Göra en kickoff inför det nya året
Sök:

Göra en kickoff inför det nya året

Läsafråga om tips inför att göra en kickoff med familjen inför 2016

Den här artikeln publicerades 2015-12-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag tänkte att jag skulle presentera min fru för konceptet Kick off. Så att vi själva kan åka iväg och dedikera en dag åt vår framtid. Jag vet ju att Caroline och du har det regelbundet. Skulle du kunna dela med dig av ett par tips på hur ni lägger upp agendan för er kick off?

Jag och min fru har testat många olika varianter för kickoff under de senaste åren – allt från att hyra ett konferensrum med projektor, powerpoint-slides till att ta det mer avslappnat över en middag. Jag tror inte där finns något rätt svar utan man behöver hitta det som passar en själv. De generella punkter som jag skulle kunna rekommendera är att använda några av följande frågor:

Reflektion på det gångna året:

 • Vilka har höjdpunkterna varit under det gångna året?
 • Vilka har de största insikterna varit?
 • Vilka händelser eller saker är du mest stolt över?

Sedan handlar det om att identifiera nuläget:

 • Var står vi i olika områden idag?
  • T.ex. pengar, tid, energi, livsstil, karriär, relationer, familj, andligt, fysiskt etc.

Slutligen handlar det om att titta framåt för nästkommande år och svara på VAD-frågorna utan hänsyn till hur det ska gå till:

 • Var skulle vi vilja vara om 5 år, 3 år och 12 månader i de olika områdena ovan?
 • Vilket är det viktigaste individuella projektet för nästkommande år?
 • Vilket är det viktigaste gemensamma projektet för nästa år?

När målet eller projektet är definierat, då handlar det naturligtvis om att titta på HUR-frågorna:

 • Vilka resurser behövs för att kunna uppnå ovanstående mål eller projekt?
 • Vad krävs för att kunna skapa dessa resurser?
 • Vem behöver jag växa till för att kunna uppfylla

Ovanstående är naturligtvis bara ett urval av frågor som man kan utgå från och använda.

Relaterade artiklar


Den här artikeln publicerades 2015-12-14 klockan 07:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Läsarfrågor.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Mycket bra inlägg, tack för det! Vi hade vår första gemensamma kick-off förra året (alltså inför 2016) och snart är det dags för kick-off för 2017. Jag utgick från dina frågor men modifierade efter våra behov, och skapade en agenda. Vi valde att fokusera på 2 områden vilket kändes lagom för oss. Vi hade kick-offen hemma vilket vi också planerar denna gången, det funkade bra för oss, även om jag förstår syftet med miljöombyte. Vi hade dock bestämt både dag och tid och höll oss till det. Ett framgångskoncept var att se till att ha fika hemma och pausa halvvägs :) Även om det är kul och intressant, så blir man ju trött i huvudet av att fundera och diskutera, och då var det skönt att pausa med kaffe och något att äta. Det känns som ett koncept vi kommer fortsätta med i många år framöver!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tove
  1. Vit pil

   Vad roligt! Grattis till er och tack för att du delar med dig. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.