Gör dina räkningar billigare = Coop MedMera + Betalo
Sök:

Gör dina räkningar billigare = Coop MedMera + Betalo

Tjäna poäng på att betala dina fakturor via Coop och Betalo

Den här artikeln publicerades 2015-08-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

För ett par veckor sedan skrev jag en artikel om de bästa bank- och kreditkorten. Flera läsare hörde av sig om en grym kombo som jag själv faktiskt inte visste om och som gör att man kan tjäna pengar på att betala sina räkningar.

Läs kommentarna i det här inlägget. Sedan en tid tillbaka fungerar inte det här på samma sätt.

Så här skrev läsaren Daniel till mig:

Angående artikeln bästa kreditkortet 2015 så tycker jag att du kan ta bort SAS Eurobonus och lägga till Coop med mera mer.

Jag har använt supreme card sen 2007 men skaffade tidigare i år Coop med mera mer som ger betydligt mer eurobonuspoäng om det är vad man vill ha mot Sas egna kort. Handlar du med SASkortet så får du 6000 eurobonuspoäng om du handlar för 60 000kr / år, Med Coop kortet så får du 10 000 poäng. Och största fördelen med coopkortet är att du även får bonus om du betalar dina räkningar via www.betalo.se

Det gör att jag kommer upp i riktigt höga bonuspoäng. (hade en räkning på 50 000kr i bokningsavgift för ny lägenhet) och fick då direkt poäng motsvarande 500kr ( i vissa fall värda mer beroende på vad jag väljer i deras poängshop). Som du minns så hade även supreme card under en kort period att du kunde betala räkningarna med kortet utan avgift.

Dessutom är det ingen valutaväxlingsavgift med kortet, bra försäkringar som ingår

Ett år utan årsavgift, sen 249:- / år.

https://www.coop.se/Betalkort-och-bank/Vara-betal–och-kreditkort/MedMera-Mer/

Jag själv har inte testat det här men flera läsare har oberoende av varandra tipsat om det här.

Relaterade artiklar


Den här artikeln publicerades 2015-08-28 klockan 11:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Intervjuer och läsarhistorier, Läsarfrågor, Så blir du rik.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

47 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Finns det något sätt att få rabatt på sina räkningar numera?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joakim Lindvall
  1. Vit pil

   Det verkar dock som att kortföretagen nu ”äntligen” har skjutit Betalo’s affärsidé i sank. Samtliga kort som ger 0% serviceavgift s.k partners, är EJ bonusgrundande vid betalning av räkningar. En väl använd klyscha i ekonomi-sammanhang är på sin plats: ”festen är slut”

   1+
   Gravatar ikon för användaren
   Kristian
 2. Vit pil

  Är det då någon som vet om det finkar när du betalar in till ett sparkonto?
  Jag har ett sparkonto hos Volvofinans som jag betalar till med ocr nummer då och då när jag får en större slant över.
  Så om detta nu skulle funka kan man alltså betala med sitt Coop medmera mer kort via betalo TILL ett sparkonto som egentligen inte är en räkning? Alltså skulle du då få poäng att utnyttja som ”kontanter” på att spara dina egna pengar?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna
  1. Vit pil

   Skulle kanske ha läst tidigare inlägg om att Betalo nu tar ut 1% på betalningar via dem. 😏

   1+
   Gravatar ikon för användaren
   Anna
   1. Vit pil

    Det finns fortfarande kortkombinationer som gör att det blir gratis på betalo. Preem t ex.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kristian
 3. Vit pil

  Jag vill lägga till att Betalo tar ut en avgift på 1% om man betalar med Med mera mer. En räkning på 10000 kronor kostar alltså 100 kronor att betala. Poängen hos Cooå jag får för detta är 10000 (1kr=1p). 10000 poäng kan man lösa ut mot saker hos Coop men här gäller det att välja rätt saker. Värdekupong i Coopbutik gör detta till ett nollsummespel (för mig som konsument) eftersom 10000 poäng ger 100 kronor (alltså lika mycket som Betalos avgift) Värdekupong hos till exempel Polarn och pyret är lite bättre, 8000 poäng ger 100 kronor. Den stora vinnaren i detta är väl betalo som får pengar för tjänsten? Alla siffror jag anger är ”så vitt jag vet” och förutsatt att jag inte missat något viktigt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rasmus
  1. Vit pil

   Det du missat är att före årsskiftet så var avgiften 0 på betalo för coop medmera. Sedan 1 jan 2016 är det som du också märkt mest ett nollsummespel.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 4. Vit pil

  Hej.
  Sedan den 1 jan 2016 tar Betalo ut 1% i avgift för att betala fakturorna via dem med COOP kortet.
  Låt säga att du betalar hyran om 5000kr så tar de ut en avgift om 50kr.
  Därför använder jag inte denna tjänst längre, bra så länge det varade men nu slipper jag knappa in långa OCR nr.
  Tips på nya bra lösningar emottages tacksamt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Niklas W
 5. Vit pil

  Hej
  Betalo har nu bytt samarbetspartners och helt plötsligt kostar det 1% att betala sina räkningar med Coop – kortet. Så bort med den insåg jag nyss.
  Mvh
  Chris

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Chris
 6. Vit pil

  Tyvärr verkar det som om villkoren för Coop Medmera Mer har ändrats så att man nu betalar en avgift på 1% för alla köp via Betalo. Då blir det ju ingen vidare affär, trots att kortet fortfarande ger 1% bonus på dessa köp…

  Jag tycker det verkar som om Preem Mastercard (med IKANO som jkreditgivare) är mycket bättre 2016. Årsavgiften är 0 kr (249 på Coop). Ränta på innestående kapital är för närvarande 1.6% (0% på Coop) upp till 15000 kr. 1% bonus på alla köp utom hos Preems konkurrenter (samma nivå som Coop). Gratis betalningar på Betalo (numera 1% avgift med Coop). Kontant återbäring av bonusen som kan växlas in på bemannade Preem stationer.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin Anderson
  1. Vit pil

   Nej, tyvärr det är inte längre alls lika bra som det var innan. Kanske för många som läste på bloggen. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   @Martin
   Preem har ingen avgift på Betalo, men heller ingen återbäring, så jämförelsen coop-preem blir att de är jämbördigt värdelösa där nu.

   @ Jan
   Ja, säkert en kombo mellan att många fått nys om möjligheten via RT och att EU dessutom kraftigt begränsat överuttaget av avgifter för kortföretagen inom EU, vilket till stor del betalade kalaset.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  3. Vit pil

   @ Jan – Vad menar du med RT?

   Mvh

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Christian
 7. Vit pil

  Min kommentar var med hänsyn till att tjäna SAS EB poäng. Ber om ursäkt för missförståndet.
  Det tidigare med betalo och Med mera kort, var en bra lösning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian
 8. Vit pil

  From 1/1 2016 kommer Betalo ta ut 1% avgift på Medmera Mer vilket gör räkningsbetalningen helt oduglig. Typiskt när man precis skaffat kortet… Samtidigt kändes det lite bra för att vara sant.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Linus
  1. Vit pil

   Jag läste precis utskicket också. Ja, det var roligt så länge det varade. Förmodligen kommer det snart ett nytt start up, som behöver etablera sig, då kan förhoppningsvis festen fortsätta ett tag till.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Kristian
  2. Vit pil

   Linus: Du han precis göra detta inlägg några minuter innan mig.
   Jag tycker det också synd och kommer dra mig ur Betalo.
   Detta var ju bästa kombinationen för mig att tjäna SAS EB poäng.
   Aja, inget varar för alltid som man säger :)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   RobertS
  3. Vit pil

   Ja, lite synd. Bara preem (där betalo inte är bonusgrundande) och ikano visa (utan generell rabatt, bara bensin, restaurang & ”månadens branch”) som har kvar 0% avgift. Antar det hänger ihop med eu-förordningen som förbjuder de höga transaktionskostnaderna, vilket är det som bekostat dessa bonussystem (och gammelbankernas feta chefsbonusar).

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
  4. Vit pil

   Samma här!
   Jag fick mitt Coop MedMera Mer kort för 5 dagar sen, betalade precis min första räkning via Betalo bara för att snubbla över det här, att det är slut.

   I mitt fall var jag ute efter att jaga EB-poäng och jag tröstar mig med att även om jag inte kommer använda Betalo igen så ger Coop-kortet lite bättre med EB-poängi mataffären, webhallen, osv än vad SAS’ eget kort gör.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Alexander Koponen
 9. Vit pil

  Från och med 1/1 2016 kommer det kosta 1% av beloppet att betala fakturor via Betalo med Coop-kortet.
  OKQ8-kortet får sänkt bonus från 1% till 0,3%.

  //J

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jesper
 10. Vit pil

  Förvisso betalar man ingen avgift om man tar ut pengar från automat via MedMera MEN är det inte lite lurigt att ”1 Om uttaget belastar krediten betalar du ränta på kontantuttaget från uttagsdagen till dess att uttaget aviserats och betalats in i sin helhet.” Så om man tar ut 10 000 kr på semestern så betalar man ingen avgift MEN du får betala en effektiv ränta på nästan 20%!!

  Läser ni den infon på samma sätt som jag? Isåfall är kortet värdelöst utomlands om man inte satt in pengar på kortet tidigare.

  https://www.coop.se/Betalkort-och-bank/Vara-betal–och-kreditkort/MedMera-Mer/#/uid-14

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Torben
  1. Vit pil

   Jag undrade samma sak. Tog ut kontanter utomlands i somras. Ringde deras kundtjänst och påpekade de konstiga formuleringarna. De menade, efter många om och men, att räntan bara läggs på om du inte betalar den vanliga räkningen i tid. Så förstod jag det iaf. Jag fick ingen ränta pålagd och kontantuttaget belastade den vanliga krediten).

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Danny
 11. Vit pil

  Tack för bra blogg!

  Jag gjorde bytet till både Coop Medmera och OKQ8 korten, Coop’s för fakturor via Betalo och OKQ8 för alla andra betalningar. Irriterande kontraproduktiv detalj gällande Betaloprocessen är att jag måste gå tillbaka till pappersfakturor då mer eller mindre alla företag inte erbjuder månadsvis e-faktura utan hel- eller halvårs (vilket övergår mitt förstånd).

  Räkna ~10 fakturor á 25kr = 250kr/månad = 3000kr/år. Mao typ mer eller mindre den bonusen jag skulle få ut.. Skulle ju kunna se det som ”extra bonuspoängsparande” men känns lite motsägelsefullt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Peter
  1. Vit pil

   Varför fortsätter du inte med e-fakturor och matar in siffrorna från e-fakturan istället för pappersfakturan på Betalo? Så gör jag. Snart ska dock efaktura direkt till betalo komma.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 12. Vit pil

  Måste bara flika in så här ett tag efter att artikeln skrevs. Har använt denna kombon ett tag nu, och den stora fördelen är att eurobonuspoängen bara rasar in, så två gånger per år skall det inte vara någon omöjlighet att ta familjen till lägenheten i Marbella. Dock så finns det en nackdel och den väger MYCKET tungt hos mig. Efter att tidigare har varit ”knarkare” av tink och smartbudget.se har jag nu förlorat en stor del av kontrollen. Det finns inte någon spårning, eller statistik jag kan luta mig mot, och betalo’s kategorisering är mest ett fint pajdiagram, inget att fördjupa sig i. När man som jag älskar att jaga kostnader, och jämföra på årsbasis så är det oerhört viktigt att kunna snabbt få en sann blick på vad något kostar oss.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kristian
  1. Vit pil

   Detta är troligen en riktig nybörjarfråga, men du verkar insatt.

   Om jag betalar flera räkningar via betalo via mitt medmera-mer kortet så kommer jag sen i efterhand få en totalkostnad direkt från Medmera skickat till mig som jag betalar via min vanliga bank. Stämmer det?

   Har faktiskt aldrig använt kreditkort tidigare.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Empa
  2. Vit pil

   Empa: ja, stämmer. På din MedMera-räkning står det ”Betalo” och summan. Precis som du skulle ha gått till en fysisk ”Betalo-butik” och köpt något.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Danny
  3. Vit pil

   Detta är ju inte bra, tyvärr jagar du inte kostnader. Du betalar mer än du behöver.

   Betalo ligger på 2,5 procent per transaktion. Ex. Du betalar räkningar för 10 000 kr x 2.5% = 250kr i avgift för 1000p till ditt kort. Dvs du betalar mycket för att få dina poäng. Räkna på det så är det förmodligen lika bra att betala som vanligt och sedan betala en resa separat.

   Privata affärer skriver:
   Har man till exempel SAS Eurobonus Master Card och betalar en räkning på 10 000 kronor får man 1000 poäng samtidigt som man betalar 250-350 kronor i avgift.

   Den som siktar på en bonusresa till Köpenhamn eller Oslo måste betala räkningar för 200 000 kronor för att skrapa ihop tillräckligt med poäng. Det skulle i sin tur kosta mellan 5 000 och 7 000 kronor i avgift.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Christian
  4. Vit pil

   Fast det köper inte jag Christian. Kombinationen ”Coop MedMera Betala Efter” + Betalo.se ger transaktionsavgift 0.-. Visst det ger bara 0,5 poäng per krona, men det är sprunget ur noll kronor i avgift, både på kortet och betalo transaktionerna. Det generera alltså ett litet mervärde för kostnader jag ändå har. Däremot om man satsar på ”Coop Med Mera Betala Mer” med årsavgift, för att maximera poängavkastningen, eller något annat kort på Betalo.se, ja då blir det dyrt. Då köper jag hellre resan.

   Vilket jag gör ändå, för med totala utgifter på ca 500′ (borträknat bolån som inte går att betala på betalo) som passerar coop-kortet på ett år, så får jag ändå komplettera med pengar för en biljett hos sas. Det ger dock en skön rabatt på biljetten.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Kristian
  5. Vit pil

   @Kristian
   Märk dock att MM Mer ger 1% istället för bara 0,5% och dessutom en massa andra fördelar. Så vilket som passar en bäst är individuellt. För oss tex så överstiger bonusskillnaden årsavgiften många gånger om.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 13. Vit pil

  He!

  När man använder Betalo så frågar de om man har någon rabattkod. Vart o hur kan man få tag på sådan rabattkod?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Oli
 14. Vit pil

  Kanske lite off topic men kolla SAS Eurobonus AMEX som ger ”halv poängrabatt” om du handlar för minst 150000 per år. Visst, 1000 kr i avgift men jag kunde precis boka en resa till New York (man kan boka varsomhelst i världen dit SAS (tom hela Star Alliance) flyger) för två pers för 60000 poäng (istället för 120000 poäng som ju behövs om man inte har just Eurobonus AMEX). Räknat lågt så borde väl en resa till NY kosta ca 10000, så min vinst på detta blir 9000 kr.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 15. Vit pil

  Kör just denna combo och eftersom jag bor nära en Coop butik och handlar där flera gånger i veckan är återbäringen så gott som pengar i handen för mig. Betalo funkar fint och det kostar inget att använda tjänsten om man har ett medmera mer kort (coops kreditkort). Tyvärr saknar Betalo funktioner för autogiro eller e-faktura och man kan inte välja att upprepa en betalning utan vill man t.ex. betala hyran i slutet av varje månad måste man lägga in det för hand. Plus är att det är enkelt att betala med Betalo och man kan välja ett betaldatum framåt i tiden så det går att knappa in alla återkommande räkningar för närmsta året eller så om man orkar. CSN kan man tydligen inte heller betala till (är en av min största återkommande räkning efter hyran).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonas
  1. Vit pil

   …och pappersfakturor kostar oftast pengar.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Ulrika
  2. Vit pil

   @Ulrika
   Vilket inte spelar någon roll då man lika gärna kan mata in siffrorna frpn sin e-faktura i betalo…

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 16. Vit pil

  Tycker att okq8s kort borde fungera via betaldo ? Eller ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  nybörjaren
 17. Vit pil

  tänker jag fel, eller borde man inte då kunna betala sin kreditkortsräkning från OKQ8 med betalo + med mera och på så sätt få dubbel poäng på alla köp??

  0
  Gravatar ikon för användaren
  AK
  1. Vit pil

   Betalos betaltjänst är spärrad för vissa bank och postgironummer. OKQ8 är ett sådant, så tanken är god och det hade varit en om möjligt ännu grymmare kombo. *Från en som har testat i praktiken*

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Kristian
  2. Vit pil

   Om du tänker rätt så är det ju fantastiskt! En sådan lösning ger dessutom en extra lång räntefri kredit, vilket låter pengarna ligga orörda med ränta på något välfyllt konto!

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Gustaf
  3. Vit pil

   Efter lite efterforskning så har jag kommit fram till att det inte är möjligt att betala via betalo till banker eller kreditinstitut. Det framgår av deras hemsida:

   ”På Betalo är det inte tillåtet att betala till Kronofogdemyndigheten, Inkassobolag, Banker och Kreditinstitut.”

   Detta kan man ju i och för sig verkligen förstå, då det vore för bra för att var sant. Vi laglydiga medborgare får snällt nöja oss med att betala våra fakturor via betalo. Det är en klar förbättring bara det!

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Gustaf
  4. Vit pil

   Det går inte att betala till kreditinstitut, CSN etc genom Betalo – bland annat av den anledningen :)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Tomas
  5. Vit pil

   Det jag menar är att OKQ8-kreditkortet genererar väl en räkning i slutet på månaden. Den borde man kunna betala med med mera via betalo och således få dubbel % på varje köp (först via OKQ8 sedan via med mera). Eller missar jag något?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   AK
  6. Vit pil

   Nej, man kan generellt inte betala kreditkortsskulder o dyl via Betalo.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H
 18. Vit pil

  Hej allihopa, kika gärna in på min blogg, följ min väg till rikedom och ge mig råd & tips för att hjälpa mig att nå mitt första mål för detta året!???

  Mvh,
  Morgondagens miljonär:)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Morgondagens miljonär
 19. Vit pil

  Är ju inte riktigt jämförbart med de korten som ger rena pengar tycker jag. Tex. i mina hemtrakter så är Coop nästan 20% dyrare än övriga livsmedelsbutiker. Vet inte hur återbäringen ser ut i Coop’s fall men sett i mitt fall skulle 1 krona tillgodo från Coop inte vara värd 1 krona. Eller tänker jag fel?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  John
  1. Vit pil

   Vilket av de andra korten ger dig poäng på elräkningen, hyran, sophämtningen, etc? 1 poäng eller 0,8p är väl ändå mer än 0 poäng?

   Dessutom behöver du inte använda poängen just på coop utan hos någon partner går också bra, tex byta mot Sas Eurobonuspoäng för tex gratis flygresor.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Stefan H

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.