Intervju med Balansekonomi - en personlig delning...
Sök:

Intervju med Balansekonomi – en personlig delning…

Intervju med Balansekonomi – en personlig delning…

Jag handleder från gång till annan kursen ”Ett rikare liv” för Balansekonomi och idag har jag svarat på lite intervjufrågor som Charlie Söderberg skickade till mig och eftersom jag är väldigt nöjd svaren har jag valt att även publicera dem här eftersom de berättar ganska mycket om mig och mina drivkrafter.

Varför är du engagerad i balansekonomi?
Jag valde att engagera mig i Balansekonomi för att jag brinner för att se och få andra människor att växa. Det finns inget som är så fantastiskt, som att få bidra till att en människa och se denna klara av något som hon inte trodde var möjligt. Jag är övertygad om att din egen framgång kommer av att göra andra framgångsrika.

Vilket resultat har du skapat de senaste två åren som du är mest stolt över?
Av alla resultat jag har skapat de senaste två åren är jag mest stolt över att jag har lyckats ändra mitt tankesätt – från att mycket ha varit i brist och kraft till attraktion, lätthet och överflöd. Att jag har ändrat mitt tankesätt är en förutsättning för allt annat jag har gjort sedan dess – allt från att ha fått bättre relationer, harmoni och inre lugn till alla resultat jag får varje dag i mina prestationer.

Varför skall man ta hjälp från just dig?
Jag är fantastisk duktig på att få saker att hända – i mångt och mycket har det varit mitt recept på framgång, allt från högsta betyg under skoltiden, till formell civilingenjörs utbildning i teknisk fysik till att bygga framgångsrika företag och ha många projekt igång samtidigt.

Idag har jag kompletterat min prestationssida med de mjuka värdena – att förstå och relatera till känslor och komplettera med ett starkt VARFÖR – visionen om varför det måste hända. Dessa erfarenheter har gett mig insikten om att vi har alla våra utmaningar – bara det att de finns på olika ställen.

Jag kan hjälpa till med allt från konkreta råd och tips om vad du behöver göra till vad som ter sig fungera i ”verkligheten”.

Vilken är din favoritdel av utbildningarna?
Alla delar är mina favoritdelar eftersom de handlar om att ändra sitt sätt att tänka och sedan utifrån det prestera i den riktning som tar dig mest framåt mot dina egna mål och visioner. Det häftiga med utbildningen är inte det som händer på kurstillfällena utan det som du – är, gör, säger, känner och tänker – mellan tillfällena.

Vilken skillnad har det där med visioner och mål gjort i ditt liv?
Härlig formulering – ”det där med visioner och mål” – det där med visioner har i alla fall gjort en fantastiskt stor skillnad i mitt liv. Tidigare var jag en stor Ferrari-motor som körde väldigt snabbt än hit och än dit och vann inte loppen särskilt ofta, trots att den var störst och kraftigast.

Visioner och mål har hjälpt mig att fokusera motorns kraft och rikta den i riktning som jag vill åka i. Visionen och målen har även hjälpt mig förutom att bestämma vägen även berättat VARFÖR jag ska åka dit jag är på väg. Det handlar inte om att bara springa fortast – det handlar lika mycket om att springa rätt.

Den största skillnaden är att hela tiden, varje dag fråga sig – vad är det som hade gjort störst skillnad i mitt liv om jag gjorde det idag alternativt – vad kommer kosta mig mest energi om jag inte gör det?

Vad hade gjort ditt liv betydligt rikare idag om du vetat för tio år sedan?
Jag har haft förmånen att träffa en fantastisk mentor som introducerade mig till tankesättet samtidigt som Balansekonomi accelererade förståelsen av det min mentor sa. Jag glömmer aldrig när jag lycklig av insikter kom till honom och delade med mig och hans svar var – ”Ja, men självklart, visste du inte det?”. Då undrade jag, och undrar idag – vilka 100 andra saker är det jag inte vet? – samtidigt som det är charmen och utmaningen att vara människa – det kontinuerliga lärandet och utvecklingen.

Det som alltså hade gjort mitt liv rikare idag var att skaffa mig en mentor tidigare samtidigt som kunskapen om fokus och insikten om att vara sann mot sig själv. Vi har alla svaren inom oss – det handlar om att lyssna på rösten, känslan och visionen och kombinera det med kraftfullt agerande och aktioner. Det är nästan som Ying och Yang – det enda kan inte finnas utan det andra.


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

  1. Vit pil

    Ja, det var mycket bra svar på dem frågorna! Det håller jag verkligen med om.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jimmy

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.