Kolla vad grannarna på din gata tjänar, har i lån och har för fritidsintresse

Hitta.se lanserar en ny tjänst där de integrerar livsstilsinformation med sina kartor

Kolla vad grannarna på din gata tjänar, har i lån och har för fritidsintresse

Såg precis via bloggrannen Cornucopia att Hitta.se har lanserat en ny tjänst på sin hemsida som ger aggregerad information om dina grannar och deras livsstil – inkl. genomsnittslön, genomsnittsskuldsättning och politiska åsikter.

Ganska intressant och efter några stickprov så känns det som att det stämmer rätt väl – i alla fall för de områden som jag känner till lokalt och nationellt. Bilden ovan ger hur det ser ut för mitt eget närområde kring Möllevångstorget i Malmö. Vissa saker stämmer ju klockrent även in på mig själv – det där med genomsnitt verkar ju fungera… I och för sig känner jag att jag politiskt sett drar mig mer och mer åt vänster ju äldre jag blir, så känner jag att jag har en bit kvar till (v) och (fi). Även om (tyvärr) Jonas Sjöstedt var bäst i partiledardebatten i söndags.

Är du nyfiken på att kolla själv:

  1. Gå till hitta.se
  2. Zooma in på kartan till du får upp livsstils-ikonen nere till vänster
  3. Klicka på den

Det är dock lite skrämmande att all den här informationen finns publikt tillgänglig utifrån ett integritetsperspektiv. När vi ändå är på ämnet så vill jag tipsa om dokumentären ”Citizen Four” om Edward Snowden som går på SVT Play ytterligare ett par dagar (till den 27:e maj). Mycket, mycket sevärd!

 

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök