Kortis - 1% av befolkningen äger mer än 90% av befolkningen...
Sök:

Kortis – 1% av befolkningen äger mer än 90% av befolkningen…

Sitter och administrerar bloggen just nu med TV4 Nyheterna i bakgrunden – i ett intressant inslag konstaterar det följande:

  • För att kvala in bland de 1% rikaste i Sverige behöver man 7 miljoner netto
  • Denna 1% av befolkningen äger mer än 90% av Sveriges befolkning.

En annan intressant reflektion var att inslaget nästan ondgjorde sig över att förmögenhetskattens avskaffande gjorde att t.ex. Carl Bennet (som för övrigt är ärke-sosse :) ) tjänade över 6 miljoner. De frågade honom vad han gjorde med dessa miljoner – han svar var att han sponsrar flera professorer och investerar i nya företag – vad snopet för reportern. :D


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.