Intervjuad om veckopeng i podden "På riktigt"
Sök:

Intervjuad om veckopeng i podden ”På riktigt”

Samtal med Charlie Söderberg och Mathias Andersson om barn, pengar och veckopeng...

I det här poddavsnittet diskuterar jag och de f.d. programledarna i Lyxfällan, Charlie Söderberg och Mathias Andersson veckopeng utifrån våra egna erfarenheter som föräldrar och privatekonominördar.

Under åren har jag fått många titlar, men ”veckopeng-expert” är det första gången som jag har blivit kallad. I det här poddavsnittet i podden ”På riktigt” pratar vi om olika typer av veckopeng. Vi går genom olika fördelar och nackdelar men också dråpliga situationer där vi blivit satta på pottkanten av våra barn. Du kan lyssna på avsnittet nedan:

 

 

Om du verkligen vill grotta ner i det här med veckopeng så rekommenderar jag faktiskt boken ”Gör ditt barn rikt (annonslänk)” som jag och Charlie skrev i början av året. Den handlar egentligen om tre stora delar:

  • Att prata och utbilda barn på pengar och ekonomi
  • Olika typer av veckopeng, fördelar, nackdelar och konkreta förslag
  • Sparande till barn och konkreta investeringsstrategier

Mycket av det finns så klart på bloggen, problemet här är att det utspritt över många artiklar. Boken har en mycket tydligare röd tråd tack vare Bonniers redaktör.

Relaterade artiklar

Om du gillar det här poddavsnittet så kan jag även rekommendera följande artiklar:

 


Den här artikeln publicerades 2017-09-27 klockan 08:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Intervju i media, Spara till barn.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.