Ledare i SvD affärsbilaga idag
Sök:

Ledare i SvD affärsbilaga idag

Spara etiskt, hållbart och långsiktigt...

Att etiskt, hållbart och långsiktigt sparande är något som ligger mig nära om hjärtat har ingen som följer mig på bloggen missat. Idag hade jag en ledarkrönika med i Svenska Dagbladets bilaga Affärslivet om att just spara etiskt och hållbart. Jag återkommer med hela artikeln så fort jag har fått tag på den.

Jag vill verkligen välkomna dig som besöker bloggen för första gången och ge dig lite tips. Jag heter Jan Bolmeson och jag har bloggat om privatekonomi och sparande sedan 2008. Till skillnad från många andra ekonomibloggar tror jag på ett långsiktigt och passivt sparande. Grunden i allt sparande anser jag vara en bred och spridd fondportfölj med låga avgifter som man låter vara över en period om minst 5 till 10 år.

Precis som jag skrev i ledaren så anser jag att man kan och bör komplettera sitt sparande med ett etiskt, hållbart och långsiktigt alternativt – inte minst för att uppmuntra dessa nya projekt och initiativ. Särskilt när man inte ens gör det på bekostnad av avkastningen. Det finns många sådana projekt, men de som jag har främst har fastnat för och sparat i sedan flera år tillbaka kan du läsa om här:

Båda dessa sparandeformerna är i form av obligationer där man lånar ut sina pengar och får en avkastning mellan 5 och 15 procent över ett par år. Man bör vara medveten om att de båda projekten är av hög risk och att man riskerar alla sina pengar, så man bör definitivt inte lägga alla sina pengar i dem. Men det bör man självklart inte göra i en aktie eller i en fond heller.

Sedan en tid tillbaka har jag ett samarbete med båda dessa företagen, men det kan du läsa om på respektive sida. Än en gång varmt välkommen. Ett sista tips är att anmäla dig till mitt nyhetbrev som 30 000 andra läsare. Det är gratis och kommer ca en gång i månaden. Tack och än en gång välkommen!

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.