Intervju i TV4 Nyhetsmorgon om boken Gör ditt barn rikt
Sök:

Intervju i TV4 Nyhetsmorgon om boken Gör ditt barn rikt

En sammanställning för dig som är ny besökare på bloggen...

Den här artikeln publicerades 2017-01-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Den här artikeln är en sammanställning för dig som är ny och har googlat upp bloggen till följd av någon av de intervjuer vi har gjort i media de senaste dagarna. Den hjälper dig med de viktigaste sidorna och länkarna utan att du behöver leta efter dem själv.

Idag får jag och min medförfattare Charlie Söderberg möjligheten att medverka i TV4 Nyhetsmorgon för att prata om boken ”Gör ditt barn rikt”. Vi tycker det är kul eftersom vi verkligen vill öka folkbildningen i Sverige kring pengar och ekonomi. I över 10 år har vi arbetat i vårt utbildningsföretag Balansekonomi med att visa att det både är enkelt, roligt och lätt att över tid bygga sig ett rikare liv. Tittar vi i framtiden med de utmaningar som vi står inför på sikt med höga bostadspriser, svårare att få jobb, digitalisering och omvärlden, tror vi att det är än viktigare idag än det var förr.

Vi tror att vi föräldrar kan underlätta övergången till vuxenvärlden för våra barn om de har en slant sparad. Men det räcker inte med att bara ge dem en påse pengar. Att bara ge en påse pengar utan att ge en kompetens, kunskap eller självförtroende kan lika gärna stjälpa som det kan hjälpa. Det är därför det är så viktigt med att ge både och. Man behöver inte välja mellan att ge dem fisk eller lära dem fiska. Man kan göra både och.

Dessa intervjuer är inplanerade just nu:

 • TV4 Nyhetsmorgon – 31 januari kl. 07.45
 • Sveriges Radio Plånboken – 1 februari kl. 09:45 (kan sändas senare)
 • TV3 / Aftonbladet – 7 februari

Jag återkommer med länkar när de går att lyssna på i efterhand. Nu, till sammanfattningen.

Köp boken via Bokus eller Adlibris

Även om jag är part i målet så det absolut bästa att läsa boken. Den innehåller allt upplagt på ett pedagogiskt sätt… :-)

För dig som inte har ett sparande hos Nordnet sedan innan har även möjligheten att utnyttja ett värdebevis på 300 kr i Nordnets indexfond Superfonden Sverige.

Artiklar relaterade till boken Gör ditt barn rikt och sparande till barn

Nedan är ett urval av artiklar som jag tycker är bra. All den här infon och mycket, mycket mer är samlat i boken. Så jag rekommenderar verkligen den, där är det dessutom mer pedagogiskt upplagt än här, där det är lite lösryckt från sitt sammanhang.

Mitt nyhetsbrev för dig som vill ha tips för din privatekonomi

Jag försöker skicka ungefär ett nyhetsbrev i månaden, men ofta har det blivit varannan, med de bästa tipsen och artiklarna på bloggen. Om du inte vill missa dessa tips, som fler än 20 000 personer prenumererar på i dagsläget, anmäl dig nedan. Det är självklart gratis!

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.

Den här artikeln publicerades 2017-01-31 klockan 00:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Spara till barn.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

11 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Tack för bloggen
  Kan man lita på Tessin Just nu ute med bostadsprojekt i Täby med 11 % ränta Bundet lån i max två år??

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mats jonas johnasson
  1. Vit pil

   Vad tänker du? : )

   Jag tänker att det aldrig finns några garantier. Det bästa är som alltid att kombinera en sådan investering med god ”money management”-sed kring att t.ex. inte placera för mycket pengar i en och samma investering (Max 5-8 %) och att försöka skapa sig en bild av vad man investerar i, samt risken i det.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  http://www.allabolag.se/5567389688/balansekonomi-svenska-ab
  Varken ditt eget bolag eller Balansekonomi är några vinstmaskiner.
  Balansekonomi går ju med förlust.

  Och ni tar inget ansvar för någonting och säger t.o.m att inte skall ses
  som ekonomisk rådgivning och är inte under några omständigheter avsedd
  att ligga till grund för någons ekonomiska beslut. Bäst är alltså att strunta
  i det…?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Krister Rosengren
  1. Vit pil

   Ja, det är ju upp till var och en att bedöma vad och vem man vill lyssna på och vilka beslut man fattar till följd av det. Konstigt vore väl annars. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
  2. Vit pil

   Att Balansekonomi går med förlust, hur tolkar du det?

   Sen kan man ju inte friskriva sig från allt och alla som du
   gör om man skall vara seriös. Nån måste ju ta ansvar för nåt!

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Krister Rosengren
   1. Vit pil

    Jag tolkar det som att vi har haft en icke oväsentlig omsättningshöjning, kolla själv på allabolag.se, de senaste åren och precis som i alla företag kostar det att växa. I min värld är det inget konstigt.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Hej,

  Tack för att du har fångat mitt intresse de senaste åren för ekonomi, väldigt tacksam för detta! Har precis plöjt klart din nya bok och har nu gjort en justering vad gällande barnspar. Har två pojkar och har sparat månadsvis sedan de föddes till respektive barn i två separata fondportföljer. Har nu slagit ihop dessa två portföljer till en och fortsätter enligt det barnportföljsupplägg som ni tar upp i boken. Känns mer rättvist då de är i olika åldrar, så det inte blir en stor diff när de fyller 20. Jag har ett spörsmål gällande nybörjarportföljen, den utesluter tillväxt/Europa fonder. Hur är tanken vad gällande att föra in ovanstående, på bekostnad av en % minskning av övriga delar i nybörjarportföljen? Kanske missat ngt? Vore tacksam för ett förtydligande. Har noterat att du är på ingång med en uppdatering av dina portföljer inom kort, får väl annars hålla mig till tåls. Som sagt, grym inspiration för mig och ser fram emot dina inlägg framöver!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hampan
  1. Vit pil

   Kommer att behandla ämnet i helgen som det ser ut och publicera portföljförslag då. :)

   Vad bra att boken gav inspiration till förändring. Vad tyckte du om de andra kapitlen? Något som stack ut där också?

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 4. Vit pil

  Hej. Har två frågor som jag hoppas att du kan svara på.

  Hur menade ni när ni sa att det är för mycket pengar att spara hela barnbidraget? Jag hade för mig att du sparar mer än så per månad, stämmer inte det?

  Värdechecken ni har som bonus ifall man köper boken- gäller den bara KF där barnet är förmånstagare eller går ett ISK bra?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Dajana
  1. Vit pil

   Ja, jag har sparat mer än så, men faktiskt slutat med det under tiden jag skrev boken. Ju större beloppet är, desto större är risken att man gör barnet en björntjänst.

   Kolla med Nordnet om exakta villkor för värdebeviset. Tror det är bara KF det gäller.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.