Frigör plats för nya saker - energi och surdegar...
Sök:

Frigör plats för nya saker – energi och surdegar…

Den här artikeln publicerades 2007-11-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

En sak som jag har upptäckt på sistone är att man behöver plats för nya insikter, erfarenheter och investeringar. Det gäller alltså att man är öppen och tillgänglig för att hugga på de chanser och möjligheter som kommer upp.

Därför behövs det alltså att man inte har en mängd surdegar som hänger efter en och tar ens energi. Något som jag har noterat att många som är rika gör är att ta hand om dessa surdegar direkt och inte dra på dem. Om man inte gör det så kommer de medvetet eller omedvetat att ta energi som kommer att hindra en.

De fyra sakerna som kan ta energi från en är:

 1. Relationer – någon som man har bråkat med, någon som har dåligt samvete gentemot eller liknande
 2. Aktioner – något man har tänkt att göra men inte har gjort.

De fyra alternativen som man har när det gäller surdegar är:

 1. Att ta hand om den och hantera den
 2. Att avvisa den och ”skita” i den
 3. Att delegera den till någon annan
 4. Att ”pausa” den till ett senare tillfälle

Jag har som mål att försöka fråga mig varje dag:

”Vad kommer att ge mig mest energi om jag får det gjort imorgon?”


Den här artikeln publicerades 2007-11-09 klockan 00:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag är själv litegranna som så att jag försöker alltid att vara tidseffektiv. Jag gör bara det som får mig att bli framgånsrikare. Det som jag ogillar brukar jag bara kasta i papperskorgen. Det kan även inkludera personliga möten med folk, även med familjen (de brukar bli förbannade på mig för detta). Detta är ett sätt att inte bli galen för det finns alltid saker att göra ifall man är ambitiös.

  Problemet med att vara ambitiös och ständigt tillgänglig för alla möjliga påhitt är att man blir en marionett docka till sist. Jag ser det som såhär: Vinner jag något på detta? Är svaret nej slängs det. Tack och adjö.

  Jag har inga känslomässiga problem med att bryta med projekt eller relationer jag anser gör mig tokig. Vissa skulle kalla det för ett psykopat drag eller känslomässig störning och det stämmer säkert..hehe. Men jag är en lycklig störd f*n, det betyder något=).

  Daytrader hade jag nog passat bra som troligen (inget intresse för det dock).

  Sist men inte minst: Telefoner är överskattade tidstjuvar. Jag är känd för min ”ingen telefon diskussion” policy. Det har inget med att jag är skum eller liknande. Bara det att kan man inte lösa saker via msn eller mail så tror jag knappast att en timme långt telesamtal eller ett sött kafferep kommer göra susen heller.

  Sorry, men anpassning till 2000 talets effektivare modeller för kommunikation är ett måste. Idag har du ju för bövelen webcams och små söta headsets. Bara att sjunga på, mina herrar. Och tänka sig, du kan även dricka hembryggt kaffe med en kanel snäcka på sidan under mötet:).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.