Köp av Nordea på 74,80 SEK
Sök:

Köp av Nordea på 74,80 SEK

Köp av Nordea på 74,80 SEK

Nordeaaktien har länge pressats av oro för den väntade utförsäljningen av delar av statens innehav som nu genomförts. Efter transaktionen minskar statens ägande från 19,8 till 13,5 procent. Visserligen avser staten att sälja ytterligare aktier före valet 2014 men den mest överhängande oron bör ändå vara förbi nu.

Därför köpte vi idag 1000 Nordea till idag på 74,80 när de tillfälliga fyndköparna från USA vräkte ut sina innehav och pressade kursen under 75 kr. När Nordea kom med sin starka rapport tidigare i veckan handlades den först upp till nästan 82 kr.

Sedan pressades den av neggomarknaden och har sedan dess handlats stadigt runt 78 kr. Dagens nedgång är totalt omotiverad ur fundamental synvinkel . Affären är tänkt som en kortare spekulation med en horisont på max 2 veckor. Vi borde kunna sälja av denna post runt 78 kr eller högre.

Nordea utgör drygt 12% av OMX30 det innebär att om de ”omotiverat” faller 5 % idag slår det 0,6% mot OMX30 och 1,2% mot våra Bull. Jag köpte därför tillbaka de 400 Bull vi sålde igår för ca 284,40 – denna position kommer med största sannolikhet avvecklas inom en vecka med ett mål runt 288-290 kr. En nivå vi för övrigt var uppe på tidigare idag.


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.