Jag ska vara med (och göra bort mig?) i SVT Debatt på torsdag

Diskussion av bostadsbubblans vara och icke-vara i Debatt på torsdag kl. 2200 i SVT1

Jag ska vara med (och göra bort mig?) i SVT Debatt på torsdag

Efter den senaste tidens uppmärksamhet kring bostadsbubblan, bland annat med min artikel i Metro, blev jag igår uppringd av SVT Debatt som vill att jag ska medverka på torsdag.

Efter mycket om och men så har jag bestämt mig för att tacka ja. Mina anledningar mot är framförallt som bloggrannen Cornucopia uttryckte det:

Jag tackar alltid nej till SVT Debatt. Komplicerade förhållanden lämpar sig inte för att skrika oneliners i ansiktet på varandra. Cornucopia

Jag delar egentligen den uppfattning. Det är ju en inte intellektuell akademisk debatt att vara med där, det är ju mer en fist-fight. När jag resonerade kring argumenten för konstaterade jag framförallt att jag har faktiskt väldigt lite att förlora mer än att jag gör bort mig på TV. Det andra argumentet handlar mycket om att jag brukar säga att man bara ångrar sådant man inte har gjort. När jag tittade fram i tiden så skulle det här kunna vara en sådan sak som jag förmodligen skulle ångrat att jag inte gjort. Därav blev det ett ja.

En stund senare ringer SVT upp och meddelar att på andra sidan kommer du ha Harry Flam, professor i nationalekonomi från Stockholms Universitet. Min första tanke: ”Shit pommes frites! Kan man dra sig ur?” Men det där handlar nog mer om min syn på auktoriteter än något annat. När jag har gjort min research så tänker jag ändå att jag har torrt på fötterna, även om en professorstitel smäller högre än ”ekonomibloggare”. Å andra sidan har jag många andra som delar min åsikt, så jag känner mig inte direkt ensam.

Så, vi får se… Antingen leder det till att jag gör bort mig och går i landsflykt för att slicka såren (det lär ni märka om där inte kommer några inlägg på en tid) eller så blir det en bra debatt med olika perspektiv. Dock är jag ju säker på att ingen kommer att ändra åsikt.

Däremot är jag just nu inne i en intensiv researchfas så det blir inte så mycket artiklar denna veckan av förklarliga skäl.

Håll gärna tummarna åt mig! :-)

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök