Intervjuad av Nordnet tillsammans med Charlie Söderberg
Sök:

Intervjuad av Nordnet tillsammans med Charlie Söderberg

En intervju om månadssparande, sparande till barn, ränta på ränta och lite annat

Den här artikeln publicerades 2017-06-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

För ett par veckor sedan blev jag och Charlie Söderberg intervjuad av Alexander Gustafsson i Nordnets serie Nordnet Talks. Hoppas att du gillar intervjun.

En lite rolig med tanke på den här intervjun var att jag gillade verkligen Nordnets studio. Framförallt deras kameror så jag messade Alexander dagen efter och undrade vad det var för kameror för att kanske kunna köpa likadana hem till min egen studio. Jag hittade dem nämligen inte på nätet själv. Efter tag får jag dem och inser att det kostar över 100 000 kr per styck. Lite utanför min liga än så länge. :-)

Återkommer inom kort med en intervju av både Ludwig Gustafsson från Savelend där vi pratar om peer-to-peer lån och ett nytt tillgångsslag. Igår flög Jonas Holmbert från Opti ner från Stockholm och i ett 1.5 timmars samtal pratade vi om en gratis hälsokontroll på ens fonder, till finansbranschen och att vara sig själv och uppskatta tiden man har fått som gåva i livet. Mycket spännande på gång nu. Tack för att du följer bloggen!


Den här artikeln publicerades 2017-06-14 klockan 11:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Intervjuer och läsarhistorier.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Vad är det för fel med ISK? Tänker på 17:00

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jeppe
  1. Vit pil

   Kan inte se intervjun (på landsbygden i Kenya) men sannolikt att det inte är lämpligt om det är för sparande till barn.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Inte för att det har med artikeln att göra. Men vill höra med dina tankar runt fondsparande på din 60/40 nybörjar portfölj om det nu kommer en riktigt stor ekonomikrash här i väst/USA som en hel del faktiskt förutspår är större en nägonsin tidigare. Hur kommer det isf påverka den som sparar i nybörjarportföljen? Ska man dra sig ur?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Peter
 3. Vit pil

  Det handlar inte om att ”vara rik o ha pengar” utan att säkra sin egna och sin familjs framtid. Samt att
  försöka vara helt eller delvis självförsörjande.
  Spara pengar varje månad istället för att bränna på skit. Investera pengarna istället o se dom växa.
  Eller försvinna, hursomhelst bättre än att överkonsumera skit som du trycker in i garderoben.
  Min son är snart 3 och har mer på sitt sparkonto än vad jag hade när jag var 20 o jobbat i 2år (+extra under gymnasiet).
  Då sparar vi 600/månad i indexfonder.
  Cykla till jobbet o spara en tusenlapp i månaden (1500för min del)
  Är ganska korkat att inte göra det när man ser till ren kostnad. Etc etc.
  Dina pengar är direkt kopplade till antal timmar du spenderar på ditt jobb.
  Din fritid, dina timmar som aldrig kommer igen. tick tick

  Handlar i första hand om att ta ansvar för sig själv! Eller att sitta o gnälla på andra hur det var bättre förr, politikers fel
  hit o dit. Vad kan du själv göra? Inget eller allt?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.