Fullt hus i Akelius
Sök:

Fullt hus i Akelius

Akeliusemissionen blev kraftigt övertecknad

Den här artikeln publicerades 2014-09-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Är på resande fot idag, men här är ett kort pressmeddelande angående Akelius emissionen som jag skrev om förra veckan.

Akelius Residentials emission av preferensaktier blev kraftigt övertecknad, skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Akelius Residential emitterar 9,4 miljoner preferensaktier för totalt 3 miljarder kronor. 16.000 investerare ansökte om aktier för 9,5 miljarder kronor.

Bolaget utökade nyligen sitt erbjudande av preferensaktier på grund av stor efterfrågan.

Preferensaktierna är noterade på Nasdaq OMX First North och första handelsdag för de nyemitterade aktierna väntas vara den 24 september.

”Emissionen var på 3 miljarder så vi måste skära i tilldelningarna. Alla får minst 50 aktier och våra kunder garanteras 400 aktier”, säger Pål Ahlsén, koncernchef i Akelius Residential, till DI.


Den här artikeln publicerades 2014-09-16 klockan 16:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Tips för din privatekonomi.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan,

  En mycket trevlig blogg med väldigt intressant läsning, är inne så ofta jag kan :)

  Nu till min fråga:
  Har suttit och läst lite om Akelius Preferensaktie och min fråga till dig är om man garanterat kan säga att om man äger aktien i 10 år så gör man en kursförlust på den med tanke på de har möjlighet att lösa in aktierna i olika tidsperioder?
  Står i prospektet att Akelius har rätt att lösa in preferensaktier efter de första 5 åren och fram till 10:e året.
  Har möjlighet att lösa in preferensaktierna till en kurs motsvarande 125% av teckningskursen efter år 5, mellan 5 och 10:e året till 115% och slutligen efter tionde året till 115%. Över tiden kommer alltså aktiekursen anpassa sig till teckningsbeloppet? Hur ser du på detta?

  Med vänlig hälsning
  Emil

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil
  1. Vit pil

   *Efter 10:e året till 110%*

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Emil
 2. Vit pil

  Det verkar vara allmän hausse ang dessa preffer men liksom Günter Mårrder på sparpodden känner jag mig tveksam både till Akelius o denna investering. Den som lever får se.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Knut Karlsson
  1. Vit pil

   Absolut. Har missat avsnittet med Gunther – vad var hans huvudsakliga invändning? Uppenbarligen har de ju fått in nästan 12 mdr på de två emissionerna….

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.