Johan von Holstein - Så rätt jag har haft i mina mörka förutsägelser...
Sök:

Johan von Holstein – Så rätt jag har haft i mina mörka förutsägelser…

Holstein har en lysande krönika i Metro:

Så rätt jag har haft i mina mörka förutsägelser

Usch så rätt jag har haft i mina mörka förutsägelser. Inte nog med att börsen har dragit proppen ur, den svenska kronan rasar mot Euro och Dollar, så att vi snart är så fattiga som vi gjort oss skyldiga till och som vi förtjänar. Vår lathet och flathet har satt oss där vi hör hemma och vårt inkompetenta val (Eurovalet) har bäddat för fattigdomen.

Låt oss vid gud hoppas att vi åtminstone inte röstar tillbaka sossarna, men det lär vi göra. Hela Eurozonen kommer säkert att vända sig till vänster och socialism för att slå den sista spiken i kistan. Till och med i USA tar de till socialistiska verktyg när staten går in för att försöka bromsa krisen. Det kommer naturligtvis inte att lyckas och det kommer att bli sämre och sämre.

Det är så roligt när jag läser insändarna på mina kolumner om hur skribenterna tror att det är för egen del som jag är orolig. De tror att jag egoistiskt oroar mig för hur jag skall få det. (Nu kommer ironi, dvs. jag menar tvärtom). Jag ser verkligen framför mig hur marknaden för välutbildade, flerspråkiga affärsmän med internationell erfarenhet och nätverk kommer att försvinna. Nej, tacka vet jag högavlönade flygvärdinnor på SAS och välbetalda arbetare på Volvo. De sitter säkert!

Att vi inte tagit tag i våra problem tidigare; sänkt skatter, skapat rörlighet på arbetsmarknaderna genom att försvaga fackföreningar och underlättat för entreprenörer kommer nu att ta ut sitt pris. Det finns inget utrymme för ökade skatter. Det finns ingen möjlighet att förändra företags strukturer, och tillväxtföretagen, de som borde ha funnits för att ta över den personal som borde ha varit flexibel, den saknas och kommer inte att kunna komma igång på beställning. Det ser fördjävligt ut!

Alla som satt sina pengar i bankernas strukturerade produkter, hedgefonder och annat istället för i nystartade tillväxtföretag, med hänvisning till riskfaktorn, har nu fått se sina pengar försvinna. Och vad värre är, vi är ett land utan nya företag som skall ta oss ur krisen.

Detta skulle kunna bli ett uppvaknande som ledde fram till en ökad mängd pengar till nya företag, men tyvärr, det blir tvärtom. Nu blir det omöjligt för entreprenörer att komma igång nu kommer inte någon att våga vare sig starta eller investera. Jag ser fram emot alla visa röda inlägg om lösningar på krisen och jag skall enkelt såga dem vid fotknölarna.

+ För globalisering och fria marknader
– För socialdemokrati och socialism, giriga bankers och folk som tagit mer lån än de mäktat med.

Källa:

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Fler export företag behövs för att hjälpa Sverige med ekonomin. I Sverige har vi idag 4.3% (sist jag kollade denna veckan) i inflationsnivå. Sparade medel på banken måste dra in minst 6% innan skatt för att det ska vara lönsamt med sparade medel idag. Väldigt få seriösa aktörer erbjuder detta idag.

  Vi är inte riktigt på USA nivå inflationsmässigt, men märker av det, det gör vi. USD har ju länge varit peggad mot många valutor. Inklusive våran. Vi känner av det. Och mer blir det. Vi måste ha mer export och mindre ”print”. Mindre skitsnack och mer ”go-go”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.