Helt offline i ett par dagar...
Sök:

Helt offline i ett par dagar…

Ska gå på en meditationskurs i Dalarna under ett par dagar...

De kommande dagarna ska jag testa något helt nytt. Jag kommer att vara helt offline genom att lämna in telefon, dator, internetuppkoppling och gå in på en meditationskurs i Rättvik. Det kan därför hända att söndagens avsnitt blir något förskjutet samt att moderering av kommentarer och frågor tar något längre tid.

Jag har mer eller mindre jobbat konstant de senaste månaderna och konstaterat att jag behöver göra något helt annorlunda. Istället för att göra mer personlig utveckling, prata mer med min coach och träna på sådant jag redan kan har jag valt att göra något helt nytt. I dag har jag tillbringat hela dagen på tåget till Rättvik i Dalarna(?) för att gå utbildning. Det här var beskrivningen som jag fastnade för:

Stress, utbrändhet och relationsproblem beror oftast på att vi har glömt bort oss själva och lever för att vara duktiga, bli omtyckta och tillfredsställa andra människors behov. Att upptäcka och erkänna att vi alla bär på ilska och sorg är ett stort steg, eftersom vi vanligtvis förnekar dessa känslor. Vi tillbringar mycket av vår dyrbara tid i ett sorts känslolöshet, ett tillstånd av levande död som skyddar oss från smärta, men också hindrar oss från att känna glädjen av att leva i nuet. Vill vi behålla vår hälsa och må bra i våra liv, behöver vi välkomna alla våra känslor.

Jag kan nämligen verkligen känna igen mig i att ha glömt bort mig själv, vill bli omtyckt och tillfredsställa andras behov. Särskilt de senaste månaderna. Förhoppningsvis kommer jag ut på andra sidan som en gladare och mer harmonisk person. För den senaste tiden har varit ganska trist. Kanske vi till och med kan ta ett helt off-topic avsnitt på det här ämnet vid tillfälle.

Rent konkret kan innebär det att söndagens avsnitt kan bli något förskjutet. Jag hade en ambition om att bli klar med det innan, men ambitionen översteg helt enkelt kompetensen. Ryktet säger nämligen att man inte får ha varken mobil, telefon, padda eller liknande under kursdagarna. Läskigt och spännande. Även moderering och godkännande av kommentarer kan ta något längre tid.

Tack på förhand och ses på andra sidan!
Jan

PS. Sverige är verkligen fantastiskt vackert när man reser genom snöfyllda landskap rakt norrut från Skåne. DS.
PPS. Känns sjukt konstigt att publicera en sådanhär artikel som inte har med ekonomi överhuvudtaget att göra. DDS.


Den här artikeln publicerades 2019-03-20 klockan 17:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

31 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Försöker skicka en fråga till dig men det blir error: ”captcha är inte korrekt”

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna
 2. Vit pil

  Låter som ett väldigt klokt beslut. Jag känner mig så nöjd över att följa dig o Caroline. Detta inlägget förstärker min känsla ytterligare. Namaste 🙏

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  ACG
 3. Vit pil

  Hej, gillar dina inlägg mycket starkt ,brukar gå in på söndagar och kollar på dina nya kloka råd. Idag blir jag glad av att höra att du reflekterar över dina egna behov och att du känner att du behöver ta hand om dig själv. Hoppa över 1 vecka eller fler veckor om du behöver det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Michiel Leepel
 4. Vit pil

  Jag har nyss fått mitt uppvaknande gällande vår ekonomi, sparande mm. Har plöjt er blogg, tittat på era Youtube-filmer mm. Jag tycker ni ger många bra tips och känns trevliga och ödmjuka (när det gäller vissa som är duktiga på ekonomi upplever jag att de ser sig som överlägsna). Jag älskar detta inlägg! Skulle gärna se för sådan här inlägg. Jag tycker de passar bra ihop med era ekonomi-inlägg. Det blir en helhet. Att man ska tänka på sin ekonomi och sin hälsa. Inte bara jobba och tjäna pengar. Man ska ju leva och må bra också. Ni är mina nya idoler!/ kvinna 40+

  5+
  Gravatar ikon för användaren
  Alex
 5. Vit pil

  Häftigt och inspirerande att göra något sånt här när du är ”på toppen” i följarskara och arbetsinsats. Hoppas verkligen du får ut vad du önskar av kursen. Kanske är det den typen av förhoppning där du inte riktigt vet vad du önskar finna på andra sidan? De brukar vara de bästa :)

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  10årsplanen
 6. Vit pil

  Viktigt att gå undan och vila från allt!!
  Ger dig ett ord på vägen Matt 11:28-30.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kristina
 7. Vit pil

  Helt rätt Jan att ta chansen att koppla av helt! Själv är jag inte mycket för meditation, efter många år i Indien, men däremot är jag starkt för att följa den väg man behöver vandra för att behålla sin hälsa. Kudos till en mycket förstående Caroline som är hemma med två barn hemma på egen hand.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  JFB
 8. Vit pil

  Välkommen till ”min” by.
  Du gör helt rätt. Du gör mycket gott för oss läsare/lyssnare.v

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jimmy Jones
 9. Vit pil

  Det är så jäkla skönt när man inser att det går och säga nej och sätta sig själv först.Grattis till din nya insikt! Förresten, ta fram dina anteckningar från balansekonomikursen, där är en del vettiga saker ;-)
  Tack för allt du gör för oss sparare!
  Thomas

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bo Thomas Krister Hedin
 10. Vit pil

  Vad härligt! Må gott.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Yasmin
 11. Vit pil

  Hej Jan Tack för att du delar med dig. Bra att du har insett att du behöver ta hand om dig och fylla på dina reserver. Hoppas du får en skön tid bara för dig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael
 12. Vit pil

  Härligt Jan, tack för öppenhet. Önskar dig en härlig upplevelse!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna Ugander
 13. Vit pil

  Ett stort lycka till Jan! Ditt engangemang är det många som uppskattar, men ibland behöver man tänka på sig själv! Ingen stress nu!

  Och tänk sähär:
  – Riktigt trött blir man aldrig, om man är nöjd med det som tröttar ut en

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Niclas
 14. Vit pil

  Hej Jan,
  jag har inte varit med här så länge, men ändå tänkt att, hur hinner ”karln” med allt det han gör. Att ta in och leta efter all fakta, för att sedan dela med sig till oss övriga. Så, kan förstå att lite vila från allt detta kan behövas. Viktigt att inte låta livet springa ifrån en utan ibland måste man sätta sig ner och låta livet komma ifatt. Hoppas du får en härligt skön och avkopplande stund där.

  //Carsten

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Carsten
 15. Vit pil

  Det är helt rätt, och otroligt klokt att förstå att du behöver göra något helt annat, som är helt motsatt det du har förmedlat i bloggen. Fantastiskt spännande, och inväntar med nyfikenhet dina kommentarer från kursdagarna i Dalarna. Ha det vilsamt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marie-Louise
 16. Vit pil

  Bra idé o bra jobbat, Bolmis! (får man kalla dig det?). Ta det lugnt! Fokusera på sådant som känns roligt! /Johan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan Blomgren
 17. Vit pil

  Mycket klokt! För mig funkar sommarens segling. Om du inte stessar av i Rättvik så får du höra av dig så kan vi segla på frugans o min båt i Vänern, mvh Tw

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Torvald W
 18. Vit pil

  Kul. Lämna gärna en recension på vad det hela gick ut på och vad du lärde dig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan B
 19. Vit pil

  Lycka till, Jan. Var rädd om dig. Gläder mig till att höra från dig igen. Kram

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Pia Bak-Frederiksen
 20. Vit pil

  Låter väldigt nyttigt och bra! Ibland måste man koppla loss sig ur sitt sammanhang och se sitt liv lite utifrån. Hoppas att du känner att du får med dig verktyg att använda i vardagen sedan! Pengar är viktigt i livet men läcker man energi för att man ska göra alla andra till lags så är det inte värt det. Lycka till!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  OA
 21. Vit pil

  Jan…var rädd om dig – ett förslag är att hoppa över 1-2 avsnitt? Kom tillbaka utvilad och full med energi.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Erik
 22. Vit pil

  Självklart Jan, det är rimligt att du känner så. Koppla av ibland.
  Tack för att ni finns och delar med er.
  Mina tankar går även till familjen och inte minst Carro, var rädda om er.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas B
 23. Vit pil

  Meditation är en bra väg! Hoppas det passar dig.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Staffan
  1. Vit pil

   Disconnect to reconnect!!! Lycka till och härligt att se fler ”influencers” som väljer avkoppling istället för uppkoppling :) Vi ses på andra sidan!

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Mikaela
 24. Vit pil

  Kul! Känner flera som varit på vipassana, tyst meditation, i upp till 10 dagar och verkligen älskat det. Då har man ingen tillgång till omvärlden alls under perioden, man pratar inte med varandra, man göra inga ”aktiviteter” som att träna eller läsa etc, utan bara mediterar. Känns som att det skulle vara svårt tycker jag, men spännande också! Hoppas du får en härlig upplevelse :)

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  H
 25. Vit pil

  Helt rätt att du känner in och låter dig själv unna dig tiden för att återfå glädjen.
  Du har delat med dig av så mycket goda och kloka råd och det ska du ha stort tack för!

  På återhörande!

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Lejla
 26. Vit pil

  Ha en trevlig vecka! När jag själv provade på väggen, var jag på Ashram i Indien 1 månad! Wow säger jag.⭐️

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lassemaja
 27. Vit pil

  Hälsan kommer först, det tycker vi andra här på forumet också! Unna dig viktig egentid och tänk på så mycket bra du gjort och gör.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Linnéa
 28. Vit pil

  Bra! Ta en stund offline! Egentid är en av byggstenarna i livet!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tom
 29. Vit pil

  Modigt. Önskar dig viljestyrka :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.