Vi föräldrar: korta tips om sparande till barn

Vi föräldrar: korta tips om sparande till barn

Kommentarer till Vi föräldrars (aug, 2017) recension av boken “Gör ditt barn rikt”

Här följer mina kommentarer till artikeln om spartipsen i månadens tidning ”Vi föräldrar” där chefredaktören Sara Tuncel har delat med sig av sin behållning från min och Charlies bok ”Gör ditt barn rikt”

Den här veckan är lite stökig för mig tyvärr eftersom jag flänger fram och tillbaka mellan Malmö och Stockholm. Därför blir det bara en kort video idag med kommentarer till tipsen om sparande till barn som Vi föräldrar skrev om i augusti-numret som är ute just nu. Nedan följer möjlighet att lyssna på tipsen istället för att se youtube-videon.

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag har två barn som är 6 och 4. Vi har testat veckopeng en kort period till det stora barnet men det rann ut i sanden, det kändes inte som att hon var så intresserad och att det mer blev så att vi mest stoppade en tia i hennes spargris varje vecka utan att hon ens tänkte på det. Vi funderar nu på att göra ett nytt försök i samband med att stora ska börja skolan, just för att det känns som en bra ingång till att lära sig om ekonomi. Men eftersom barnen inte är särskilt intresserade av prylar (de har tagit pengar ur spargrisen ibland för att handla på loppis men det är ju inte superofta eller så dyrt) tänker jag att risken är stor att vi bara matar deras spargrisar tills de blir fulla. Vad rekommenderar du att göra då? Komma överens med barnet att när spargrisen är full så sätts pengarna in på banken/investeras?

  Gravatar ikon för användaren
  Jenny
  1. Vit pil

   Så är det för min dotter Freja från tid till annan också. Just nu är inte veckopengen särskilt intressant och då gör vi inget med det. Med barn så tror jag att det handlar om att utnyttja när lärotillfället kommer och vara redo. Jag tror nämligen att risken är att om man tjatar så blir det inte lustfyllt och då lär man sig inte heller lika bra. Det viktigaste är att man sår frön varje gång barnen vill ha något och inte alltid köpa allt som de vill ha. Lycka till Jenny!

   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Jag har två barn, 8 och 10år. Vad rekommenderar du. Skall de få veckopeng en i fysiska pengar eller går det bra med digitala skulder tex via veckopengen.se vilket är smidigare för mig, men kanske inte lika pedagogiskt för barnen?

  Gravatar ikon för användaren
  Johan