Lag #06: Lagen om att arbeta för en chef du valt
Sök:

Lag #06: Lagen om att arbeta för en chef du valt

Lag #06: Lagen om att arbeta för en chef du valt
Den här artikeln publicerades 2008-10-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Den sjätte lagen om i Swansons ”Unwritten rules of management” handlar om att du inte kan välja din familj – men du kan välja din chef. Se till att arbeta för en chef som du har förtroende för och som du kan berätta för, hur det verkligen ligger till.

Work for a boss to whom you can tell it like it is. Remember, you can’t pick your family, but you can pick your boss.

The point here is that in the workplace, unlike in your family, you have a choice. You will have many bosses in the course of you career. You are not totally passive in the process of ”slecting” your boss. You have a choice, mor than you may realize. Be proactive.

Detta handlar till stor del som jag brukar säga om ansvar – det är ditt ansvar att se till att arbeta med en chef som du kan samarbeta med.


Den här artikeln publicerades 2008-10-07 klockan 06:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

  1. Vit pil

    det var skönt och läsa det! jag har precis sagt upp mig för min chef var helt oförstående. jag har fått en psykisk sjukdom och blev sjukskriven. det slutade med att min chef vägrar prata med mig och förstår inte alls. han tycker bara att det är att bita ihop..

    0
    Gravatar ikon för användaren
    våldtagens väg

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.