Göra en kickoff inför det nya året

Göra en kickoff inför det nya året

Läsafråga om tips inför att göra en kickoff med familjen inför 2016

Jag tänkte att jag skulle presentera min fru för konceptet Kick off. Så att vi själva kan åka iväg och dedikera en dag åt vår framtid. Jag vet ju att Caroline och du har det regelbundet. Skulle du kunna dela med dig av ett par tips på hur ni lägger upp agendan för er kick off?

Jag och min fru har testat många olika varianter för kickoff under de senaste åren – allt från att hyra ett konferensrum med projektor, powerpoint-slides till att ta det mer avslappnat över en middag. Jag tror inte där finns något rätt svar utan man behöver hitta det som passar en själv. De generella punkter som jag skulle kunna rekommendera är att använda några av följande frågor:

Reflektion på det gångna året:

 • Vilka har höjdpunkterna varit under det gångna året?
 • Vilka har de största insikterna varit?
 • Vilka händelser eller saker är du mest stolt över?

Sedan handlar det om att identifiera nuläget:

 • Var står vi i olika områden idag?
  • T.ex. pengar, tid, energi, livsstil, karriär, relationer, familj, andligt, fysiskt etc.

Slutligen handlar det om att titta framåt för nästkommande år och svara på VAD-frågorna utan hänsyn till hur det ska gå till:

 • Var skulle vi vilja vara om 5 år, 3 år och 12 månader i de olika områdena ovan?
 • Vilket är det viktigaste individuella projektet för nästkommande år?
 • Vilket är det viktigaste gemensamma projektet för nästa år?

När målet eller projektet är definierat, då handlar det naturligtvis om att titta på HUR-frågorna:

 • Vilka resurser behövs för att kunna uppnå ovanstående mål eller projekt?
 • Vad krävs för att kunna skapa dessa resurser?
 • Vem behöver jag växa till för att kunna uppfylla

Ovanstående är naturligtvis bara ett urval av frågor som man kan utgå från och använda.

Tips – boka upp kickoff med Balansekonomi

Det är ju ingen direkt nyhet att jag jobbar på företaget Balansekonomi där kickoffer och planer är något som vi hjälper människor med. Så här i slutet av året så skulle jag verkligen rekommendera att om man inte gör det själv (eller har någon att göra kickoff med) att boka upp sig på en Balansekonomis gratis föreläsningar och därefter boka upp sig på kickoffen.

På kickoffen som antingen jag eller någon av mina kollegor brukar leda går vi just genom många av de ovanstående frågorna. Du får titta på nuläget utifrån 45 st frågor som dessutom skapar ett rikedomshjul, du får göra övningar om hur du skulle vilja att ditt liv ser ut i framtiden och dessutom pratar vi om hur du kan skapa en mekanisk plan och en talangplan för att se till att det faktiskt händer. Dessutom finns där en nöjd-kund-garanti, som gör att du får tillbaka pengarna om du inte är nöjd.

Så mitt tips är att börja med en inspirationsföreläsning och om du gillar det du får där, boka upp dig på kickoffen.

Relaterade artiklar

Relaterade etiketter och ämnen

Balansekonomi, läsarfråga

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Mycket bra inlägg, tack för det! Vi hade vår första gemensamma kick-off förra året (alltså inför 2016) och snart är det dags för kick-off för 2017. Jag utgick från dina frågor men modifierade efter våra behov, och skapade en agenda. Vi valde att fokusera på 2 områden vilket kändes lagom för oss. Vi hade kick-offen hemma vilket vi också planerar denna gången, det funkade bra för oss, även om jag förstår syftet med miljöombyte. Vi hade dock bestämt både dag och tid och höll oss till det. Ett framgångskoncept var att se till att ha fika hemma och pausa halvvägs :) Även om det är kul och intressant, så blir man ju trött i huvudet av att fundera och diskutera, och då var det skönt att pausa med kaffe och något att äta. Det känns som ett koncept vi kommer fortsätta med i många år framöver!

  Gravatar ikon för användaren
  Tove