Lindex-kortet: ett förslag på en arbitrageaffär…

Fick tipset från en vän om att Lindex för närvarande erbjuder 6,40% ränta från första kronan om man sätter in pengar på deras Lindex-kort. Läs mer här…

Tyvärr ger de bara denna räntan på belopp upp till 15.000 SEK – men det ger ändå utrymmer för att göra en arbitrageaffär om man vill göra sig besväret. Man kan alltså låna pengar – de flesta bolån ligger idag på runt 5% – och sätta in dem på sitt Lindex-kort och erhålla en ränta på 6,4%. Det ger alltså ett netto på ungefär 1,5% i riskfri vinst. Detta är alltså vad som kallas för att göra en arbitrageaffär.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök