Intervjuad av Nordnet – för dig som är ny på bloggen

Mina tankar om marknaden, portföljerna och bästa nybörjartipsen

I början av augusti blev jag intervjuad av Nordnetbloggen om mina portföljer på Shareville, mina tankar om marknaden och mina bästa tips till nybörjare som vill börja spara. Idag publiceras den artikeln på Nordnetbloggen.

För dig som är ny, nedan följer en sammanställning av de populäraste artiklarna som du kan läsa vidare i.

Andra väldigt populära artiklar är:

Månatligt nyhetsbrev

Jag skulle även rekommendera att mitt nyhetsbrev, som går ut en gång i månaden som är en sammanställning av de bästa artiklarna och nästan alltid innehåller något tips eller förslag som gör din privatekonomi rikare.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan eller genom att gå hit:

[mc_newsletter_form]

Föreläsning om ett rikare liv med mer tid, pengar och energi

Det sista som jag skulle vilja rekommendera är föreläsningen om bl.a. privatekonomi som Balansekonomi håller i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borlänge. Det är en föreläsning som hålls av två av Sveriges bästa föreläsare Charlie Söderberg (f.d. programledare Lyxfällan, SVT Plus+, Tonårsbossen) och Klas Hallberg. Det är till stora delar där som min resa började för 7 år sedan. Föreläsningen kostar i normala fall 340 kr, men om du använder länken nedan kommer du in GRATIS.

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

5 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Hej och tack för en bra blogg!

  Jag håller på att sätta upp min första nybörjarportfölj på Avanza. En del i detta är ett månadssparande, där jag sparar långsiktigt och då verkar ju 60% indexfonder och 40% räntefonder vara vettigt till en början.

  Det andra delen av mitt sparande har som syfte att kunna köpa ett hus eller en lägenhet om ca 3 år. Jag ägde en lägenhet i Stockholms innerstad och sålde den med vinst efter 5 år så jag har en del kapital. Nu bor jag med man och ett barn i en nybyggd dyr hyresrätt i Stockholm. Anledningen till att jag vill flytta är helt enkelt att jag vill bo i hus eller en äldre lägenhet, därför att jag trivs bättre då. Samt också att i längden vill jag inte betala så mycket för en hyresrätt. Men framförallt för trivselfaktorn alltså. Vad ska jag investera i på så pass kort sikt som 3 år för att ha så mycket som möjligt att lägga i kontantinsats? Jag vill naturligtvis ha låg risk. Gärna låg avgift.

  Om jag inte sparade till ett boende lockar mig allvädersportföljens strategi mest. Skulle gärna investera i skog, men även guld och silver. Överlag vill jag investera i etiska fonder, och helst inte fonder där man tjänar pengar på pengar.

  Tack på förhand.

  PS. Jag tycker att det verkar vettigt att vänta minst två år och se vad bostadsmarknaden tar vägen med tanke på överhettningen just nu inte minst i Stockholmsområdet. Vi har dessutom flyttat ganska nyligen och har en bostad att växa i. DS

  Gravatar för användaren
  Jenny Sundén
 2. Hej Jan,

  Kul att se att du delar med dig av dina innehav genom Shareville! Är nyfiken på hur du tänker kring att publicera inte bara innehav och deras relativa fördelning, men även portföljernas totala värde? Med tanke på att du genom bloggen kan ha inflytande i hur många sparar och investerar idag tycker jag det vore högst intressant om du skulle vara villig att publicera något sådant. (Utan att publicera detta är det ju fullt möjligt att dina Sharevilleportföljer är obetydliga i sammanhanget och en majoritet av ditt sparande är upplagt annorlunda.)

  En annan datapunkt som potentiellt vore intressant att publicera är storleken på dina portföljer relativt (eller varför inte i absoluta tal det också) dina andra tillgångar.

  Tack på förhand.

  Gravatar för användaren
  Petter
 3. Hej Jan!
  Följer din blogg med stor entusiasm.
  Har du möjlighet att lägga upp en bild på hur utvecklingen gått på Nybörjarportföljen.
  Försökte tidigare idag skapa konto på Nordnet för att följa utvecklingen på portföljen men de har problem med registering av nya kunder med bankid.

  Gravatar för användaren
  Håkan

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök