Intervjuad på bloggen aktieinkomster.se
Sök:

Intervjuad på bloggen aktieinkomster.se

Den här artikeln publicerades 2015-08-25 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Tänkte bara tipsa om en lite längre intervju jag gjorde häromdagen med David på bloggen aktieinkomster.se.

Där svarar jag bland annat på frågorna:

 • Hur skulle du sammanfatta det privatekonomiska läget Sverige just nu?
 • Finns det enligt dig några tydliga hot mot de svenska hushållen på marknaden just nu?
 • Vad skulle du ge för starttips till personer som vill börja ta kontroll över sin ekonomi?
 • m.m.

 


Den här artikeln publicerades 2015-08-25 klockan 16:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser, Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan
  Vill börja med att tacka för en inspirerande blogg! Tycker det är bra att du även nämner dina misslyckanden, ger förtroende och en mer realistisk bild av vilka utmaningarna är förutom det mekaniska sparandet.

  Hälsar Utdelningsseglaren

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Utdelningsseglaren
 2. Vit pil

  Lite väl defensivt att säga att det tar 10-20 år att spara ihop till sin första miljon bara på lönen. Jag har som mål på 7 år bara på lönen och är övertygad (nästan) om att jag kommer klara det. Jag försöker spara 8-10 tkr varje månad. :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Stefan
  1. Vit pil

   Hur lång tid det tar beror ju på hur mycket man sparar. På så kort sikt så är det mest sparandet som bidrar till kapitalet (och minst avkastningen), det är först på längre sikt som avkastningen börjar ge rejäl betdelse (man talar också om längre sparhorisont och det betyder att man kanske inte kan räkna med den på kortare sikt). För att spara ihop en miljon på under tio år så måste man med andra ord spara närmare en miljon under tidsperioden.

   Med dina siffror tar det drygt åtta år att spara en miljon. Slipper du otur med avkastningen och kan bibehålla spartakten verkar sju år inte alltför orimligt mål.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Skyking
  2. Vit pil

   Nja, man kan nog tycka att det är ganska offensivt att förvänta sig att man skall spara 10tkr/mån. För gemene man är ju 500kr ett sparande, trots att man länsar kontot en gång om året…

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Skyking

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.