Lindex-kortet: ett förslag på en arbitrageaffär...
Sök:

Lindex-kortet: ett förslag på en arbitrageaffär…

Den här artikeln publicerades 2008-02-26 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Fick tipset från en vän om att Lindex för närvarande erbjuder 6,40% ränta från första kronan om man sätter in pengar på deras Lindex-kort. Läs mer här…

Tyvärr ger de bara denna räntan på belopp upp till 15.000 SEK – men det ger ändå utrymmer för att göra en arbitrageaffär om man vill göra sig besväret. Man kan alltså låna pengar – de flesta bolån ligger idag på runt 5% – och sätta in dem på sitt Lindex-kort och erhålla en ränta på 6,4%. Det ger alltså ett netto på ungefär 1,5% i riskfri vinst. Detta är alltså vad som kallas för att göra en arbitrageaffär.


Den här artikeln publicerades 2008-02-26 klockan 10:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Tips för din privatekonomi.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Madwax, nu drar jag igång mitt brittiska skuldsaneringsbolag. Så här ser läget ut idag:

  – har professionell amerikansk VD som ska driva bolaget.
  – Emitterar aktier i bolaget nu (riktad emission) för en total summa av £360,000. Non-voting shares enbart.
  – Har en amerikansk toppkändis (finansiell, välkänd kändis) som promoter/ansiktet utåt för bolagets varumärke när vi väl drar igång lanseringen.
  – ”Lead Form” webbsajt är färdigt inom 1-2 veckor och redo att användas av potentiella lånekunder.

  Ifall du eller någon av dina affärsbekanta vill köpa aktier i denna riktade emission jag nu gör så säg bara till (maila min yahoo mail). Ni kommer alltså ha ett bolag med en otroligt professionell managementledning. Jag rör mig bara med de bästa när jag startar bolag. Bäst för alla inblandade.

  Den riktade emission är mellan 27 februari t o m 5 mars 2008.

  Jag kan av uppenbara skäl inte ge detaljerad information kring emissionen såhär på ett forum för då skulle jag verkligen sätta mig på pottan:).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 2. Vit pil

  Korrekt. Men sedan är ju frågan: Hur får man ut slantarna igen (från kortet)? Samt vad kostar det?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.