Gyllene regler från näringslivets ”Golden Boys” – toppchefernas gyllene regler för framgång

Jag satt precis och bläddrade genom gamla Att:ention tidningar för att hitta rubriker och bilder till min kommande vision board och hittade då följande artikel som jag tyckte var intressant och värd att dela med mig av. Det är i grunden affärstidningen Business 2.0 som har bett världens tyngsta ledare att dela med sig av den gyllene regel som har gjort dem framgångsrika

Steve Ballmer, VD Microsoft:

Gör rekrytering din högsta prioritet!

Mina första år på Microsoft gjorde jag alla intervjuer och gav alla löneerbjudanden. Nu hinner jag inte med det längre. Du kan ha en hur bra produkt som helst, men det är människorna som avgör om du kommer att kunna utveckla nästa vinnare.

Richard Branson, Ägare Virgin

När någon gör bort sig – ge dem en andra chans!

Folk vet när de har misslyckats. De behöver inte chefer som skriker på dem om det. När vi var ungefär 20 personer på Virgin, fick jag tips om en anställd som sålde skivor privat. Istället för att sparka honom hade vi ett smatal. Idag är han marknadsdirektör på ett av våra bolag och han är en av de bästa.

Warren Buffet, Legendarisk Investerare, Berkshire Hataway

Det finns inte två av dig.

Fråga alltid vad du skulle vilja att andra läste om dig i tidningen från det du planerar för den kommande dagen. Du kommer troligen prioritera lite annorlunda på grund av det.

Phil Helmut, Världsmästare i poker

Du kan inte bluffa en hederlig man.

Som pokerspelare läser jag mina motståndare hela tiden. Folk ljuger, så jag är van vid det. Det går inte att lura en hederlig man. Jag vet inte varför – men det är bara så.

Anne Mulcahy, VD Xerox

Ta dig tid att möta kunderna personligen.

Jag ringer till hundratals kunder varje år. Att höra direkt från dem om hur deras relatiom med Xerox fungerar ändrar mitt perspektiv på de svåraste strategibesluten.

Eliot Spitzer, Statsåklagare New York

Skriv aldrig när du kan prata istället.

Tala aldrig när du kan nicka och skriv aldrig ner något i ett mejl.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök