Helt offline i ett par dagar…

Ska gå på en meditationskurs i Dalarna under ett par dagar...

De kommande dagarna ska jag testa något helt nytt. Jag kommer att vara helt offline genom att lämna in telefon, dator, internetuppkoppling och gå in på en meditationskurs i Rättvik. Det kan därför hända att söndagens avsnitt blir något förskjutet samt att moderering av kommentarer och frågor tar något längre tid.

Jag har mer eller mindre jobbat konstant de senaste månaderna och konstaterat att jag behöver göra något helt annorlunda. Istället för att göra mer personlig utveckling, prata mer med min coach och träna på sådant jag redan kan har jag valt att göra något helt nytt. I dag har jag tillbringat hela dagen på tåget till Rättvik i Dalarna(?) för att gå utbildning. Det här var beskrivningen som jag fastnade för:

Stress, utbrändhet och relationsproblem beror oftast på att vi har glömt bort oss själva och lever för att vara duktiga, bli omtyckta och tillfredsställa andra människors behov. Att upptäcka och erkänna att vi alla bär på ilska och sorg är ett stort steg, eftersom vi vanligtvis förnekar dessa känslor. Vi tillbringar mycket av vår dyrbara tid i ett sorts känslolöshet, ett tillstånd av levande död som skyddar oss från smärta, men också hindrar oss från att känna glädjen av att leva i nuet. Vill vi behålla vår hälsa och må bra i våra liv, behöver vi välkomna alla våra känslor.

Jag kan nämligen verkligen känna igen mig i att ha glömt bort mig själv, vill bli omtyckt och tillfredsställa andras behov. Särskilt de senaste månaderna. Förhoppningsvis kommer jag ut på andra sidan som en gladare och mer harmonisk person. För den senaste tiden har varit ganska trist. Kanske vi till och med kan ta ett helt off-topic avsnitt på det här ämnet vid tillfälle.

Rent konkret kan innebär det att söndagens avsnitt kan bli något förskjutet. Jag hade en ambition om att bli klar med det innan, men ambitionen översteg helt enkelt kompetensen. Ryktet säger nämligen att man inte får ha varken mobil, telefon, padda eller liknande under kursdagarna. Läskigt och spännande. Även moderering och godkännande av kommentarer kan ta något längre tid.

Tack på förhand och ses på andra sidan!
Jan

PS. Sverige är verkligen fantastiskt vackert när man reser genom snöfyllda landskap rakt norrut från Skåne. DS.
PPS. Känns sjukt konstigt att publicera en sådanhär artikel som inte har med ekonomi överhuvudtaget att göra. DDS.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök