Läsarhistoria: Efter 9 år nådde vi äntligen vår första miljon

En inspirerade berättelse från ett par och deras ekonomiska resa...

Så här i mellandagarna vill jag dela med mig av en riktig solskenshistoria. Det här är ett par vänner till oss som verkligen i många år har kämpat på, inte gett upp och verkligen ansträngt sig. Envist arbete över tid ger alltid resultat. Jag hoppas att du blir lika inspirerad som jag blev. Samtidigt vill vi även passa på och önska en riktigt God Jul!

Nedan är inlägget så som det är skrivet av Tom i Facebook-gruppen ”Ett rikare liv”:

Jag tvekar inför att dela detta då jag är lite osäker på hur det kommer att uppfattas, men jag väljer att göra det ändå eftersom jag antar att det finns flera som tvivlar precis som jag gjorde. När saker sker så långsamt att det inte riktigt märks kan det vara svårt att hålla drömmen vid liv.

Denna veckan blev jag och min fru slutligen miljonärer (tillsammans). :)

Våra tillgångar minus skulder hamnade i måndags på ett sjusiffrigt belopp och då har vi inte räknat med pensionsbesparingar eller värdeökningen på vårt eget hus.

Jag är 43 år nu och min fru är 30 år. Vi började på absolut noll kronor för nio år sedan (inget hus, sparkonto eller värdehandlingar). Vi hade då två små barn, arbetade båda heltid och bodde i en hyresrätt i Helsingborg. Vi hade också en dröm och en liten lila bok. Boken hette ”Rich Dad Poor Dad (annonslänk)” och var skriven av Robert Kiyosaki.

Nio år låter kanske inte som särskilt kort tid och jag håller på sätt och vis med, men det lustiga med tid är 9 år kommer gå vare sig man planerar för framtiden eller inte. Vi har under dessa nio år unnat oss både bröllopsfest, utlandssemestrar och vardagslyx men det har för det mesta (inte alltid) varit väldigt medvetna utgifter.

Under dessa år har vi investerat tiotusentals kronor i litteratur, seminarier och utbildningar för att lära oss om ekonomi, fastigheter och framför allt om oss själva. De första 500 000 kronor var de som tog absolut längst tid att skapa. Det tog sex år. Vi skapade dem i huvudsak genom att spara ganska medvetet samt att vi investerade i en ägandelägenhet som generade lite pengar under tiden vi ägde den och ytterligare en slant trillade in vid försäljningen.

Resten av pengarna kom snabbare. Vi letade ganska aktivt i ett halvår efter någonting att placera pengarna i och efter flera projekt och affärer som föll ihop i slutskedet så köpte vi slutligen en mindre hyresfastighet med fyra lägenheter i närområdet. Denna håller vi på att rusta upp och modernisera just nu och i så måndags fick vi besked från bankens värderingsman vad de ansåg att fastigheten var värd.

Redan är planerna för nästa fastighetsförvärv långt gångna och kommer troligtvis ske under andra halvan av 2018 redan. Det är verkligen sant att det blir lättare och lättare att få pengarna att växa ju mer du förfogar över.

Har det funnits problem och uppoffringar längs vägen? Visst, vi har valt att bo enkelt under dessa år och vi har aldrig köpt en bil som kostat mer än 30 000 kr. Ja, självklart har vi lagt mycket pengar på affärer som aldrig gick igenom. Självklart har vi haft problem med hyresgäster som inte betalat, men när vi funderar över vad vi offrat för att kunna genomföra detta så känns det inte som särskilt mycket alls.

Jag hoppas att du som läser detta inlägg och kanske nyligen börjat på din egen resa mot ekonomisk frihet kan känna lite igenkänning och att det i sin tur kan ge dig lite tillförsikt. Världen blir en bättre plats ju fler av oss som känner oss fria.

Jag önskar er alla en God Jul och hoppas att 2018 är det året du bestämmer dig för att satsa på dig själv och din framtid. Det är du värd.

Mvh
Tom


Jag hoppas att du blev lika inspirerad och glad som jag blev av det här. Som jag också skrev till Tom på Facebook, det är få som jag unnar det så mycket som till dem, för de har verkligen kämpat, varit målinriktade och är fina människor. Om Tom och hans fru väljer att tacka ja, så ska jag se om jag och Caroline kan bjuda in dem till ett poddavsnitt.

Relaterade artiklar

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök