Kort intervju i Sveriges Radio P4

Intervjuad om vad man kan göra om man får mer pengar över / mindre pengar till följd av Corona

I fredags, 2 april, blev jag intervjuad i Sveriges Radio P4 Malmöhus med anledning av en undersökning som Sveriges Radio gjort tillsammans med Novus. De kom fram till att en hel del av oss hade fått mer pengar över i plånboken till följd av Corona-pandemin.

Det är alltid svårt att göra något riktigt bra när man bara har ett par minuter på sig, så jag ber om lite överseende. Särskilt eftersom frågorna alltid tenderar att beröra:

 • Vad ska man göra?
 • Kan alla spara?
 • Vad gör man om man inte kan spara?

Jag tycker det är ganska fascinerande att nästan alla samtal kring ekonomi rör sig kring att man ska minska, dra ner eller kommer utifrån ett ”brist”-perspektiv. Det är sällan vi försöker angripa problemet med frågan:

 • ”Hur kan jag tjäna mer pengar?”

Det är ju som en av mina vänner Filip brukar säga:

Man kan maximalt dra ner 100 procent av sina utgifter, men det finns ingen begränsning på hur mycket pengar man faktiskt kan tjäna…

Om man vill komma igång med sitt sparande så rekommenderar vi följande Kom-igång-artikel samt vår Fyra-hinkar-princip. Nedan följer en klippt version av intervjun utan musik-paus, här är originalet på SR:

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej. Du som skriver ansvarar själv för innehållet i din kommentar.

Gravatar ikon för användaren

4 kommentarer finns till denna artikel
Kommentarerna nedan förhandsgranskas inte och varje skribent ansvarar för sitt eget innehåll.

 1. Du är en stjärna på att förklara. Ödmjuk, kunnig, trevlig och tydlig.

  Gravatar för användaren
  Melker
 2. Det är alltid lika fascinerande att journalisterna ska vinkla ner det så att det antingen inte går att spara eller att enda anledningen till att man har mer pengar än vanligt är att man vunnit på lotteri!!

  Men jag passar också på att tacka för folkbildningsinsatsen och när folk frågar hur man gör för att så länkar jag till dina kom-igång-sidor.

  Gravatar för användaren
  Sparanna
 3. Hörde avsnittet, också Skåning😊. Dina rekommendationer är sunda. Hade en diskussion med min svärson under påsken. Hans bank har rekommenderat honom en av sina egna generationsfonder med en avgift runt 2%. Erik Theden var också ute och varnade för dyra och/eller komplexa alternativ. Köper ditt koncept, men inte till 100%,det är dock basen för mig och det skall du ha Tack för😊. Du gör en folkbildningsinsats👍🏻

  Gravatar för användaren
  Defensiv

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök