Händerna-på-ryggen ledarskap
Sök:

Händerna-på-ryggen ledarskap

Jag hörde talas om ett ledarskap som kunde kallas  för – ”händerna-på-ryggen”-ledarskap. Det innebär att man hela tiden har händerna på ryggen och att man aldrig tar i något utan bara delegerar och beslutar.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag tror på delegering som ett verktyg att åstadkomma mer på samma tid. Vi har som sagt bara 24 timmar vardera per dygn.

  Men man måste kunna delegera rätt. Det finns tre specifika delar du måste ha klart för dig vid en delegering:

  1 – Vad vill jag ska göras?
  2 – Hur vill jag att det ska göras?
  3 – Hur och när ska resultatet levereras?

  Själv delegerar jag hellre säljarbete än gör sådant själv. Likadant med bokföring eftersom jag inte är så duktig på att bokföra, men jag är duktig på att läsa bokföring och banktransaktionslistor.

  Jag delegerar för det mesta allt jag inte vill göra själv. Kan kallas för att vara lat, men man får då se det lite ur en annan synvinkel också. Det här med att du faktiskt skapar jobb åt folk som innan inte haft jobb. Du skapar ett lönetillfälle åt en människa. Det är givmilt:).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  denenvise

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.