Läsarfråga: vad händer på måndag?
Sök:

Läsarfråga: vad händer på måndag?

Hur påverkas ekonomin av valet mellan alliansen och s+mp+v?

Den här artikeln publicerades 2014-09-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Trots att jag är väldigt intresserad av politik har jag försökt hålla låg profil både här och på sociala medier. Men vi kan gå en väldigt annorlunda framtid till mötes på måndag morgon. Imorgon är det upp till dig och mig att lägga en röst på den framtid som vi vill ha de kommande fyra åren.

Jag fick idag läsarfrågan:

En helt annan fråga som jag funderat mycket över nu och som jag tänkte att du kanske har ett svar på är hur du tror att börsen kommer att bete sig om det blir en rödgrön regering efter valet på söndag? Hur resonerar du kring dina placeringar i svenska aktier och fonder?

Det enkla svaret är att min strategi bygger på att alltid göra samma sak. Eftersom strategin som jag beskriver här på bloggen är långsiktig så är det korta svaret att jag bryr mig inte alls. Jag kommer att fortsätta göra exakt samma sak, som jag alltid har gjort eftersom det är omöjligt att förutsäga börsen/marknaden på kort sikt. Punkt.

En annan men relaterade konversation.

The Economist om Sverige och den svenska alliansregeringen

Med det sagt, vill jag citera den ansedda tidningen The Economist som i fredags skrev:

For a decade Sweden could plausibly claim to be Europe’s most successful economy. Anders Borg, the (formerly pony-tailed) centre-right finance minister since 2006, likes to trot out numbers for his time in office: GDP growth of 12.6%, a rise in gross disposable incomes of almost 20%, a budget moving into surplus and a public debt barely above 40% of GDP. These figures not only outshine Britain and the euro zone; they also eclipse America.

Det vill säga att de beklagar att regeringen Reinfeldt/Borg sannolikt kommer att bytas ut. Det var i och för sig innan spelet Stefan med knuff introducerades. Kontentan är att vi har vant oss vid att ha det bra.

→ Läs hela inlägget på The Economist

Om bostadsrättsföreningen Sverige – Det bästa blogginlägget 2014

Slutligen vill jag även tipsa om ett av de absolut bästa blogginläggen jag har läst i år av bloggaren Morgonsur. Det handlar om Sverige, valet och framförallt om den viktiga frågan om vad vi vill med Sverige i framtiden. Det är långt, mycket lång men läsvärt.

→ Sagan om bostadsrättsföreningen Sverige


Den här artikeln publicerades 2014-09-13 klockan 20:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.