Lag #04: Lagen att se det som saknas
Sök:

Lag #04: Lagen att se det som saknas

Lag #04: Lagen att se det som saknas
Den här artikeln publicerades 2008-10-05 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Den femte lagen i Swansons ”Unwritten rules of management” är lagen om att se och leta efter det som saknas. Många kan nämligen se det som presenteras eller det som finns där, medan få människor kan se utanför boxen och se vad som saknas.

Look for what is missing. Many know how to improve what’s there; few can see what isn’t there.

It is human nature to focus on what is in a presentation, but sometimes what isn’t there is even more important.

Always think about what’s missing; it’s amazing what you will find.

This is what leaders are looking for in individuals who are coming up in the organisation. Are these individuals pushing up in the organization. Are these individuals pushing the corners in the box? Are the energizing the team and its thinking?

This is a rare quality that few have. it can and should be developed.

När jag får alternativ ställda som jag ska fatta beslut utifrån – ställer jag mig alltid frågan. Vad är det som jag inte ser, vilket alternativ är inte med? Häromdagen diskuterade vi, med tanke på den pågående finanskrisen, vad vi skulle göra med kapitalet som företaget har på banken i emissionskapital. Då det rör sig om ett belopp som vida överstiger insättningsgarantin, funderade vi att över flytta över pengar till andra banker etc. Alternativet som jag tillslut såg som inte var med, var att köpa statsskuldväxlar.

Tre andra frågor som alltid är väsentliga att ställa sig vid investeringarna är:

  • Vad är det jag ser som andra inte ser?
  • Vad är det andra ser som inte jag ser?
  • Vad är det min hjärna lurar mig med nu för att försöka skydda mig?

Den här artikeln publicerades 2008-10-05 klockan 07:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.