Köp: XACT BULL 2 på 293.40 (Uppdaterad 110131)
Sök:

Köp: XACT BULL 2 på 293.40 (Uppdaterad 110131)

Köp: XACT BULL 2 på 293.40 (Uppdaterad 110131)

Här kommer en affär till som vi gjorde i fredags precis innan stängning 17.21. Index föll – anledningarna kan vara många, men oftast beror det på vinsthemtagningar och stängning av positioner innan helgen. Den föll iaf utanför sin trendkanal enligt nedan så vi köpte 400 st aktier i ETF:en XACT BULL 2.

ETF:en på kort sikt (1 mån, 60 min upplösning)

I bilden syns tydlig hur den avslutar utanför sin trendkanal under fredagen. Trendkanalens lägsta var på ca 294.50 och vi köpte på 293.40.

ETF:en på mellanlång sikt (3 mån, 60 min upplösning)

Här bekräftas den mellanlånga trenden (50-dagars) som är stigande. Alltså är oddsen på vår sida i en lång position.

ETF:en på lång sikt (1 år, 1 dags upplösning)

Den långa trenden är också uppåt som bekräftar en lång position.

Nyckeltal för positionen

Det ger oss följande nyckeltal för positionen:

[akrt_openposition_table=4]

Uppdatering 110131

Med tanke på att börsen öppnade kraftigt ner idag, så ökade vi på denna positionen med ytterligare 400 tjurar. Nedan följer utdrag ur motiveringen som vi gjorde inom gruppen:

Börsen är ner 1,1% just nu och känns översåld (-2,5 % på två dagar utan några större nyheter, de skyller på Egypten men i praktiken har Egypten ingen inverkan på den globala ekonomin), vi ligger på en stödnivå som vi har touchat några gånger tidigare i år. Jag dubblade därför precis vårt Bull innehav (400 till på 285,90) med ambition att sälja av rubbet med vinst under denna vecka.

Uppdatering 110201

Nedan följer ur vår kommunikation kring denna positionen under dagen:

De sista dagarna har jag tagit en större position än normalt i Bull (totalt 800 st med GAV 289,65) vilket beror på att jag anser att börsen är översåld. Min förhoppning är att kunna sälja av Bull i intervallet 295-305 kr där den har handlats större delen av januari.

SKF skulle släppa rapport idag kl 12. På morgonen handlades vår Bull i intervallet 290-291. Jag vågade inte ligga i marknaden med alla Bull (vi hade ett GAV på 289,65) över rapporten varpå jag lade in en säljorder på hälften (400 st) på 292,20. Denna löste ut strax innan kl 11 vilket resulterade i en nettovinst på knappt 1000 kr. Under sista timmen före rapporten handlades Bull stadigt strax under 293 och var även uppe och vände över en kort stund. Rapporten var dålig varpå Bull föll snabbt under 5 minuter och stabiliserade sig först vid 289,80 där den låg i ca 10-15 minuter.

Jag trodde inte att index skulle falla mer varpå jag köpte tillbaka positionen på 289,60. Det var dock lite väl optimistiskt då det sen kom en andra säljvåg som på 30 minuter tryckte index och Bull ända ner till 286,50 där det finns ett mycket starkt tekniskt stöd, sen vände det upp igen.

Fler tankar kring ovanstående svar:

Är det vettigt att titta vart bull har stöd och motstånd. Eftersom bull kontinuerligt tappar i värde vid volatilitet kommer stöden för BULL inte ligga där stöden för OMXS30 ligger.

Jag tror att det skulle bli bättre om du går in i Bull och Bear när vi ligger nära motstånd och stöd för omxs30 istället för stöden i Bull och Bear.

Skillnaden vart bull bear har stöd och omx30 kanske är för nära för att ha en praktisk betydelse men tanken slog mig ändå.


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.