Goa härliga deklaration – krönika av Charlie Söderberg

Charlie Söderberg skriver i sin krönika på www.balansekonomi.se följande vilket jag tyckte var tillräckligt inspirerande för att återpubliceras här:

I dessa deklarationstider känns det offentliga samtalet om pengar tyngre än någonsin. Att som balansekonomi vara en förkämpe för hur roligt och spännande pengar är kan nästan upplevas som oförskämt mot alla dem som sitter hemma och siliter sitt hår över en K10:a N2:a eller någon annan av skatteverkets läckerheter.

Men pengar är roligt det får ni inte glömma bara för att ni har ett par formulär framför er. Pengar är ett sätt att lagra energi och energi tror jag vi alla vill ha mer av i livet. Vi vill ha mer god mat, mer härliga lediga dagar, mer möjlighet till välgörenhet och en känsla av frihet att göra det vi vill i livet.

Det som kan göra att pengar verkar tråkigt är att man glömmer bort att det är möjligt. I stunder av motgångar och besvär eller bara brist på nya resultat så händer det att vi människor från tid till annan börjar intala oss själva och varandra att det ändå inte är någon idé.

Vi börjar tro på att ”man vet vad man har, men inte vad man får” att ”det är bättre med en fågel i handen än tio i skogen” att ”det är bäst att aldrig förvänta sig någonting så blir man aldrig besviken” eller varför inte att ”man måste rätt munnen efter matsäcken”. Att få det man verkligen vill ha tycks ibland mest vara till för andra, de där i filmerna eller de som skrapar en trisslott i tv-soffan. 25 000 i månaden rakt in på kontot i 25 år är den ultimata drömmen som bara känns tillgänglig för en på miljonen.

Då blir pengar tråkigt, tungt och svårmotiverat. Men vi vet att det är bara början på vad som är möjligt, utan vare sig tur eller trisslotter.

Vi ser det ske varje dag och jag tror att om även du kunde sätta upp en stor lapp på kylskåpet som påminner dig om att ”DET ÄR MÖJLIGT ÄVEN FÖR DIG!” så blir det lättare att göra jobbet, leka leken, spela spelet. Med små medel varje dag kan du med glädje och energi se till att nästa års deklaration blir en riktig solskenhistoria. Mitt förslag till dig är att redan nu gå ut och köpa en flaska champagne. Fäst en lapp om flaskans hals och skriv ”Öppnas vid firandet av nästa års deklaration”…och om du ändå inte helt kan tro att det är möjligt, kom och besök oss på vårturnén över Sverige. Vi tror att du kan om du bara vill och vi ger oss inte förens du också tror det.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök