Händerna-på-ryggen ledarskap
Sök:

Händerna-på-ryggen ledarskap

Den här artikeln publicerades 2007-11-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag hörde talas om ett ledarskap som kunde kallas  för – ”händerna-på-ryggen”-ledarskap. Det innebär att man hela tiden har händerna på ryggen och att man aldrig tar i något utan bara delegerar och beslutar.


Den här artikeln publicerades 2007-11-06 klockan 00:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag tror på delegering som ett verktyg att åstadkomma mer på samma tid. Vi har som sagt bara 24 timmar vardera per dygn.

  Men man måste kunna delegera rätt. Det finns tre specifika delar du måste ha klart för dig vid en delegering:

  1 – Vad vill jag ska göras?
  2 – Hur vill jag att det ska göras?
  3 – Hur och när ska resultatet levereras?

  Själv delegerar jag hellre säljarbete än gör sådant själv. Likadant med bokföring eftersom jag inte är så duktig på att bokföra, men jag är duktig på att läsa bokföring och banktransaktionslistor.

  Jag delegerar för det mesta allt jag inte vill göra själv. Kan kallas för att vara lat, men man får då se det lite ur en annan synvinkel också. Det här med att du faktiskt skapar jobb åt folk som innan inte haft jobb. Du skapar ett lönetillfälle åt en människa. Det är givmilt:).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  denenvise

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.