Insamling till ny förskola i Mboti (avslutad)

Vill du vara med i min insamling till en ny förskola i Mboti, Kenya?

Insamling till ny förskola i Mboti (avslutad)
Reklam för Better Globe AS. Den här artikeln är ett samarbete eller innehåller uppmärkta sponsrade annonslänkar. Läs mer om våra noga utvalda samarbeten i vår annonspolicy.

När jag var nere i Kenya i februari hade jag möjligheten att besöka skolan i Mboti. När vi pratade med rektorn för skolan så sa han att ett nytt barnhem till de minsta barnen stod högt upp på önskelistan.

För aktuell information se grupp på Facebook. OBS! Notera att insamlingen är avslutad och skolan är färdigbyggd.

Eftersom jag själv har en liten dotter så berörde det mig verkligen att se förutsättningarna som barn i samma ålder som hon har på en helt annan plats på jorden 2012. Särskilt när en genomsnittlig tre-åring i Sverige har 300 leksaker och i Mboti bestod lekhörnan av några gamla plastflaskor.

Jag lovade rektorn att jag skulle samla in pengarna till ett nytt barnhem, så jag gav Jean-Paul order om att ta in offerter på vad det skulle kosta att bygga ett nytt barnhem. Idag fick jag äntligen uppgifterna från Jean-Paul Deprins som är VD på Better Globe i Kenya och den som personligen kommer se till att alla pengarna kommer väl till nytta.

Ett nytt barnhem kostar ca 250.000 KES, det vill säga 10 års-löner för invånarna runt skolan, men översatt till svenska kronor så blir det ca 22.000 SEK eller ca 20.000 NOK. Du kan se offerten och kostnadssammanställningen i foto-albumet, där jag har laddat upp dem.

Det skulle vara enormt givande och kul om vi kunde hjälpa till med att samla in pengarna till det här barnhemmet. Det skulle vara en konkret som sak som vi har gjort – och tänk känslan att komma ner där igen, eller bara se fotona av det nya barnhemmet om några månader och känna – det där har jag varit med om att bidra till!

Dessutom, handen på hjärtat så är det inte särskilt mycket pengar för oss som kollektiv – dessutom kan jag personligen garantera att alla pengar kommer att gå till precis rätt sak, inget kommer att försvinna på vägen!

Om du är intresserad av att bidra – skicka ett meddelande till mig här på Facebook, men hur mycket du skulle vilja bidra med och om det är OK att jag skriver att du är en av bidragsgivarna här i gruppen, eller om du vill vara anonym. Då skickar jag också ett konto-nummer som du kan sätta in pengarna på. Sprid gärna budskapet om Mboti-skolan till fler människor som du tror vill bidra.

Uppdatering 120404

Snart är det 24 timmar sedan jag startade den här gruppen och insamlingen och jag kunde verkligen inte i min vildaste fantasi tänka mig det här gensvaret! Tack, tack, tack! : )

Jag kommer med detaljerad sammanställning imorgon, men jag kan redan nu säga att de åtaganden som ni har gjort överstiger med råge beloppet som krävs för den nya förskolan/dagiset, blev rättad att barnhem är något annat, sorry för det.

Jag vill dock inte ropa hej, förrän pengarna är inne på bankkontot. Därför skulle jag vilja be dig att sätta in det beloppet som du vill bidra med på mitt SEB-konto med:
Clearing nr:
Kontonr:.

Om det är en internationell betalning så är uppgifterna:
Bank: SEB
Bankens stad: Malmö
Bankens adress: Triangeln Södra Förstadsgatan
IBAN:
BIC/SWIFT: ESSESESS

Glöm inte att skriva ditt namn i meddelandefältet och skriv nedan eller messa mig om du mot förmodan inte vill vara med på plaketten på skolan eller i listan med dem som bidrog.

Stort tack för att du är med och hjälper barnen i Mboti att få det lite bättre. Jag kan inte säga det bättre än Jean-Paul Deprins sa det nedan: ”This will contribute to make the world a little bit a better place for some children who deserve better than the one they live in!”

Ett stort tack!
//jan

Uppdatering 120919

Jag fick en kort statusuppdatering om Mboti igår och här kommer vad jag vet. Förskolan skall vara färdigbyggd så långt som möjligt, men däremot har hantverkarna tydligen överskridit budgeten och det blev något dyrare än vad vi intialt trodde. Enligt Mr. Musyoka är det inte helt ovanligt men det innebär att Jean-Paul kommer behöva åka ut på plats för att se vad som är gjort / inte gjort innan vi går vidare med bänkarna och grinden och om där är något som vi behöver allokera om resurserna till.

Ett annat problem är tydligen att lärarna strejkar för tredje veckan i rad vilket innebär att skolan är stängd och det påverkar ju naturligtvis projektet i dess helhet. När Jean-Paul kommer dit nästa gång har han lovat att ta några bilder som han skickar till oss.

Vi har största förtroende i att så fort som låsningen upphör så bör det gå ganska snabbt i färdigställandet.

Under tiden har jag fått de mesta av kvitton, arbetsorder och fakturor som jag lägger upp här under de kommande dagarna.

//jan

Uppdatering 150702

Nu har jag varit på plats igen och besökt skolan. Så här ser den ut nu:

Skolbyggnaden vi sponsrade 2012

och så här ser den ut på insidan:

Insidan av skolbyggnaden vi sponsrade 2012

Relaterade artiklar

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök