tveksamt!

   8+
   Gravatar ikon för användaren
   Anders
 5. Vit pil

  Hej!
  Varför kallar vi människor, som ”grottar” ner sig i ett ämne och skaffar sig enorm kunskap, för NÖRD?
  Borde inte det vara tvärt om, att alla de som inte tar reda på hur saker och ting förhåller sig eller i värsta fall, inte bryr sig, är de verkliga nördarna?
  Hur som helst, du skriver att avsnitten är väldig ekonomi-nördiga, men de innehåller väldigt adikvat information, jag kan själv lyssna på avsnittet ett par gånger för att förstå, men NÄR jag förstått, kan jag bli förbaskad hur lurad vi ofta blir i tron på att vi får ”hjälp”.
  Må Väl och tack för ert enorma engagemang!

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Anders
  1. Vit pil

   Hej
   Kanske för att definitionen på en nörd är just en person som har ett fixerat intresse eller intresseområde och som skaffar sig mycket kunskap inom det specifika intresset. Sedan att somliga tolkar ordet nörd i en negativ bemärkelse, vilket det absolut inte är, är en annan sak.
   Mvh Oscar

   4+
   Gravatar ikon för användaren
   Oscar
  1. Vit pil

   Instämmer! Det är närmast Michael Moore-klass på den här dokumentären. Jag gillar speciellt när Leilani Farha i en sekvens beskriver Sveriges bostadspolitik som ”mycket omtyckt”. Jag undrar om hon frågat någon av de 600.000 personer som står i Stockholms bostadskö.

   4+
   Gravatar ikon för användaren
   Johan
   1. Vit pil

    Den är otroligt populär. Folk köar i åratal över i stort sett hela landet för att få ta del av den! ;o)

    4+
    Gravatar ikon för användaren
    Patrik

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.