Goa härliga deklaration - krönika av Charlie Söderberg
Sök:

Goa härliga deklaration – krönika av Charlie Söderberg

Charlie Söderberg skriver i sin krönika på www.balansekonomi.se följande vilket jag tyckte var tillräckligt inspirerande för att återpubliceras här:

I dessa deklarationstider känns det offentliga samtalet om pengar tyngre än någonsin. Att som balansekonomi vara en förkämpe för hur roligt och spännande pengar är kan nästan upplevas som oförskämt mot alla dem som sitter hemma och siliter sitt hår över en K10:a N2:a eller någon annan av skatteverkets läckerheter.

Men pengar är roligt det får ni inte glömma bara för att ni har ett par formulär framför er. Pengar är ett sätt att lagra energi och energi tror jag vi alla vill ha mer av i livet. Vi vill ha mer god mat, mer härliga lediga dagar, mer möjlighet till välgörenhet och en känsla av frihet att göra det vi vill i livet.

Det som kan göra att pengar verkar tråkigt är att man glömmer bort att det är möjligt. I stunder av motgångar och besvär eller bara brist på nya resultat så händer det att vi människor från tid till annan börjar intala oss själva och varandra att det ändå inte är någon idé.

Vi börjar tro på att ”man vet vad man har, men inte vad man får” att ”det är bättre med en fågel i handen än tio i skogen” att ”det är bäst att aldrig förvänta sig någonting så blir man aldrig besviken” eller varför inte att ”man måste rätt munnen efter matsäcken”. Att få det man verkligen vill ha tycks ibland mest vara till för andra, de där i filmerna eller de som skrapar en trisslott i tv-soffan. 25 000 i månaden rakt in på kontot i 25 år är den ultimata drömmen som bara känns tillgänglig för en på miljonen.

Då blir pengar tråkigt, tungt och svårmotiverat. Men vi vet att det är bara början på vad som är möjligt, utan vare sig tur eller trisslotter.

Vi ser det ske varje dag och jag tror att om även du kunde sätta upp en stor lapp på kylskåpet som påminner dig om att ”DET ÄR MÖJLIGT ÄVEN FÖR DIG!” så blir det lättare att göra jobbet, leka leken, spela spelet. Med små medel varje dag kan du med glädje och energi se till att nästa års deklaration blir en riktig solskenhistoria. Mitt förslag till dig är att redan nu gå ut och köpa en flaska champagne. Fäst en lapp om flaskans hals och skriv ”Öppnas vid firandet av nästa års deklaration”…och om du ändå inte helt kan tro att det är möjligt, kom och besök oss på vårturnén över Sverige. Vi tror att du kan om du bara vill och vi ger oss inte förens du också tror det.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

  1. Vit pil

    Deklaration tycker jag själv är kul. Av den enkla anledningen att jag kan skryta med mer sparränta detta året än förra. Att jag detta året har mer förmögenhet i aktier än förra året etc (denna biten ska man dock akta sig för, håll aktierna i en privat stiftelse. Inte för att smita ifrån skatt, betala skatt för all del. Men bara för att bli av med folk som vill stämma en, för det sker titt som tätt bara för att man är tät på pengar. Testa mitt påstående, bli rika, håll förmögenheten i erat egna namn och skryt gärna ofta om det så ska ni se hur snart ni får ett stämnings brev nerdykandes i brevlådan).

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.