Läst på Sydsvenskan.se :: Räntefritt bli lätt dyr skuld...
Sök:

Läst på Sydsvenskan.se :: Räntefritt bli lätt dyr skuld…

Den här artikeln publicerades 2007-10-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag läste följande artikeln ”Räntefritt blir lätt dyr skuld” om räntefria lån på sydsvenskan.se. Den handlar om hur något tillsynes räntefritt tillslut inte alls är lika räntefritt. Men det var inte det som var det intressanta tyckte jag. Det kom i en lite faktaruta bredvid:

 Avkastningen överträffar bankerna
Finansbolaget Resurs Bank AB i Helsingborg är en av de största kreditgivarna i elektronikbranschen. Bolaget ägs till 90% av familjerna bakom Siba och Onoff gemensamt. /…/

Resursbank gick med 145 miljoner i vinst 2006 och 154 miljoner kroner året innan. Avkastningen överträffar bankernas.

/…/

Siba har på senare år tjänat mer på utlåning och försäkringar  än på sin försäljning. 2005/2005 kom 85% av Sibas vinst från finansrörelsen.”

Galet.


Den här artikeln publicerades 2007-10-31 klockan 18:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.