Läsarfråga: vad händer på måndag?

Hur påverkas ekonomin av valet mellan alliansen och s+mp+v?

Trots att jag är väldigt intresserad av politik har jag försökt hålla låg profil både här och på sociala medier. Men vi kan gå en väldigt annorlunda framtid till mötes på måndag morgon. Imorgon är det upp till dig och mig att lägga en röst på den framtid som vi vill ha de kommande fyra åren.

Jag fick idag läsarfrågan:

En helt annan fråga som jag funderat mycket över nu och som jag tänkte att du kanske har ett svar på är hur du tror att börsen kommer att bete sig om det blir en rödgrön regering efter valet på söndag? Hur resonerar du kring dina placeringar i svenska aktier och fonder?

Det enkla svaret är att min strategi bygger på att alltid göra samma sak. Eftersom strategin som jag beskriver här på bloggen är långsiktig så är det korta svaret att jag bryr mig inte alls. Jag kommer att fortsätta göra exakt samma sak, som jag alltid har gjort eftersom det är omöjligt att förutsäga börsen/marknaden på kort sikt. Punkt.

En annan men relaterade konversation.

The Economist om Sverige och den svenska alliansregeringen

Med det sagt, vill jag citera den ansedda tidningen The Economist som i fredags skrev:

For a decade Sweden could plausibly claim to be Europe’s most successful economy. Anders Borg, the (formerly pony-tailed) centre-right finance minister since 2006, likes to trot out numbers for his time in office: GDP growth of 12.6%, a rise in gross disposable incomes of almost 20%, a budget moving into surplus and a public debt barely above 40% of GDP. These figures not only outshine Britain and the euro zone; they also eclipse America.

Det vill säga att de beklagar att regeringen Reinfeldt/Borg sannolikt kommer att bytas ut. Det var i och för sig innan spelet Stefan med knuff introducerades. Kontentan är att vi har vant oss vid att ha det bra.

→ Läs hela inlägget på The Economist

Om bostadsrättsföreningen Sverige – Det bästa blogginlägget 2014

Slutligen vill jag även tipsa om ett av de absolut bästa blogginläggen jag har läst i år av bloggaren Morgonsur. Det handlar om Sverige, valet och framförallt om den viktiga frågan om vad vi vill med Sverige i framtiden. Det är långt, mycket lång men läsvärt.

→ Sagan om bostadsrättsföreningen Sverige

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök