Köp: Hennes & Mauritz på 214.80 (uppdaterad 110204)
Sök:

Köp: Hennes & Mauritz på 214.80 (uppdaterad 110204)

.

Eftersom det kommer in rätt mycket önskemål att dela med oss av affärer som vi gör i aktiesparklubben, så har jag bestämt mig att i mån av tid och möjlighet att publicera vissa affärer som vi gör och vi tror på, med kort motivering.

Idag har vi köpt 200st Hennes & Mauritz B med motiveringen:

Vi tror att priset på 214.80 SEK är attraktiv trots att vinsten blev mindre än förväntat. Hennes & Mauritz redovisar ett resultat före skatt på 7.178 miljoner kronor (7.992) för det fjärde kvartalet, september-november, i räkenskapsåret 2009/2010.

Det är priset på bomull som har stigit och gjorde att kostnaderna har stigit. Vi tror att detta snart kommer att återspeglas i höjda priser som ökar marginalen.

Vi köper H&M på lite längre sikt, eftersom det är ett bra pris, vi tror på bättre prestation framöver och vi tror att H&M kommer att göra allt för att slå förväntningar och inte minst för att det är ett väldigt välskött bolag.

Uppdatering: 110128 – såld på 210.00, ny order på 202

Idag när flera handelshus sänkte riktkursen på H&M, sålde vi den med liten förlust eftersom vi hade fel i vårt antagande. Enligt följande motiveringar som vi mejlade mellan varandra idag:

Hej

Såg precis att vi dumpat H&M, vilket är vettigt om Aktien fortsätter att falla, jag tittade just på vilka nyckel tal H&M erbjuder,

Vinst/aktie (SEK) 22,57
Försäljning/aktie (SEK) 131,09
Eget kapital/aktie (SEK) 26,69
Utdelning/aktie (SEK) 9,50
P/E-tal 9,25
P/S-tal 1,59
Pris/eget kapital 7,82
Direktavkastning (%) 4,55
Vinstmarginal (%) 17,22
Senaste årsbokslut 2010-11-30

Detta är väldigt bra för ett företag så välskött som H&M, jag tycker att vi väntar ett tag och ser var aktien bottnar och sedan går vi in rätt stort. vad tror ni andra, ju mer aktien faller destå bättre nyckeltal får vi. Sedan ska man inte vara för ivrig då marknaden brukar trenda och det kan ta ett tag att bottna. Dock med dessa siffror ser jag inte någon större nersida.

samt följande urklipp:

Däremot är jag betydligt mer pessimistisk till HM den kommande tiden. Flera analyshus har idag kommit med kraftiga sänkningar av riktkursen på HM, de flesta till runt 200 kr. Personligen tror jag att den kommer handlas ner de kommande dagarna. Jag tvivlar på att den bryter 200 men med stor sannolikhet kommer vi att kunna fyndköpa den strax över inom en vecka eller två. Av den anledningen gick jag in och sålde alla nu på morgonen för ca 210,50. Jag har lagt en lång köporder på 202 som eventuellt får ändras efter hand.

Uppdatering 110203

När HM gick under 205 kr kollade jag RSI som då stod på ca 27 (= starkt översåld) då köpte jag 300 st till på 204,60. Senare på dagen meddelades att Stefan Persson hade köpt dagen innan för ca 700 Mkr. Historiskt sett har han varit bra på att tajma sina köp (han har naturligtvis indikationer på hur siffrorna ser ut för q1 när han fattar sina beslut) och hans köp har i regel följts av en längre uppgångsperiod för HM. Jag tror vi är tillbaka på 215 kr inom ett par veckor. HM ger dessutom en bra utdelning om några veckor.

dagsgrafen idag såg ur som följer:

Uppdaterad 110204

Mejl från Niklas… :-)

Nu ska jag leka prognosmakare: Efter rapporten handlades HM ner till ca 215 kr, under dagarna som följdes pressades den ytterligare.

Fredag 28 jan handlades den i intervallet 209-212 kr – då handlade Stefan 3,5kk HM-aktier för drygt 700 Mkr.
Affären rapporterades igår.

Måndag 31 jan handlades den åter i intervallet 209-212 kr – då handlade Stefan ytterligare 2,1kk HM-aktier för drygt 400 Mkr.
Affären rapporterades idag.

Tisdag 1 feb handlades den i intervallet 207-211 kr och dagen därefter i intervallet 204 – 207 kr. Vad tror ni Stefan gjorde då med tanke på att han kommer att få ca fem miljarder i utdelning den 29 april?

Jag slår vad om en glass att han kommer rapportera nya affärer inom några dagar. Jag slår vad om ytterligare en glass att vi kommer se 215 kr någon gång i nästa vecka. Any takers?  :-)


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.