Läsvärda artiklar på världens bästa blogg Wait But Why

Extremt långa men intressanta artiklar för den som är intresserad av samtid och framtid inom teknologi och forskning

En av mina absoluta favoritbloggar är Wait But Why. Det som jag älskar med den är att jag alltid känner mig smart och insatt i ett ämne när jag har läst en av hans artiklar. Precis som namnet antyder går han till botten (och lite längre) när han ska förklara ett ämne.

Förutom ekonomi är mitt stora intresse teknik, forskning och nya möjligheter. Av en händelse hamnade jag för något år sedan på Tim Urbans blogg och jag har följt den slaviskt sedan dess. Det är ganska enkelt eftersom han bara publicerar ungefär 10 artiklar om året. När han däremot publicerar en artikel, då är den typ 75 A4-sidor lång…

Lite perspektiv för mig när jag får dåligt samvete för att jag skriver artiklar på 10 A4 sidor. Jag ägnade hela måndagskvällen åt att läsa den senaste artikeln om Elon Musk och hans nya bolag Neuralink och den påverkan det kommer ha på oss. Det säger något att Elon Musk ringer till Tim för att bli intervjuad när han vill att andra människor ska förstå vad och varför han driver sina projekt.

Dessa artiklarna tycker jag är absolut mest intressanta och några av dem har fundamentalt förändrat min syn på olika saker.

Sedan gillar jag också humorn som Tim har. Han berättade om första gången när Elon Musk (eller snarare hans assistent) ringde och ville boka tid för en intervju. När hon frågade när han har tid, så svarar han: ”Jag har tid, typ mellan nu och resten av mitt liv…” Om du gillar artiklarna, då ber jag om ursäkt preventivt då det där lär ta några timmar att ta sig genom. :-) Kommentera gärna om du gillade dem eller har någon annan favorit på hans blogg, eller om du har något tips på en blogg som du gillar och förtjänar att nämnas.

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej.

Gravatar ikon för användaren

5 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Kliade i min ordbajsarnerv redan från början.

  När det gäller Elon Musk tror jag inte man ska snäva in för mycket för idoldyrkan.

  Gravatar för användaren
  Anders Ärliga Andersson
  1. Lite därför jag inte investerat än, får vibbar av att det är för bra för att vara sant.
   Visst går utvecklingen fort, men inte så fort som vi oftast tror.

   Har iaf läst halva Neuralinklänken ovan och det är väldigt intressant och roligt! Får perspektiv.
   Speciellt i hur nya tekniker alltid verkar frigöra tid för människans nästa steg.

   Gravatar för användaren
   Andreas
 2. Innan jag börjar läsa, finns det någon som helst kritiskt angreppsätt i artiklarna? Vet ingen människa på jorden som människor har så okritisk inställning till som Elon Musk.

  Gravatar för användaren
  Marcus Hansson
 3. Elon Musk känns verkligen som en James Bond villain som gått över till den goda sidan.

  Äger du själv aktier i något av hans bolag? Varit sugen själv men inte tagit steget än. Så mycket info runt omkring allting. Tänkte köpa Tesla vid förra dippen men undvek..ångrar mig nu :)

  Gravatar för användaren
  Andreas
 4. Jag vill passa på att tacka för tipset om WaitButWhy, snappade upp det från dig tidigare här på bloggen. Har läst igenom artiklarna ovan, och håller på att avsluta den om Neuralink.
  Helt fantastisk blog. Väldigt intressanta, välskrivna och underhållande artiklar. Kan inte annat än att hålla med! Gillar verkligen sättet han bryter ned ämnen och börjar från grunden för att bygga förståelse.

  Varm rekommendation härifrån också!

  Gravatar för användaren
  Erik Sundin

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök