Manus till boken om barn och ekonomi är nu inlämnad till förlaget
Sök:

Manus till boken om barn och ekonomi är nu inlämnad till förlaget

Lär dina barn ekonomins språk - från veckopeng till förmögenhet...

Manus till boken om barn och ekonomi är nu inlämnad till förlaget
Den här artikeln publicerades 2016-10-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

För lite över ett år sedan blev jag och min kollega Charlie Söderberg tillfrågade om att skriva en bok om barn och ekonomi och det jobbet vi gör i Balansekonomi. Efter drygt ett års arbete är nu boken inlämnad till förlaget.

Jag kan helt ärligt säga att jag totalt missbedömde den arbetsinsats som krävs för en bok. Jag tänkte, hur svårt kan det vara, jag har ju skrivit över 800 artiklar här på bloggen. Det är väl bara att klippa och klistra lite. Yeah right. Först hade jag det som Charlie senare beskrev som ”saxångest”. Det vill säga att man har köpt in tygerna men man tvekar innan man tar det där saxtaget och gör själva klippet. Sedan har det mest känts som att tugga taggtråd.

I somras kom vi äntligen förbi det första hindret och på drygt två veckor skrev större delen av boken. Sedan blev det paus i augusti och halva september på grund av andra projekt. Vi mejlade förlaget och frågade hur deadline såg ut och fick inget svar. Inte förrän en dag för två veckor sedan. Då fick vi ett mejl med innebörden: ”Hej, hoppas det går bra för er. Ni kan lämna in manus idag.” Jag trodde jag skulle trilla av pinnen.

Så här i efterhand var det kanske det som behövdes eftersom jag de senaste två veckorna mer eller mindre fick släppa allting som jag hade för händer och fokusera på boken. Det gjorde i alla fall att vi har lämnat in en version till förlaget som vi inte behöver skämmas för. Nu har det till och med gått så långt att jag själv tror på boken och tycker att den är bra och förtjänar att ha blivit skriven, även om inte en enda förälder läser den. Jag skulle gett den som en gåva till mig själv i alla fall.

Jag tror att du som läsare kommer att känna igen en del resonemang härifrån bloggen, men där kommer också komma en hel del nytt. Inte minst kommer där nytt till följd av alla de intervjuer som vi har gjort med allt från andra ekonomibloggare, sparekonomer, barnpsykolog, förskolepedagoger och inte minst några barn själva. Dessutom är det sammanställt på ett helt annorlunda sätt. Jag själv fick en del egna insikter kring vilka jag kommer dela med mig av vid tillfälle. Framförallt kring mitt eget sparande till min dotter Freja.

Boken kommer som det ser ut nu, att släppas strax efter jul. Men det beror på förlaget och om de tycker att vi är lika långt som vi själva tycker. Ha därför lite överseende med sparsmakade artiklar nu och framgent.

Ses på andra sidan! :-)


Den här artikeln publicerades 2016-10-10 klockan 09:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

7 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Nu har ni skördat frukter av er ekonomiska uppfostran: ni hörde väl Frejas ord när vi pratade om huset??
  ”Farmor, jag har också bidragit till husköpet. Jag har gett mamma och pappa mina sparade pengar.”
  Ett eloge till er alla 3! Till er för Frejas vägledning i den fråga och till Freja för hennes insikt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ivana Bolmeson
 2. Vit pil

  Spännande!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
 3. Vit pil

  Ljudbok på Storytel?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  SkåneDave
  1. Vit pil

   Förmodligen – dock är det Bonnier som bestämmer det och inte vi. Men skulle bli förvånad om så inte sker. Håller tummarna. Möte med förlaget på måndag.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 4. Vit pil

  Dås er vi fram emot ett bra pris på boken här för troga bloggläsare ;)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sara
  1. Vit pil

   Haha… absolut. Tyvärr ligger det utanför min kontroll då det är Bonnier som ger ut boken.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.