LYSA – Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om fondroboten LYSA

Vår stående rekommendation till både nybörjare och proffs är att ha ett sparande hos fondroboten LYSA. Majoriteten av våra egna pengar, barnens och våra företags pengar är investerade hos LYSA. Anledningen är att de har gjort den bästa ”översättningen”, av forskningens slutsatser om hur man borde spara, tillgänglig för oss vanliga småsparare.

När vi brukar skriva eller prata om LYSA i andra avsnitt brukar det ofta uppkomma ett antal olika frågor. Särskilt om man är ny, vill skaffa sig koll och överväger möjligheten att börja spara hos dem. Vi har därför sammanställt de vanligaste frågorna som vi brukar få här.

Eftersom ditt förtroende är viktigt för oss vill vara tydliga med att vi har ett samarbete med LYSA. Det betyder att vi får betalt om du väljer att använda vår sponsrade LYSA-länk (annonslänk). Det kostar dig självklart ingen extra. Frågan som då följdaktligen dyker upp – eller borde dyka upp 🙂 – är:

Påverkar samarbetet deras rekommendation av LYSA?

Svaret för oss är otvetydigt NEJ. För att ge några exempel. I vår kom igång-guide som är helt reklamfri rekommenderar vi LYSA. För de rekommendationerna och klicka tjänar vi inte en krona. Vi har placerat våra egna, barnens, mammas, kusinernas och våra egna företags pengar hos LYSA. I dagsläget är det mer än 3 000 000 kr och vi månadssparar mer långt över 10 000 kr till dem varje månad.

Vi hoppas att du ser det orimliga i att lägga så mycket pengar hos dem för att få lite klick-provision. För oss är det viktigt att rekommendera det som är bäst, men framförallt det som vi gör själva. Om du fortfarande känner dig osäker, hojta gärna till i kommentarerna i så fall. 👍

Hoppas att du finner svaret på din fråga, återkom annars!

Många hälsningar,
Jan och Caroline

Vanligaste frågorna om LYSA

Nedan följer svar på det vanligaste frågorna om LYSA.

1. Varför ska jag använda LYSA?

Det korta svaret är för att LYSA kommer hjälpa dig att få det bästa sparandet. På riktigt.

Något förenklat kan man även säga att LYSA är en "one-stop-shop" där du kan sköta hela ditt sparande. Lysa hjälper dig med att välja ut den bästa kombinationen av indexfonder, de hjälper dig med månadssparande, de hjälper dig att balansera risken, det hjälper dig att få ett sparande som är i linje med forskningen och mycket mer.

Vi själva har sparat i snart 25 år och har svårt att skapa ett bättre sparande och definitivt inte på mindre tid. Då har vi dessutom kompetens och intresset att göra det. Allt sammanvägt påstår vi att det är svårt att hitta en bättre helhetslösning.

Att du sedan högst sannolikt kommer ha ett sparande som kommer vara bättre än majoriteten av alla andra sparare, det får du se som en bonus. 😎

2. Vad är LYSA?

LYSA är en tjänst som hjälper dig att få ett sparande som går i linje med den forskning som finns om sparande. Enligt mig och Caroline är det således det bästa sparandet man kan ha som en småsparare. Det är där vi har majoriteten av våra egna pengar. I dagsläget mer än 3 miljoner kronor.

3. Vad innebär att LYSA är en fondrobot?

I grunden ingenting. Fonderna och strategin som dina pengar placeras i väljs ut av LYSAs investeringskommitté utifrån den forskning som finns. Den består av oberoende rådgivare, professorer och LYSAs egna experter.

Det enda fondroboten egentligen gör är att se till att dina pengar är rätt fördelade på alla bolag i hela världen. Den hjälper även till med att automatisera månadssparande och andra kringtjänster som ombalansering, flytt av pengar och liknande.

Sammanfattningsvis kan man säga att roboten egentligen bara är en väldigt duktig administratör och absolut inte någon pengaförvaltare. Och, det är en bra sak!

4. Hur mycket måste man spara?

Minsta engångsinsättning på LYSA 1 000 kr och minsta månadssparande är 200 kr per månad. Det fina är att du får exakt samma kvalitativa sparande som om du har 1 000 kr, 100 000 kr eller 100 miljoner. Det är ovanligt och väldigt rättvist.

5. Hur mycket pengar kan man tjäna?

Ett rimligt antaganden är en årsmedelavkastning på aktiedelen på ca 7 % per år (vid 100 % aktier) och ca 1 % per år på räntedelen (vid 100 % räntor).

Det innebär att en 100 % aktier-portfölj kommer att dubblas i värde ca vart 10 år. Men som vi skriver i kom igång-guiden de enskilda åren kommer avkastningen vara slagig och nästan aldrig hamna på 7 %. Sju procent är genomsnittet över en 10 års period.

Prova gärna vår ränta på ränta-kalkylator för att se hur mycket pengarna växer.

6. Hur länge låser jag pengarna?

Du låser inga pengar. Från det att du har begärt ut dem från ditt LYSA-konto tar det oftast 2-3 bankdagar innan du får dem till ditt vanliga bankkonto.

7. Har LYSA ett hållbart sparande?

Ja, LYSA har ett hållbart sparande som följer Svenska Kyrkans riktlinjerna för ett etiskt och hållbart sparande. De är faktiskt bäst i Sverige och deras riktlinjer anses vara branschstandard.

Lysa har dessutom lyckats med konststycket att ha samma avgift sitt hållbara sparande som sitt vanliga. Det är ovanligt eftersom de flesta i finansbranschen tar mer betalt för att det ska vara hållbart.

8. Vad kostar LYSA?

Att använda fondroboten LYSA kostar som max 0.42 procent av ditt totala kapital per år, vanligtvis något mindre. Då ingår fondavgifterna på ca 0.2 % som inte är en avgift som LYSA tar själva.

9. Kan man inte göra det billigare själv?

Vi har haft många diskussioner på bloggen om det går att göra bättre och billigare själv. Du kan själv läsa hela diskussionen här. Mitt svar brukar vara att om du har kompetensen och intresset så kanske du kan göra en likvärdig portfölj för ca 0.28 %. Det innebär en besparing på 0.12 % mot LYSAs 0.4 %.

Omräknat i pengar betyder det ca 120 kr per år per 100 000 kr i ditt sparande. Du får själv bedömma om du har kompetensen att göra en lika bra kombination av aktieindexfonder och räntefonder som LYSA och om timmarna är värda besparingen. För oss är svaret nej.

10. Hur vet ni att LYSA kommer vara bäst i framtiden?

Det vet vi inte. Det vi vet är att LYSA är den, som enligt oss, bäst har översatt det forskningen rekommenderar till konkret sparande. Bara för att man har bäst odds betyder det inte att man kommer få bäst utfall. Det handlar således om att med LYSA ger du dig själv de bästa förutsättningarna.

Vidare kan du vara ganska säker på att fondroboten INTE kommer vara bäst något enskilt år. Per definition så får du med LYSA genomsnittet av marknaden. Det betyder att det alltid kommer finnas andra fonder, närmare bestämt 50 % av alla fonder, som kommer vara bättre än LYSA. Problemet är att man aldrig på förhand vet vilka de 50 % av fonderna det kommer vara.

Jag brukar ibland tänka på LYSA som en cyklist i cykeletapploppet Tour de France. LYSA kommer aldrig vinna någon etapp. LYSA är inte bäst på något. Men å andra sidan är de inte heller dåliga på något. De är cyklisten som konstant kommer placera sig väl för att i sluttävlingen få en bra topp-postion.

11. Varför rekommenderar ni LYSA?

För att vi tycker att sammantaget alla faktorer - enkelhet, smidighet, kvalitet på fonderna, avgifter, filosofi, värderingar, hållbarhet - är den bästa lösningen för den som vill ha ett bra och bekymmerslöst sparande.

12. Har ni egna pengar hos LYSA?

Ja, vi har majoriteten av vårt eget, barnens, kusinernas, mammas och våra företags sparanden hos LYSA. I dagsläget en bra bit över 3 000 000 kr.

13. Tjänar ni pengar på att rekommendera LYSA?

Ja, vi har ett samarbete med LYSA där vi får betalt för vår sponsrade länk.

Om du är orolig att vi bara rekommenderar dem för att vi har ett samarbete, så behöver du inte vara det. Vi rekommenderar dem även på vår kom-igång guide som är helt reklamfri. Även från sponsrade länkar vilket innebär att vi inte tjänar en krona på de rekommendationerna.

Vidare har vi även investerat mer än 3 miljoner hos LYSA vilket innebär att vi har mycket eget skin-in-the game. Man investerar inte så mycket av sitt eget kapital för att tjäna några hundralappar i provision.

Frågor om trygghet och säkerhet med LYSA

Nedan kan du läsa mer om det är tryggt och säkert att använda LYSA.

14. Är LYSA tryggt och säkert?

Mitt svar är ja. LYSA står under Finansinspektionens tillsyn, du kan själv se diareförda ärenden här. Utifrån ett investerarperspektiv är det således tryggt och säkert.

Vidare gäller insättningsgarantin för kontanta medel som LYSA inte har investerat och om mot all förmodan LYSA inte kan betala ut pengar, gäller investeringsskyddet. Observera dock att det finns en mängd begränsningar på dessa garantier, som t.ex. ca 950 000 kr på insättningsgarantin och 250 000 kr på investerarskyddet.

Om det är tryggt utifrån ett avkastningsperspektiv, se svaret på nästa fråga.

15. Är LYSA en trygg och säker investering?

Det är en superklurig fråga eftersom det beror på vad trygg och säker innebär för dig. Alla investeringar, inkl. LYSA, innebär en risk. Utan att ta risk får man tyvärr inte heller någon avkastning.

Om vi tittar på det utifrån perspektivet "förlora allt" så är det högst osannolikt. För att det ska hända ska fler tusen av världens största företag gå i konkurs samtidigt. Jag brukar skoja att om det händer så kommer inte investeringar vara vårt största problem. Det kommer inte finnas mat på ICA i en sådan situation.

Om vi tittar utifrån att kommer värdet variera, så är svaret ja. Det är inte ovanligt att värdet på din investering kommer variera med uppe mot 30-50 % upp och ned varje år. Det är därför man ske LYSA som ett långsiktigt sparande eftersom tiden är din bästa vän.

Som vi skriver i kom igång-guiden så är sannolikheten för att gå plus över 10 års period över 90 %. För varje år du lägger på i sparhorisont ökar den sannolikheten. Läs gärna mer i vår kom igång-guide.

16. Finns det några garantier?

Nej, så fort man börjar investera försvinner alla garantier. Det är nämligen risken man får betalt för. Det är dock inte unikt med LYSA, utan gäller oavsett vilken investering du väljer.

17. Gäller insättningsgarantin på LYSA?

Ja, det gör den. Men! En vanlig missuppfattning är att insättningsgarantin gäller investeringar. Men det gör den inte hos någon. Så fort du har investerat pengarna i en fond, fondrobot, aktie eller annan investering slutar insättningsgarantin att gälla.

Insättningsgarantin gäller alltså bara de oinvesterade pengarna eller saldot på kontot hos LYSA. Precis på samma sätt som hos t.ex. Avanza eller Nordnet.

18. Vad händer om LYSA går i konkurs?

Något förenklat ingenting. Dina och våra pengar är skiljda från LYSAs verksamhet och om de går i konkurs kommer vi att få en fråga vart vi vill ha våra pengar insatta.

19. Vem står bakom LYSA?

Lysa ägs av grundarna och medarbetarna som arbetar på företaget samt av kända svenska finansprofiler som t.ex. f.d. finansminister Anders Borg, finansmannen Christer Gardell, sparekonomen Claes Hemberg m.fl.

För tydlighetens skull; vi har inga ägarintressen i LYSA.

Övriga frågor om LYSA

Nedan följer ytterligare några frågor som brukar dyka upp, men som inte är så vanliga. Du kan hoppa över dessa om du inte är intresserad av alla detaljer.

20. Vilka är alternativen till LYSA?

De bästa alternativen till LYSA är enligt oss fondroboten Opti eller fondroboten BetterWealth.

Självklart är det även ett alternativ att göra en egen portfölj enligt t.ex. våra modellportföljer eller köpa en global indexfond som Länsförsäkringar Global Indexnära, Avanza Global eller Nordnet Global.

21. Kan man ha ett investeringssparkonto (ISK) på LYSA

Ja, standard när du öppnar ett konto hos LYSA är att det blir ett ISK-konto.

22. Kan man spara till barnen hos LYSA?

Ja, det går utmärkt, det gör vi själva. Bara öppna ett extra konto i ditt eget namn.

23. Kan man ha flera konton på LYSA?

Ja, det går utmärkt, det har vi själva. Du kan även döpa dem till t.ex. "Sparande till pension", "Barnens sparande" eller "Bufferthinken".

24. Kan man ha ett företagskonto på LYSA?

Ja, det går utmärkt, det har vi själva på våra företag. Notera dock att det är mest skatteeffektivt att öppna en kapitalförsäkring.

25. Kan använda LYSA om man lägger sitt företag i träda?

Ja, vi känner till företagare som lagt sina vinstpengar i sitt trädabolag hos LYSA.

26. Är LYSA bra för större belopp (10+ Mkr)?

Ja, absolut. Vi känner till läsare med mer än 50 Mkr hos LYSA.

27. Ska jag ha min buffert på LYSA?

Nej, det avråder vi från. Pengar som ska användas inom 24 månader bör inte investeras varken på LYSA eller på något annat ställe. De bör vara parkerade på ett bankkonto med insättningsgaranti.

28. Vad ska jag göra först? Buffert eller LYSA?

Buffert, det viktigaste är att kunna sova gott om natten och inte oroa sig för sina pengar.

29. Hur ska jag fördela mina pengar mellan räntor och aktier?

Vi tar upp det i kom igång-guiden i detalj. Men den klassiska tumregeln är 10 % i aktier per år i sparhorisont.

Det vill säga att om du sparar på 6 års sikt, då bör du ha 60 % i aktier och 40 % i räntor. Det kan du ställa in manuellt hos LYSA.

30. Ok, LYSA är bra, jag fattar. Vad är dåligt?

Den största nackdelen skulle jag säga att det är tråkigt. Det sköter sig själv och ju mer du lämnar det i fred, desto bättre kommer det att gå. Det innebär att det lika kul som att se målarfärg torka eller gräs växa. Men, det är ju det man köper. Smart sparande ska inte vara spännande.

Sedan finns det andra funktioner som jag önskar att de hade, t.ex. att man kunde ställa in ett slutdatum för sitt sparande och att roboten automatiskt anpassade riskbalansen därefter. Jag skulle önska kapitalförsäkring för privatpersoner som inte finns, en app till telefonen och lite annat smått och gott.

I intervjuer har vi också diskuterat deras val att t.ex. inte inkludera guld i portföljen, inte erbjuda belåning och deras fokus på så kallad naturlig avkastning. Det vill säga ränta från lån i form av räntefonder och utdelning från aktier. Jag kan tycka att man kan unna sig lite bredare syn. Vi har även diskuterat avancerade strategier som tail-risk hedge och liknande.

I det stora hela så tycker jag att det är detaljer och absolut ingen showstopper. I alla fall inte för mig.

Hittade du inte svar på din fråga?

Om du mot förmodan inte hittat svaret på din fråga ovan följer nedan två tips.

Om du har någon fråga
 • Ställ frågan i kommentarsfältet nedan, eller
 • Kontakta LYSAS kundservice på kontakt@lysa.se eller 0852503570

Om du känner dig nöjd och har fått svar på dina frågor, använd gärna vår sponsrade länk om du bestämmer dig för att prova LYSA.

Prova börja spara hos LYSA → (annonslänk)

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej. Du som skriver ansvarar själv för innehållet i din kommentar.

Gravatar ikon för användaren

36 kommentarer finns till denna artikel
Kommentarerna nedan förhandsgranskas inte och varje skribent ansvarar för sitt eget innehåll.

 1. Hej
  Jag sitter med en stor påse pengar som jag hade tänkt lägga i en fondrobot men skall jag ta OPTI ,LYSA eller skall jag ta min egenbanks Nordnet robosave eller kanske en tredjedel av varje och se vilken som går bäst.
  Pengarna är till pension och jag är nu 52 år gammal

  Gravatar för användaren
  Martin Haggren
 2. Överväger att börja med Lysa istället för Avanza, men funderar på, kan det tänkas att Lysa höjer avgifterna på sikt, om så skulle ske kan man då enkelt flytta kapitalet till tex Avanza?

  Gravatar för användaren
  Eriik
 3. 1. Måste man ha ett månatligt sparande på LYSA eller räcker det med att sätta in ett engångsbelopp? (jag förstår att det växer långsammare då) ;)
  2. Om jag skulle starta ett sparande var till mina barn på LYSA, kan jag sen, efter ett tag, överlåta dem till barnen själva?

  Gravatar för användaren
  Erika
 4. Hej,
  Efter att ha läst artiklar om lysa på er hemsida, bestämde jag mig för att börja spara i lysa appen. Har aldrig investerat innan och tänkte att jag måste börja nu. Men jag tycker lysa appen är så svår med alla frågor i början.. fattar inte ens hälften av vad de frågar om.. Jag är verkligen nybörjare. Har ni ngn artikel som i detalj går igenom de frågor de frågar om i början innan man börjar investera?

  Gravatar för användaren
  Hanna
 5. Hej!
  Mamma går i pension om ca 5-10 år och har all sin besparingar på sparkonto (ca 600 000kr). Jag vill hjälpa henne att placera de på ett bättre sätt som kan göra att pengarna växer innan pensionen. Är lysa det bästa förslaget då?

  Gravatar för användaren
  Albin
 6. Lysas avgift är 0,24%. Dom verkar inte ha någon vidare omsättning och verkar gå med förlust med tiotalet miljoner.
  Hur mycket behöver dom omsätta för att börja visa vinst? Om vi leker med tanken att det räcker med 50 Mkr, så innebär det att dom behöver ha totalt sparande på 21000 Mkr. Ifall vi leker med tanken att spararna i snitt har 100 Kkr hos Lysa , så innebär det i runda slängar 210 tusen kunder. Hur stor är sannolikheten att dom kommer få så många kunder? Är det så att Lysa kommer göra en global lansering, eller kommer dom lägga till ytterligare produkter för att öka lönsamheten? Om dom inte har några andra alternativ till intjäning så lär dom behöva höja avgiften, alternativt lägga ner verksamheten när konkurrensen hårdnar.

  Gravatar för användaren
  finlirarn
 7. Stor investering
  Jag tänker sätta in en stor summa på Lysa, men det känns läskigt att köra pang på med aktiefonder (jag har en medel lång sparhorisont) så jag räknar med att ha minst 80/20 fördelning.
  hur gör man bäst?, att ha en massa pengar på kontot och portionera ut det över året, känns slöseri med att dom bara ligger till ingen nytta.

  Gravatar för användaren
  Robert Holmberg
 8. Hej,
  Lysa uppger ju inga nyckeltal över risk i förhållande till vinst , varken Sharp kvot eller standardavvikelse, dom svarar att dom har inte detta för närvarande… har jag svårt att tro på, alternativet är att göra en egen kalkyl baserat på innehaven.. men det är ju ett ganska omfattande jobb.
  Har ni berört detta med Lysa eller i era raporter?

  Gravatar för användaren
  Robert Holmberg
 9. Hej,
  Har en robotindex some heter Wahed Invest det är då ETF. Min fråga gäller om de tre olika typerna av sparprofiler det har. Aggresiv, moderat, konservativ sparning. Utan att gå i detalj vilken typ av profil bör man välja? Beror det på hur länge man tänker spara? Tack i förhand!

  Gravatar för användaren
  Bert Knutsson
 10. Jag tänkte sätta in på Lysa och sökte efter kontonumret eftersom jag alltid vill dubbbelkolla att pengarna hamnar på rätt ställe. Såg då att man inte har ett eget konto: ”Lysas kunder har inget eget bankkontonummer då Lysa inte är en bank. Alla insättningar hamnar på Lysas bankkonto i Danske Bank och du som kund omfattas av den danska insättningsgarantin (Garantifonden).
  Du har ett unikt konto-id …”

  Det verkar ju jätteosäkert (och läskigt) tycker jag. Hur vet jag då att mina pengar/fondandelar verkligen ÄR mina? Speciellt om något händer och insättningsgarantin aktiveras/ används – jag har ju de facto bara satt in på DERAS konto…

  Gravatar för användaren
  Karin C
 11. Hej, gällande kostnaden för Lysa skriver du:

  Mitt svar brukar vara att om du har kompetensen och intresset så kanske du kan göra en likvärdig portfölj för ca 0.28 %. Det innebär en besparing på 0.12 % mot LYSAs 0.4 %. Omräknat i pengar betyder det ca 120 kr per år per 100 000 kr i ditt sparande.

  Men så enkelt är det väl inte med tanke på ränta på ränta som du beskriver i ”kalkylator-för-fondavgifter”, om du räknar med avkastning på pengarna. Vid avkstning på 8%/år blir kostnaden för dom 0.12% År1 129,60 kr och År10 2 576,76 kr, osv.

  OM jag nu har räknat rätt. :-)

  Mvh

  Gravatar för användaren
  JOB
 12. Hej!
  Om jag anger investeringshorisont över 15 år för ett Lysakonto så antar jag att Lysa kommer att köpa fonder med hög risk. Köper Lysa sedan fonder med allt lägre risk vartefter åren går, eller måste jag gå in och ändra risk?
  MVH
  Anna

  Gravatar för användaren
  Anna Lundh
 13. Hej,
  Om man ska ställa in Lysa till en motsvarande RikaTillsammans-portfölj(exklusive guldet), vilken procent-fördelning ska det vara då? Jag har fått mycket information, tack vare er, om bakomliggande strategier hos Lysa men inte procentfördelningen, eller har jag missat det?
  Sedan såg jag att Lysa för företag har en avgift på 0,6% och för privatpersoner 0,4%, tycker du att det fortfarande är en okej avgift? Du skriver att max 0.4% som rekommendation

  Gravatar för användaren
  David
 14. Hej! Jag skickade följande mail till Lysa eftersom jag tycker deras hållbara alternativ inte blir så mycket index kvar med exkludering av 90% av den breda portföljen. Jag frågade om det breda alternativet har någon form av exkludering av oetiska bolag såsom kolkraft, landminor, pornografi, kärnvapen. Svaret jag fick var att det inte görs någon exkludering av oetiska bolag. Jag tycker det är synd att inte lyfta med dessa aspekter när man diskuterar Lysa. Någon som har någon tanke kring detta? Jag har nu valt att gå över till Jans portföljer i Nordnet och Avanza.

  Gravatar för användaren
  Henrik
   1. Hej!
    Tack för svaret! Absolut, det blir knivigt med SAAB tex.

    Jag vet inte vad som utgör aktiv exkludering. Vad jag förstår har Vanguard ingen exkludering över huvud taget även om de undertecknat FN:s riktlinjer för hållbara investeringar? Både SPP och Länsförsäkringar uppger att de har exkludering vilket i sådana fall gör att det känns bättre, även om det bara innebär att de tar bort det värsta. På det sättet kan jag komma nära index utan att behöva finansiera de mest smutsiga företagen.
    https://www.hallbarhetsprofilen.se/fund.html?isin=SE0005188836

    https://www.sppfonder.se/spp-fonder/vara-fonder/indexnara-aktiefonder/spp-aktiefond-global/

    0
    Gravatar för användaren
    Henrik
 15. Hej! Jag skulle vilja förstår bättre varför Lysa har en så pass stor home bias i deras portföljer. Den svenska ekonomin utgör ca 1 % av världsekonomin men Sveriges vikt i Lysas aktieportfölj är ca 20 %. Svaret jag fick från Lysa är at ”Lysa anser att en övervikt mot Sverige (en så kallad ”home bias”) är motiverad eftersom prisutvecklingen av reala tillgångar i Sverige är relaterad till den svenska aktiemarknadens utveckling. Därav har vi valt på sverigedelen
  av 20% och resterande globalt!” Finns det verkligen forskning som stöder att ha en så stor hedge mot svenska aktier som överträffar globala aktier och påverkar sin inhemska köpkraft?

  Gravatar för användaren
  Aaron
 16. Hej! Jag har lyckats slå index varje år sen jag började investera 2015. Jag har använt lysa som benchmark, och i år har LYSA ENDAST avkastat 2% medan jag avkastat 13%. Varför ska man välja lysa när man kan äga endast bra aktier?

  MVH ICKE indexkramare

  Gravatar för användaren
  DT
 17. Kan du förklara varför det är mest skatteeffektivt med en kapitalförsäkring för ett företag (Aktiebolag).

  Gravatar för användaren
  Johan
  1. Hur går deklarationen till med uttag, vinst, förlust eller tillgångar?
   Matas det in till skatteverket automatiskt?

   Gravatar för användaren
   Barbro Karlsson
 18. Hej!tack för en fantastisk blogg och podd!Vill bara säga att det ska bli intressant att läsa om en ny jämförelse mellan fondrobotarna.För visst ska du höra en ny?
  Sett att tex Betterwealth har sänkt avgiften till lägre
  totalavgift än lysa,och har med tex guld. Även Fundler har sänkt avgiften.Det verkar hårda i fondrobot världen. Tack för allt du gör!
  Hälsningar Daniel.

  Gravatar för användaren
  Daniel Nilsson

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök