Gratis inspirationsföreläsning med Balansekonomi och Charlie Söderberg
Sök:

Gratis inspirationsföreläsning med Balansekonomi och Charlie Söderberg

Gillar du bloggen? Då kommer du gilla Balansekonomi också...

En av de saker som har gjort störst skillnad för mig på min resa till ekonomisk frihet, var när jag träffade Balansekonomi första gången 2008. Det handlade för mig mycket om att få inspiration, verktyg och sammanhang som gjorde att jag kunde bli mer eller mindre ekonomiskt fri vid 33 istället för vid 43 eller 53.

Jag tyckte att det var så bra att 2009 lämnade jag mitt ena företag och började jobba Balansekonomi på heltid. Idag har vi haft förmånen att få hjälpa och inspirera mer än 90 000 människor till att också bygga sig ett rikare liv med mer tid, mer pengar och mer energi.

Några av alla de resultat jag fick ut

Det som jag har fått ut mest av från min tid i sammanhanget av Balansekonomi är framförallt:

 • Nya vänner som också är intresserade av ekonomi och personlig utveckling. Det i sin tur är nog det som har betytt mest för mig personligen. Att ha människor runt mig som pushar mig konstant och hjälper mig upp när jag skrapat knäna och hjälper mig att fira mina misslyckanden.
 • Inspiration, motivation och verktyg till att faktiskt göra det som jag visste att jag borde göra men inte gjorde. Jag har alltid läst mycket litteratur, men förr så agerade jag sällan på det. Jag hade en hel hylla med goda råd som jag inte följde. Här handlade om att täna en eld i hjärtat och flytta den till baken. Som att t.ex. konstant utmana min komfortzon.
 • Förståelse för många koncept kring passiva inkomster som jag inte hört i andra sammanhang tidigare. För mig handlade om att verkligen lägga fokus på långsiktiga pengamaskiner – t.ex. Frejas portfölj.
 • Ett gemensamt språk att prata med min fru (hon gick också utbildningen) och mina vänner som också är på resan. Det handlar kanske inte så mycket om pengar som att det handlar om vår livsstil, vår kommunikation och gemensamma kickoffer och att vi jobbar mot gemensamma mål.
 • Passiva inkomster (så klart)
 • Förståelse för den känslomässiga sidan och tillit att stå kvar i sin strategi även när det blåser. Ypperligt exempel på det här är t.ex. att jag gör exakt samma sak i mina portföljer oavsett vad som händer, för jag fattar när det är rädsla, girighet eller någon annan känsla som försöker ta överhanden. Som vi brukar uttrycka det i Balansekonomi – ”Du behöver inte alltid tro på allt dina hjärna tycker eller känner.
 • Förfinat och urskiljt många delar i min vägkarta, ekonomiska plan och vad som är viktigt för mig. Att det istället för att handla om ”om jag når mål X” till att det istället handlar om ”när jag når mål X”.

En föreläsning som du sent kommer att glömma

Jag rekommenderar alltid alla jag känner som har möjlighet att minst gå den första fristående föreläsningen med min kollega och vän Charlie Söderberg. De flesta känner nog igen Charlie från att ha varit den första programledaren på Lyxfällan när de började, sedan var han även på SVT Plus+ och slutligen även på TV3 satsning på ekonomi för ungdomar Tonårsbossen.

Det är verkligen en fantastisk föreläsning som jag tror att du sent kommer att glömma. Förutom att Charlie är en fantastisk föreläsare som blandar humor, käftsmällar och konkreta råd. Han är en av få personer som rakt ut kan säga att man beter sig som en idiot i sin ekonomi och man tycker att han har rätt och håller med. Han brukar skoja om att målet med föreläsningen är att göra en inspirerad, konfronterad och förbannad. Han brukar lyckas. :-)

Jag är ganska säker på att om du gillar det som jag brukar skriva om här på bloggen, så kommer du gilla föreläsningen också. Förvänta dig dock inte alls lika mycket hardcore excel-kalkyler, indexfonder, portföljteori och resonemang som jag för här på bloggen. Föreläsningen är ”lättare” och ”folkligare” – dock utan att för den delen inte skulle vara lika viktig. Charlie är enormt duktig på att lägga till den ingrediensen som jag inte brukar lägga så mycket tid på här på bloggen, det vill säga är energin, motivation och inspirationen till att faktiskt göra det som man vet att man egentligen borde eller göra det som jag skriver om.

Datum för kommande föreläsningar

Kommande föreläsningar som du kan anmäla dig till är:

 • Borlänge – 27:e januari 2015 på Hotell Galaxen – 18:00 – 20:30
 • Stockholm – 28:e januari på Oscarsteatern – 18:00 – 20:30
 • Göteborg – 10:e februari på Lorensbergsteatern – 18:00 – 20:30
 • Malmö – 11:e februari på Stadionmässan – 18:00 – 20:30

Boka din plats – det är gratis via nedanstående länk

Det är gratis att anmäla sig till föreläsningen. Du kan boka din plats genom nedanstående länk:

Som insiderinformation kan jag säga att de första fyra föreläsningarna är i princip fulla men där finns några platser kvar, så boka din plats så fort som möjligt. :-)

//Jan

PS. Som jag skriver ovan så arbetar jag på Balansekonomi så även om det inte är ett sponsrat inlägg så är jag part i målet. Väljer du att på föreläsningen gå vidare med nästa del, kickoffen, så träffas vi med stor sannolikhet då jag brukar föreläsa på dessa. Hoppas vi ses där (och kom gärna fram till mig i så fall)! DS.

Kommentera

5 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Står att det skall vara gratis genom länken vilket det inte är?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonas
  1. Vit pil

   I mejlet ta med namn, mobilnummer, epostadress och postnummer.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Gratis sa du…? BOKAT!!!

  Tror inte jag lär mig mycket om investeringar som jag inte redan har läst på under den senaste veckan. Ser dock fram emot lite högklassig underhållning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lord Metroid
  1. Vit pil

   Kul! Det är många som beskriver det som 2.5 stand-up i området ekonomi. Redan när man skriver det så här så blir det nästan error-i-hjärnan. Standup och ekonomi i samma mening typ… :-D

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.