Har Connect startat juniorverksamhet?
Sök:

Har Connect startat juniorverksamhet?

..

Den här artikeln publicerades 2010-06-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag och min vän Roger var på en affärsängelsmiddag med Connect i tisdags här i Malmö. Det var väldigt trevligt och en av kvällens upplevelser var när två kvinnor(!) reflekterade högt till oss om vår ålder:

”Alltså ta inte illa upp – men har Connect startat en junior-verksamhet?”

På något sätt känns det som rubriken för mitt liv de senaste månaderna. Sedan jag tog examen 2005 har jag gjort saker väldigt annorlunda mot vad alla andra i min ålder och min omgivning har gjort. Jag har aldrig haft ett vanligt jobb, utan alltid försörjt mig via företag – antingen som självanställd eller i företag tillsammans med andra. Något som de flesta inte gör förrän senare, nästan efter en yrkeskarriär.

Särskilt intressant blir det om jag sätter det i relation till en undersökning som jag också fick händerna på från Connect, den beskrev den genomsnittlige affärsängeln som så här:

  • Man, 55 år gammal som har gjort sin första investering när han var 47 år gammal och han har startat i genomsnitt 4.4 företag, genomsnittliga investeringen är 250.000 SEK

Jag själv är Man, 28 år gammal, har investerat över 1.000.000 SEK och har startat eller varit engagerad i 2 företag. Min coach säger alltid – Jan, vet du vad? Verklig framgång tar 10-15 år, allt annat är ett mirakel. Det är bara det att jag blir väldigt frustrerad för att jag vill inte att det ska ta 10-15 år, jag vill ha resultat nu. Jag känner att jag hela tiden jobbar mot en uppförsbacke – jag kan se, att jag de senaste åren har gått i en skola långt bättre än vilken ekonomiutbildning som helst.

Men när jag är mitt i det, som nu, när det känns lite jobbigt – då dyker frågorna upp som – varför skaffar jag mig inte ett vanligt jobb? Blev till och med erbjuden ett vanligt jobb som jag var som klippt och skuren för? Varför är jag kvar i leken, när den har kostat mig mer än 700.000 SEK i förlust? Varför är det inte som Handelsbanken sa till mig, vänta tills du blir mer senior(!)?

Trösten i sammanhanget är att jag ligger 20 år före i utvecklingen och att jag gör det jag vill göra. Om jag tittar bakåt i mitt liv, så är där få saker jag ångrar att jag har gjort. Naturligtvis finns där beslut och investeringar som i efterhand skulle varit bättre att inte ha gjort, som att ha lånat 300.000 SEK till lägenheten i turkiet, investerat massor av pengar i Ecotech etc, men å andra sidan har jag fått massor av erfarenhet, som jag är skeptisk till att jag skulle ha fått annars. Om/När jag lyckas, om saker går som jag vill så kommer jag att när jag är 47, om 18 år, ha en situation långt bortom dem som har valt den ”enklare” vägen idag. Annars så kan jag iaf med integritet säga att jag har försökt. Jag vågade, jag satsade – nu får framtiden utvisa om jag vann…


Den här artikeln publicerades 2010-06-04 klockan 22:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.