Jag gillar att både spara och slösa, intervju hos PrivataPengar

Ser du något i intervjun som jag inte har skrivit om på bloggen?

Jag gillar att både spara och slösa, intervju hos PrivataPengar

Sammanfattning av bloggen och ganska mycket av min filosofi i en kort intervju som finns här.

Boken går till tryck om två veckor så då hoppas jag vara back-on-track. Har lite andra roliga saker som jag får lov att återkomma till. Inte minst besökte jag Kavastus utbildning i helgen som jag ska skriva en recension på.

Tack för ditt tålamod med mig!

Jan

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

13 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Grattis till huset!

  Nu undrar ju jag hur du tänker med att binda lån!
  Ska man binda eller inte!?

  Gravatar för användaren
  Oskar
 2. Har du KÖPT HUS? Detta kastar omkull hela min världsbild. Du måste berätta mer.

  Gravatar för användaren
  Christine
 3. Grattis husägaren!
  Jan, vad har du för erfarenhet av Länsförsäkringars konto ISK istället för Avanzas? Jag är kund på LF och vill samla alla konto under samma tak. Har ej hunnit och undersöka närmare deras fondutbud…. ELLER kanske någon av dina läsare kan svara på det…

  Gravatar för användaren
  Eddie
 4. Grattis till huset! Nu kanske husägare förstår att du verkligen menar vad du säger om bostadsbubblan o inte bara ”hoppas” att den spricker för att du står utanför marknaden. Jag väntar fortfarande in smällen….Kommer den? Jag börjar tvivla.

  Gravatar för användaren
  Johan
  1. Kan undra. Bor i Småland och läste i morse att det fanns en ledig hyreslägenhet i Växjö.

   Säkert en sanning med någon modifiering men vilken bubbla ska smälla när det inte finns bostäder? Efterfrågan finns.
   Har själv kollat runt lite på villor, o både köpt och sålt och dom går åt fort. Budgivningarna blir lätt galna.

   Bubbla? Ja kanske det, men så länge behovet överstiger utbudet är jag inte direkt orolig. Fortsätt betala av lånet bara, fort! :)

   Gravatar för användaren
   Andreas
  2. Alltså 1st hyreslägenhet ledig i den kommunala kön.

   Gravatar för användaren
   Andreas
  3. Andreas: På Blocket finns det 27 lediga boenden i Växjö. Linnestudenterna har 50. hyrabostad.se har 25 o.s.v.

   Gravatar för användaren
   Tor
  4. Bostadspriserna är rät mycket beroende på att räntorna är låga, face it folk lånar för att köpa. Med högre räntor kommer folk i mindre utsträckning ha råd att betala lika högt pris eftersom de skulle leda till högre räntekostnader.

   Jag är inte säker på att en så kallad bostadsbrist kommer hålla priserna uppe. Teorin om tillgång och efterfrågan baserar sig ju på att tillgång och efterfrågan är beroende på priset och därmed kan priset justeras så att utbud och efterfrågan matchar. Det gör att priset kommer inte stiga mer än vad folk är kapabla att betala.

   Gravatar för användaren
   Skyking
 5. Jag läste artikeln och de stod att ni hade köpt hus. Jag hoppas att det kommer ett inlägg om detta med kalkyleringar :)

  Gravatar för användaren
  RobertS
  1. Din galning. Precis innan bostadsbubblan spricker?

   Gravatar för användaren
   jonathan
 6. Är det inte det osm är tricket. Spara så att man man gott samvete kan lösa och unna sig lite då och då :)

  Gravatar för användaren
  Sassan

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök