Jag älskar, jag hatar...
Sök:

Jag älskar, jag hatar…

Man kan inte berätta för någon hur man ska bli rik. Istället måste man först fråga ”varför” denna person vill bli rik. Utan ett starkt varför kommer till och med det enklaste ”hur” att vara jobbigt och omständigt. Där finns många vägar att bli rik… men där finns bara ett par anledningar till att någon vill bli rik.

Detta hänger tätt ihop med det gamla ordspråket:

Där det finns en vilja, där finns det ett sätt

Passion brukar jag säga är att följa en riktning oavsett känsla, men egentligen är det en kombination av att älska och att hata. Om man inte har en passion är det svårt att åstadkomma något. Om du vill något – var passionerad – passion ger energi även när det tar emot. Om du vill ha något som du inte har – kom på varför du älskar det du vill ha och varför du hatar att inte ha det du önskar. När du kombinerar dessa två tankar så kommer du med största sannolikhet att få energin att resa dig och sträva efter det du vill ha.

Nedan följer en sådan lista för mig där jag har mina ”älskar” och mina ”hatar”:

Jag älskar: Jag hatar:
Att hjälpa andra Att inte ha möjligheten att hjälpa andra
Ha tillräckligt med pengar Vara i ekonomisk knipa eller ha ont om pengar
Vara fri Vara tvungen att jobba
Jobba med jag tycker är roligt Vara tillsagd vad jag ska jobba med
Ha möjligheten att köpa det jag vill ha Att inte ha det jag önskar
Dyra saker Billiga saker
Ha möjligheten låta andra göra saker jag inte vill göra Göra saker jag inte vill
Kunna säga nej Vara tvungen att säga ja
Att ha möjligheten att göra ett val Att inte ha alternativ
att ha roligt att ha tråkigt
att vara utvecklas/utmanad att stagnera

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Guernsey skulle det vara mer specifikt. Tänkte det var en massa länder i Europa att täcka, men Guernsey verkar litet och bra :).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  denenvise
 2. Vit pil

  Passionen. Viktigast i ekvationen. Enligt mig.

  Strävan efter pengar som sådan är en dålig motivator. Strävan efter vad man älskar är en mycket starkare motivator. Man brukar ju säga att kärlek är starkare än hat.

  Förresten, jag slog tärning igår:). Jag lät tärningen avgöra något jag ska samla på. Jag blev överraskad över var jag hamnade.

  ”Facklitteratur från 1700 talet. Enbart Originalutgåvor”.

  Detta ska bli intressant. Nu har även jag något att samla på. Ska kolla internet idag vad jag kan finna. Ville bara upplysa alla som läser här med att jag nu är öppen för förslag på ovannämnda böcker.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.