Intervju i TV4 Nyhetsmorgon om boken Gör ditt barn rikt

En sammanställning för dig som är ny besökare på bloggen...

Den här artikeln är en sammanställning för dig som är ny och har googlat upp bloggen till följd av någon av de intervjuer vi har gjort i media de senaste dagarna. Den hjälper dig med de viktigaste sidorna och länkarna utan att du behöver leta efter dem själv.

Idag får jag och min medförfattare Charlie Söderberg möjligheten att medverka i TV4 Nyhetsmorgon för att prata om boken ”Gör ditt barn rikt”. Vi tycker det är kul eftersom vi verkligen vill öka folkbildningen i Sverige kring pengar och ekonomi. I över 10 år har vi arbetat i vårt utbildningsföretag Balansekonomi med att visa att det både är enkelt, roligt och lätt att över tid bygga sig ett rikare liv. Tittar vi i framtiden med de utmaningar som vi står inför på sikt med höga bostadspriser, svårare att få jobb, digitalisering och omvärlden, tror vi att det är än viktigare idag än det var förr.

Vi tror att vi föräldrar kan underlätta övergången till vuxenvärlden för våra barn om de har en slant sparad. Men det räcker inte med att bara ge dem en påse pengar. Att bara ge en påse pengar utan att ge en kompetens, kunskap eller självförtroende kan lika gärna stjälpa som det kan hjälpa. Det är därför det är så viktigt med att ge både och. Man behöver inte välja mellan att ge dem fisk eller lära dem fiska. Man kan göra både och.

Dessa intervjuer är inplanerade just nu:

 • TV4 Nyhetsmorgon – 31 januari kl. 07.45
 • Sveriges Radio Plånboken – 1 februari kl. 09:45 (kan sändas senare)
 • TV3 / Aftonbladet – 7 februari

Jag återkommer med länkar när de går att lyssna på i efterhand. Nu, till sammanfattningen.

Köp boken via Bokus eller Adlibris

Även om jag är part i målet så det absolut bästa att läsa boken. Den innehåller allt upplagt på ett pedagogiskt sätt… :-)

För dig som inte har ett sparande hos Nordnet sedan innan har även möjligheten att utnyttja ett värdebevis på 300 kr i Nordnets indexfond Superfonden Sverige.

Artiklar relaterade till boken Gör ditt barn rikt och sparande till barn

Nedan är ett urval av artiklar som jag tycker är bra. All den här infon och mycket, mycket mer är samlat i boken. Så jag rekommenderar verkligen den, där är det dessutom mer pedagogiskt upplagt än här, där det är lite lösryckt från sitt sammanhang.

Mitt nyhetsbrev för dig som vill ha tips för din privatekonomi

Jag försöker skicka ungefär ett nyhetsbrev i månaden, men ofta har det blivit varannan, med de bästa tipsen och artiklarna på bloggen. Om du inte vill missa dessa tips, som fler än 20 000 personer prenumererar på i dagsläget, anmäl dig nedan. Det är självklart gratis!

[mc_newsletter_form]

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

11 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Tack för bloggen
  Kan man lita på Tessin Just nu ute med bostadsprojekt i Täby med 11 % ränta Bundet lån i max två år??

  Gravatar för användaren
  Mats jonas johnasson
 2. http://www.allabolag.se/5567389688/balansekonomi-svenska-ab
  Varken ditt eget bolag eller Balansekonomi är några vinstmaskiner.
  Balansekonomi går ju med förlust.

  Och ni tar inget ansvar för någonting och säger t.o.m att inte skall ses
  som ekonomisk rådgivning och är inte under några omständigheter avsedd
  att ligga till grund för någons ekonomiska beslut. Bäst är alltså att strunta
  i det…?

  Gravatar för användaren
  Krister Rosengren
  1. Att Balansekonomi går med förlust, hur tolkar du det?

   Sen kan man ju inte friskriva sig från allt och alla som du
   gör om man skall vara seriös. Nån måste ju ta ansvar för nåt!

   Gravatar för användaren
   Krister Rosengren
 3. Hej,

  Tack för att du har fångat mitt intresse de senaste åren för ekonomi, väldigt tacksam för detta! Har precis plöjt klart din nya bok och har nu gjort en justering vad gällande barnspar. Har två pojkar och har sparat månadsvis sedan de föddes till respektive barn i två separata fondportföljer. Har nu slagit ihop dessa två portföljer till en och fortsätter enligt det barnportföljsupplägg som ni tar upp i boken. Känns mer rättvist då de är i olika åldrar, så det inte blir en stor diff när de fyller 20. Jag har ett spörsmål gällande nybörjarportföljen, den utesluter tillväxt/Europa fonder. Hur är tanken vad gällande att föra in ovanstående, på bekostnad av en % minskning av övriga delar i nybörjarportföljen? Kanske missat ngt? Vore tacksam för ett förtydligande. Har noterat att du är på ingång med en uppdatering av dina portföljer inom kort, får väl annars hålla mig till tåls. Som sagt, grym inspiration för mig och ser fram emot dina inlägg framöver!

  Gravatar för användaren
  Hampan
 4. Hej. Har två frågor som jag hoppas att du kan svara på.

  Hur menade ni när ni sa att det är för mycket pengar att spara hela barnbidraget? Jag hade för mig att du sparar mer än så per månad, stämmer inte det?

  Värdechecken ni har som bonus ifall man köper boken- gäller den bara KF där barnet är förmånstagare eller går ett ISK bra?

  Gravatar för användaren
  Dajana

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök