Investering i crowdfundad vindsvåning vid Hornstull

Tips om Tessin som hjälper mindre investerare att tillsammans investera i mindre fastighetsprojekt...

Jag har tidigare på bloggen tipsat om Tessin som är ett företag som jag gillar då de både har spännande projekt och ett jättebra nyhetsbrev om fastighetsinvesteringar.

För ett par dagar sedan släppte de ett projekt som lät spännande som handlade om en renovering av en vindsvåning i Stockholm. Så här skrev de själva i sitt nyhetsbrev (annonslänk):

Investera i ett vindsvåningsprojekt i eftertraktade Hornstull på Södermalm i Stockholm. Projektägaren har förvärvat en råvindsyta där en helt ny vindsvåning om 104 kvm ska byggas. Bygglov har beviljats och byggstart skedde i december 2016. Lånet löper med en årsavkastning om 9 % och återbetalning sker inom 6 – 8 månader.

Bolaget tar nu in lån om 5 mkr från Tessins investerare för att delfinansiera projektet. Lånet säkerställs genom pant i bostadsrätten (råvindsytan) samt moderbolagsborgen.

Projektets styrkor

 • Kort löptid 6 – 8 månader
 • Eftertraktat bostadsläge
 • 9 % årsavkastning – pant i bostaden

Tyvärr var jag lite sen på bollen på grund av resor hela denna veckan med intervjuer så jag missade projektet och investeringen. Trist för det här hade jag velat vara med på.

Här kan du läsa mer om projektet:

Jag säger inte att alla deras projekt är bra, men från tid till annan så kommer det sådana här som är korta, har bra avkastning och en begränsad risk. Jag rekommenderar verkligen att prenumerera på deras nyhetsbrev som är gratis, det gör att du inte behöver vänta på att jag ska få upp en artikel och dessutom, gillar du fastighetsinvesteringar så får du från tid till annan bra artiklar.

Relaterade artiklar

Disclaimer: Om du tecknar dig för deras nyhetsbrev, ej ett projekt, så utgår en mindre ersättning till mig för rekommendationen. Läs mer om min policy för rekommendationer- och annonser

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

7 kommentarer finns till denna artikel:

 1. ”Fastigheten ligger i ett av Stockholms mest eftertraktade områden Hornstull, mitt på Södermalm i centrala Stockholm” Det känns tryggt att de har full koll på var fastigheten ligger i alla fall. Mitt på Södermalm. Fast så långt västerut man kan komma. Ungefär vid Stureplan.

  Gravatar för användaren
  Henrik
 2. Ahh helt klart intressanta projekter dem har där.
  Nu kom det ut en i Täby som jag lyckades hänga på. det är 4:e projektet jag är med på och i tillägg till själva nyhetsbrevena kommer kontinuerliga uppdateringar till mailen, angående dem projekten man är med på. Jag är själv i branchen samt har fastigheter, så jag tycker detta är ”riktigt intressant”.
  Efter en del erfarenheter under åren med fastigheter, så den totala vinsten det gör är bra, men så måste jag säga att det är bra avkastningen tessin genererar, för att ”oroa” sig mindre.
  Min spontana tanke är att när projekterna går så otroligt fort, i snitt kanske 3-4 timmar, så borde det vara otrolig marknad för crowdfounding generelt.

  till sist, bra site Jan!

  Gravatar för användaren
  Roberth Børjesson
 3. Mycket intressant! Frågan är bara om det är lämpligt med fastighetsinvesteringar just nu? Men det får väl sägas bero på vilket slags projekt man hoppar på.

  Gravatar för användaren
  Oliver
 4. Hade mailen öppen när mailet kom från Tessin o då var det redan försent.

  Gravatar för användaren
  Andreas
 5. Man måste vara ganska snabb för att hinna investera i intressanta projekt i tessin.se

  Gravatar för användaren
  Joakim Lindvall
  1. :)

   Gravatar för användaren
   Joakim Lindvall
 6. Har tittat mycket på Tessin.se och gillar dem. Är intresserad att göra en investering en dag. Minimi beloppet är dock ganska mycket pengar för mig så vill få mera kunskap först för att känna mig så trygg som möjligt. Om man får tillbaks pengarna så måste man deklarera och beskatta vinsten.

  Gravatar för användaren
  Joakim Lindvall

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök