Intervjuad om veckopeng i podden ”På riktigt”

Samtal med Charlie Söderberg och Mathias Andersson om barn, pengar och veckopeng...

I det här poddavsnittet diskuterar jag och de f.d. programledarna i Lyxfällan, Charlie Söderberg och Mathias Andersson veckopeng utifrån våra egna erfarenheter som föräldrar och privatekonominördar.

Under åren har jag fått många titlar, men ”veckopeng-expert” är det första gången som jag har blivit kallad. I det här poddavsnittet i podden ”På riktigt” pratar vi om olika typer av veckopeng. Vi går genom olika fördelar och nackdelar men också dråpliga situationer där vi blivit satta på pottkanten av våra barn. Du kan lyssna på avsnittet nedan:

 

 

Om du verkligen vill grotta ner i det här med veckopeng så rekommenderar jag faktiskt boken ”Gör ditt barn rikt (annonslänk)” som jag och Charlie skrev i början av året. Den handlar egentligen om tre stora delar:

  • Att prata och utbilda barn på pengar och ekonomi
  • Olika typer av veckopeng, fördelar, nackdelar och konkreta förslag
  • Sparande till barn och konkreta investeringsstrategier

Mycket av det finns så klart på bloggen, problemet här är att det utspritt över många artiklar. Boken har en mycket tydligare röd tråd tack vare Bonniers redaktör.

Relaterade artiklar

Om du gillar det här poddavsnittet så kan jag även rekommendera följande artiklar:

 

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök