En resa mot ett framgångsrikt liv...

En resa mot ett framgångsrikt liv…

Om mig

Det finns en nya version av den här artikeln:

Hej! Jag som skriver på här bloggen är en ung 26-åring och mitt mål i livet är att leva ett framgångsrikt liv och ha möjligheten att hjälpa andra. Jag är dessutom helt övertygad om att man måste ge för att få – denna blogg är ett av mina verktyg att nå ut till så många som möjligt för att kunna göra skillnad och hjälpa till.

Jag vill hjälpa till genom att ifrågasätta många av de klassiska ”sanningarna” kring framgång, ekonomi och framförallt rikedom. Jag vill hjälpa dig att nå dina mål genom att öka dina ekonomiska intelligens – för pengar är inte allt men de är ett verktyg som kan hjälpa dig och mig att göra det vi vill.

Kort om mig som person – jag är utbildad civilingenjör med inriktning mot teknisk fysik, jag är datanörd och jag har varit entreprenör sedan 2003. Jag är idag delägare i ett litet konsultföretag med 8 anställda och mina största intresse är just ekonomi, personlig utveckling, relationer och undervisning.

Introduktion

Jag har börjat vandra på vägen mot ett liv i frihet och överflöd. Det gäller inte bara ekonomisk frihet eller att bli rik ekonomiskt, utan även att bli rik i de andra viktiga områdena i livet – hälsa och andlig frihet. Jag vill leva det liv jag älskar och älska det liv jag lever. Jag är inte där idag och jag är helt övertygad om att jag är på väg dit och kommer att vara där om 5 år.

Jag vill betona att denna resan handlar lika mycket om utveckling på det personliga planet eftersom framgång i form av pengar kan ge mig många maträtter på bordet men inte någon aptit, pengar kan ge vackra kläder men inte skönhet, pengar kan ge ett ståtligt hus men inte nödvändigtvis ett lyckligt hem. Jag vill därför söka att skapa en inre balans mellan det som driver mig framåt, min yttre framgång och det som ger mig inre glädje och tillfredsställelse.

Jag har beslutat mig att ta vara på varje ny dag och jag försöker se att det finns något att uppleva i varje timme, minut och sekund. Att få njuta av mitt arbete med dem jag älskar, min familj, mina närmaste men även kanske med er som läser min blogg.

Precis som med alla andra resor så är det roligare och lättare om man är ett antal personer som gör varandra sällskap. Jag tror på att om man hjälps åt, utbyter tankar, erfarenheter, affärsförslag och lär från varandra kommer vi kunna skynda på processen för oss alla.

Man måste ge för att få och därför delar jag med mig av de flesta av mina tankar, idéer och misslyckanden både här på bloggen och i min Google-grupp.
Varför ännu en blogg om vägen till rikedom och ekonomiskt oberoende?

”There are no short cuts to anywhere worth going” – Beverly Sills

Denna bloggen handlar om hur man bygger en förmögenhet genom att ändra sitt tankesätt. Jag tror inte att man, till skillnad från många andra bloggare, kan spara sig ekonomiskt oberoende. Läs om mina 10 anledningar till varför det inte går att spara sig rik inom en rimlig tid. Jag säger inte att man inte kan spara i X antal år och bli miljonär. Det gör inte en ekonomiskt oberoende eller rik som jag vill kalla det. Dessutom så är jag tveksam till att man älskar det liv man lever eller lever det liv man älskar.

Jag har pratat med rika människor och de säger att det inte fungerar att spara sig rik. Jag har pratat med revisorer och de säger att det inte fungerar. Vad de alla däremot är rörande överensom är – det går att bli rik genom att ändra sitt tankesätt och beteende. Man kan inte göra som alla andra och förvänta sig ett annorlunda resultat – enligt Einstein var det till och med definitionen på idioti.

 • Denna bloggen handlar om att ändra sitt tankesätt och höja sin ekonomiska intelligens
 • Denna bloggen handlar om att göra andra saker för att få andra resultat.
 • Denna bloggen handlar om att kopiera de bra sakerna som de rika människorna gör
 • Denna bloggen handlar om att utmana de sanningar som många andra lever enligt
 • Denna bloggen handlar om att hitta människor som vågar misslyckas och lära från dessa misslyckanden
 • Denna bloggen handlar om att leva ett liv i frihet och överflöd

Jag har fått så många kommentarer, ”sanningar” – läs: fördomar – om pengar som jag tyvärr ser hindrar en massa folk från att lyckas. De är så vanliga att jag publicerar några av dem nedan:

 • Det krävs pengar för att tjäna pengar
 • Det är alldeles för riskfyllt att investera
 • Det går att spara sig rik
 • Jag behöver mer tid – jag börjar imorgon
 • Jag är för ung/gammal
 • Man måste vara smart
 • Den som är satt i skuld är icke-fri
 • Pengar är inte det viktigaste, det är viktagre med hälsa/familj/vänner etc.
 • Det går inte att bli rik
 • Det är bättre att minska sina utgifter än att öka sina inkomster
 • Man ska inte skulder på banken
 • Mitt hus är en tillgång inte en skuld
 • etc

Jag vill visa att detta inte är sanningar – de är FÖRDOMAR! Det finns tyvärr alldeles för många människor som tjänar pengar på att vi tror på ovanstående sanningar. Den kunskapen jag publicerar har tyvärr alldeles för länge varit förebehållen de rika människorna.

Brasklapp efter mejl från Finanskvinnan

Jag fick en kommentar från Finanskvinnan som också skriver en mycket läsvärd blogg. Hon tycker att min strategi är alldeles för riskfylld för nybörjare. Jag tycker tvärtom och nedan förklarar jag lite varför. Läs gärna hennes blogg (http://www.finanskvinnan.blogspot.com/) och bilda dig sedan en egen uppfattning.

Risk comes from not knowing what you are doing

Min blogg handlar, som sagt, om att höja sin ekonomiska intelligens – och att inte göra som alla andra. För att få andra resultat än alla andra så måste man göra annorlunda saker – en fråga som därför är mycket intressant är:

Varför är de flesta som sparar inte rika?

Något annat som är väldigt intressant att reflektera över är:

Den genomsnittlige self-made miljonären har varit pank 4 gånger.

Antingen så väljer man fokusera på att han har ”misslyckats” fyra gånger eller så ställer man sig den frågan som jag har ställt mig:

Vad är det de self-made miljonärerna gör – att de kan gå från 0 till 1.000.000 – inte en gång, utan 4 gånger?

Denna bloggen handlar om att identifiera vad dessa människor gör som vi ”vanliga” inte gör. Om du tycker att min strategi är för riskfylld så rekommenderar jag att pröva andras strategier och bilda dig en egen uppfattning. Min strategi är inte till för alla – det är inget jag hymlar med. Min strategi kräver att man är aktiv och är ekonomiskt intelligent. Vad jag däremot påstår är:

Alla som har den drivkraften, viljan, ambitionen och passionen kommer att lyckas – under förutsättning att de vågar lyckas och de vågar misslyckas och lära av dessa misslyckanden.

För att lyckas så måste man misslyckas och justera sina misslyckanden. Det är en förutsättning. Därför gäller det att ta många små steg så att man lär sig. Det är också anledningen till att jag skriver lika mycket om mina misslyckanden som mina lyckanden.

Jag vill härmed bjuda in dig till att pröva att gå i mina skor – passar de inte så finns alltid dina egna skor kvar att gå tillbaka till. Välkommen!

Relaterade inlägg:

Relaterade etiketter och ämnen

Mina mål, misslyckas, personligt, strategi

Kommentera

6 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag alltid ansett att ens inställning till saker och ting är av största betydelse för resultatet. Det är mycket ingenjörskt att vända på saker och ting och se dem från alla möjliga håll, det är så man löser tekniska, matematiska, fysikaliska problem, liksom många andra problem.

  Jag har just hittat hit, och det ska bli roligt att läsa vad du skriver. :-)

  Gravatar ikon för användaren
  Plupp
 2. Vit pil

  Hej !

  Det låter som att vi har mycket gemensamt !

  Jag är definitivt positiv till att träffa människor som vill åt samma håll och dela erfarenheter, tips m.m.

  Du får gärna maila mig (såg inte din mailadress)!

  Mvh

  Gravatar ikon för användaren
  Anders
 3. Vit pil

  Vem vill inte bli ekonomiskt oberoende. Dock kallar jag det ”ekonomiskt fri”. Det är inte detsamma som att bli rik utan att kunna ha så stora tillgångar som ger ett penningflöde som täcker kostnaderna för den livsstil man har valt OCH!, detta är det viktigaste och:et, som bygger på tillgångarna ännu mer för att kunna skapa ett ännu större penningflöde.

  Jag är snart där, att vara ekonomiskt fri, men ”rik” som i ”miljonär” är jag inte ännu beroende på hur man värderar en del av mina tillgångar.

  Intressant blogg och jag instämmer i det du skriver.

  Gravatar ikon för användaren
  BEF