Gyllene regler från näringslivets "Golden Boys" - toppchefernas gyllene regler för framgång
Sök:

Gyllene regler från näringslivets ”Golden Boys” – toppchefernas gyllene regler för framgång

Den här artikeln publicerades 2008-03-15 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag satt precis och bläddrade genom gamla Att:ention tidningar för att hitta rubriker och bilder till min kommande vision board och hittade då följande artikel som jag tyckte var intressant och värd att dela med mig av. Det är i grunden affärstidningen Business 2.0 som har bett världens tyngsta ledare att dela med sig av den gyllene regel som har gjort dem framgångsrika

Steve Ballmer, VD Microsoft:

Gör rekrytering din högsta prioritet!

Mina första år på Microsoft gjorde jag alla intervjuer och gav alla löneerbjudanden. Nu hinner jag inte med det längre. Du kan ha en hur bra produkt som helst, men det är människorna som avgör om du kommer att kunna utveckla nästa vinnare.

Richard Branson, Ägare Virgin

När någon gör bort sig – ge dem en andra chans!

Folk vet när de har misslyckats. De behöver inte chefer som skriker på dem om det. När vi var ungefär 20 personer på Virgin, fick jag tips om en anställd som sålde skivor privat. Istället för att sparka honom hade vi ett smatal. Idag är han marknadsdirektör på ett av våra bolag och han är en av de bästa.

Warren Buffet, Legendarisk Investerare, Berkshire Hataway

Det finns inte två av dig.

Fråga alltid vad du skulle vilja att andra läste om dig i tidningen från det du planerar för den kommande dagen. Du kommer troligen prioritera lite annorlunda på grund av det.

Phil Helmut, Världsmästare i poker

Du kan inte bluffa en hederlig man.

Som pokerspelare läser jag mina motståndare hela tiden. Folk ljuger, så jag är van vid det. Det går inte att lura en hederlig man. Jag vet inte varför – men det är bara så.

Anne Mulcahy, VD Xerox

Ta dig tid att möta kunderna personligen.

Jag ringer till hundratals kunder varje år. Att höra direkt från dem om hur deras relatiom med Xerox fungerar ändrar mitt perspektiv på de svåraste strategibesluten.

Eliot Spitzer, Statsåklagare New York

Skriv aldrig när du kan prata istället.

Tala aldrig när du kan nicka och skriv aldrig ner något i ett mejl.


Den här artikeln publicerades 2008-03-15 klockan 00:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  -Steve Ballmer: Exakt. Utan rätt folk, svårt att vinna i affärer.
  -Richard Branson: Det som mitt bolag står för. Ge ärliga människor en ny chans finansiellt. Richard är förresten en av mina största idoler.
  -Warren Buffet: Håller med.
  -Phil Helmut: Kan jag nog hålla med om. Vad jag tror han syftar på är att en hederlig man inte har girighet som främsta mål. En hederlig man vet att girighet biter en i baken i slutänden. Men hur avgör man om någon bluffar i poker utifrån det uttalandet? Undrar. Även i poker måste en hederlig man bluffa då och då, eller? Även tajta spelare måste ibland lura sin motspelare för att bryta de förutsägbara mönstren.
  -Anne Mulcahy: Idealisk tanke, men klurig ifall man har miljoner kunder:). Men för småföretagaren skulle nog idén gå hem.
  -Eliot Spitzer: hehe.. kan inte hjälpa det. Men Spitzer var väl den där mannen som hade avgick från sin post eftersom han hade varit med prostituerade (kanske därför han föredrar möten före mailen..hehe)? Att skriva mail, borde fler lära sig. Då kanske deras ekonomi hade varit bättre. Att resa och ringa samtal är inga billiga lönsamhetsmodeller:). Men det är bara jag antar jag.

  Som jag ser det så slösar dagens bolag mer pengar på resor och annat kostsamt dravel än vad de slösar på att faktiskt få en kråka på pappret och gå vidare i utvecklingen. Jag har gjort mer affärer via mail än jag gjort på telefon. Och det är sant.

  De som vill veta hur, kan jag nämna att jag för något år sedan samarbetade med en stockholmare där vi importerade hemelektronik, dirtbikes samt könsferomoner från Kina. Ingen av dessa affärer gjordes på telefon. Inte en enda.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.