Intervjuad i Bitcoin-podden

Överväger att lägga en korg av kryptovalutor i Lekhinken under 2021

För ett tag sedan blev jag intervjuad i Bitcoin-podden för Triijos räkning. Jag har ju länge varit skeptisk till Bitcoin, framförallt till den bubblan det var 2017.

På sistone har jag dock funderat på om man inte skulle kunna plocka in kryptovalutor i Lekhinken på en nivå av kanske 0.5 – 2 procent av portföljen som en långsiktig spekulation. Kryptovalutor ter sig vara här för att stanna och då kan man ju resonera kring det på samma sätt som med aktier. Det vill säga att välja en marknadsviktad korg av dessa.

Nu har jag ännu inte köpt något och går i funderingarna. Det jag tycker är klurigt är framförallt det bästa sättet att göra det på. Något som vi också diskuterar i avsnittet.

En av de artiklar som framförallt fick mig att fundera på det var följande som jag fick av en vän. Han skickade ut det till personer på sin veckolista med följande kommentar:

Bry er inte så mkt om Bitcoin narrativet om ni inte vill. (Även om även det blir allt mer intressant!) Det är en bra sammanfattning och tillägg till Neil Howes (delvis ifrågasatta) bok ”The fourth Turning” Hissnande och delvis skrämmande. Men, vi har ju varit igenom dessa faser tidigare i historien.

Så för omväxlingsskull så kan vi väl kanske lära av historien. Skall ni läsa hela är det ca 50 min läsning. Börja och det är svårt att sluta …!

Nu ska jag vara ärlig och säga att jag har inte kritiskt granskat den, gjort research eller gått till botten med den. Det är således ingen rekommendation mer än att det är en intressant artikel att läsa.

Kommentera gärna om du läste den och vad du tyckte. 👍

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök