Lag #04: Lagen att se det som saknas

Lag #04: Lagen att se det som saknas

Den femte lagen i Swansons ”Unwritten rules of management” är lagen om att se och leta efter det som saknas. Många kan nämligen se det som presenteras eller det som finns där, medan få människor kan se utanför boxen och se vad som saknas.

Look for what is missing. Many know how to improve what’s there; few can see what isn’t there.

It is human nature to focus on what is in a presentation, but sometimes what isn’t there is even more important.

Always think about what’s missing; it’s amazing what you will find.

This is what leaders are looking for in individuals who are coming up in the organisation. Are these individuals pushing up in the organization. Are these individuals pushing the corners in the box? Are the energizing the team and its thinking?

This is a rare quality that few have. it can and should be developed.

När jag får alternativ ställda som jag ska fatta beslut utifrån – ställer jag mig alltid frågan. Vad är det som jag inte ser, vilket alternativ är inte med? Häromdagen diskuterade vi, med tanke på den pågående finanskrisen, vad vi skulle göra med kapitalet som företaget har på banken i emissionskapital. Då det rör sig om ett belopp som vida överstiger insättningsgarantin, funderade vi att över flytta över pengar till andra banker etc. Alternativet som jag tillslut såg som inte var med, var att köpa statsskuldväxlar.

Tre andra frågor som alltid är väsentliga att ställa sig vid investeringarna är:

  • Vad är det jag ser som andra inte ser?
  • Vad är det andra ser som inte jag ser?
  • Vad är det min hjärna lurar mig med nu för att försöka skydda mig?

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök