Kinesisk jättefond laddad för bolagsköp
Sök:

Kinesisk jättefond laddad för bolagsköp

Den här artikeln publicerades 2007-11-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Med närmare 1300 miljarder kronor ur valutareserven samlade i en ny jättefond laddar Kina för fler investeringar i världen. Samtidigt har kinesiska företag och banker allt mer börjat pröva köpa minoritetsandelar i utländska bolag och finans- företag. Därmed breddar Kina steg för steg sin investeringsstrategi och sin marsch ut i världen.

Källa: http://www.e24.se/dynamiskt/Utrikes/did_17455616.asp

Om inte annat så ser jag detta som en möjlighet – den kinesiska staten säger att de är ute efter:

Målet för Kinas nya investeringsbolag är att ”maximera långsiktig avkastning på investeringar med en acceptabel risk”, har CIC:s högste chef Lou Jiwei sagt tidigare i höst. Igår trädde den biträdande finansministern Li Yong fram och klargjorde för första gången hur jättefonden ska agera. Av fondens 200 miljarder dollar (närmare 1300 miljarder kronor) ska en tredjedel användas för investeringar utomlands – men inte i känsliga utländska branscher som olja, flyg eller teletjänster. Kinesiska staten ska inte ut och storhandla europeiska eller amerikanska bolag, betonade viceminister Li.

Det kan alltså vara en strategi att försöka köpa aktier i de bolag som CIC (China Investment Corporation). Mer information om CIC finns på:


Den här artikeln publicerades 2007-11-09 klockan 11:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.