Frågor och svar om privatekonomi – vecka 30, 2017

Mina tankar kring några av de läsarfrågor som kommit in på bloggen

Denna veckans frågor och svar handlar om allt från ekonomisk jämställdhet, pension, hur man startar ett bolag om man inte har pengar, försäljning och annat relaterat till privatekonomi.

Precis som vanligt gör jag och Caroline ett urval från de frågor som kommit in på bloggen i ”Frågor och svar”-kategorin och som går att svara på i ett samtal. Jag har legat lite efter i att svara på frågorna, men de senaste dagarna har jag granskat och svarat på över 120 st frågor. Jag tycker främst två saker är väldigt roligt – det ena är att det har kommit in nästan 500 frågor och att många av dem har besvarats av andra läsare och ibland till och med bättre än vad jag hade kunnat göra. Tack!

Du kan som vanligt även lyssna på mitt och Carolines samtal som podd via SoundCloud eller din egen podd-läsare.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/335512691″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

8 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Ang. frågan om avgifter relaterade till stående överföringar (18:01).
  Hos Avanza så kan man skapa en stående insättning. Rent tekniskt så hanteras det som ett autogiro, och därmed ingen avgift för kunden. Fungerar toppen för mig!

  https://www.avanza.se/mina-sidor/overforingar/Autogiro.html

  Gravatar för användaren
  Johan S
 2. Jag betalde nyckelkund 49kr/månad. Då får man bankkortet, bankdosan och bankens tjänster på nätet. Men sen när jag bytte till Preem och tog bort mitt vanliga bankkort. Kunde jag bytta till ett annat paket med bara bankdosan och bankens tjänster som kostar 43kr/kvartal. Då sparar jag 416kr/år.

  Gravatar för användaren
  Joakim Lindvall
  1. Kostar det inte pengar att ta ut kontanter med ett kreditkort?

   Gravatar för användaren
   Sara
  2. Om det är swedbank så brukar jag gå ditt 2 ggr om året, så skjuter dem upp betalningen på nyckelkund ca ett halvår. Så blir det gratis.

   Gravatar för användaren
   andreas
  3. Du får 1% cashback med Preem kortet om du tar ut kontanter i Ica butiken för dessa uttag räknas som köp. Ta ut pengar på vanliga uttagsautomater innebär avgift för flesta kort

   Gravatar för användaren
   Joakim Lindvall

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök