Investering i crowdfundad vindsvåning vid Hornstull

Tips om Tessin som hjälper mindre investerare att tillsammans investera i mindre fastighetsprojekt...

Jag har tidigare på bloggen tipsat om Tessin som är ett företag som jag gillar då de både har spännande projekt och ett jättebra nyhetsbrev om fastighetsinvesteringar.

För ett par dagar sedan släppte de ett projekt som lät spännande som handlade om en renovering av en vindsvåning i Stockholm. Så här skrev de själva i sitt nyhetsbrev (annonslänk):

Investera i ett vindsvåningsprojekt i eftertraktade Hornstull på Södermalm i Stockholm. Projektägaren har förvärvat en råvindsyta där en helt ny vindsvåning om 104 kvm ska byggas. Bygglov har beviljats och byggstart skedde i december 2016. Lånet löper med en årsavkastning om 9 % och återbetalning sker inom 6 – 8 månader.

Bolaget tar nu in lån om 5 mkr från Tessins investerare för att delfinansiera projektet. Lånet säkerställs genom pant i bostadsrätten (råvindsytan) samt moderbolagsborgen.

Projektets styrkor

  • Kort löptid 6 – 8 månader
  • Eftertraktat bostadsläge
  • 9 % årsavkastning – pant i bostaden

Tyvärr var jag lite sen på bollen på grund av resor hela denna veckan med intervjuer så jag missade projektet och investeringen. Trist för det här hade jag velat vara med på.

Här kan du läsa mer om projektet:

Jag säger inte att alla deras projekt är bra, men från tid till annan så kommer det sådana här som är korta, har bra avkastning och en begränsad risk. Jag rekommenderar verkligen att prenumerera på deras nyhetsbrev som är gratis, det gör att du inte behöver vänta på att jag ska få upp en artikel och dessutom, gillar du fastighetsinvesteringar så får du från tid till annan bra artiklar.

Relaterade artiklar

Disclaimer: Om du tecknar dig för deras nyhetsbrev, ej ett projekt, så utgår en mindre ersättning till mig för rekommendationen. Läs mer om min policy för rekommendationer- och annonser

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök