Manus till boken om barn och ekonomi är nu inlämnad till förlaget

Lär dina barn ekonomins språk - från veckopeng till förmögenhet...

Manus till boken om barn och ekonomi är nu inlämnad till förlaget

För lite över ett år sedan blev jag och min kollega Charlie Söderberg tillfrågade om att skriva en bok om barn och ekonomi och det jobbet vi gör i Balansekonomi. Efter drygt ett års arbete är nu boken inlämnad till förlaget.

Jag kan helt ärligt säga att jag totalt missbedömde den arbetsinsats som krävs för en bok. Jag tänkte, hur svårt kan det vara, jag har ju skrivit över 800 artiklar här på bloggen. Det är väl bara att klippa och klistra lite. Yeah right. Först hade jag det som Charlie senare beskrev som ”saxångest”. Det vill säga att man har köpt in tygerna men man tvekar innan man tar det där saxtaget och gör själva klippet. Sedan har det mest känts som att tugga taggtråd.

I somras kom vi äntligen förbi det första hindret och på drygt två veckor skrev större delen av boken. Sedan blev det paus i augusti och halva september på grund av andra projekt. Vi mejlade förlaget och frågade hur deadline såg ut och fick inget svar. Inte förrän en dag för två veckor sedan. Då fick vi ett mejl med innebörden: ”Hej, hoppas det går bra för er. Ni kan lämna in manus idag.” Jag trodde jag skulle trilla av pinnen.

Så här i efterhand var det kanske det som behövdes eftersom jag de senaste två veckorna mer eller mindre fick släppa allting som jag hade för händer och fokusera på boken. Det gjorde i alla fall att vi har lämnat in en version till förlaget som vi inte behöver skämmas för. Nu har det till och med gått så långt att jag själv tror på boken och tycker att den är bra och förtjänar att ha blivit skriven, även om inte en enda förälder läser den. Jag skulle gett den som en gåva till mig själv i alla fall.

Jag tror att du som läsare kommer att känna igen en del resonemang härifrån bloggen, men där kommer också komma en hel del nytt. Inte minst kommer där nytt till följd av alla de intervjuer som vi har gjort med allt från andra ekonomibloggare, sparekonomer, barnpsykolog, förskolepedagoger och inte minst några barn själva. Dessutom är det sammanställt på ett helt annorlunda sätt. Jag själv fick en del egna insikter kring vilka jag kommer dela med mig av vid tillfälle. Framförallt kring mitt eget sparande till min dotter Freja.

Boken kommer som det ser ut nu, att släppas strax efter jul. Men det beror på förlaget och om de tycker att vi är lika långt som vi själva tycker. Ha därför lite överseende med sparsmakade artiklar nu och framgent.

Ses på andra sidan! :-)

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök