Mejl från Johan med två frågor och mina svar på dem
Sök:

Mejl från Johan med två frågor och mina svar på dem

Mejl från Johan med två frågor och mina svar på dem

Johans mejl till mig och Håkan:

Hej Jan och Håkan!

I mitt förra mail skickade jag en hel del text men det är två saker i denna som jag skulle vilja ha era synpunkter och tankar kring.

1. Jag skrev att Nursen sagt till mig att vi rent formellt måste instruera henne om att försvara oss i rättsliga processer framöver om vi vill dels ha hennes hjälp, men också för att kunna kunna få prisuppgifter från henne. Det börjar dra ihop sig rent tidsmässigt nu innan vi måste svara så jag vill höra hur ni tänker göra (att säga till henne att vi är intresserade men vill ha mer information verkar inte räcka, hon kommer ignorera det. Vi måste alltså ge ett klart besked). Som sagt, hurvida hearingen nästa vecka kommer kosta är fortfarande oklart men jag tolkar det som att det inte kommer göra det. Hon vill, som jag förstår det, ha alla svar antingen ja eller nej så att hon är redo att börja arbeta om förhandlingarna skulle gå åt skogen och stämningarna fortsätta. Stämningarna handlar alltså om att ta våra titles ifrån oss. Skulle förhandlingarna gå i lås är det bara att pusta ut och ‘korka upp’.

Jag förstår ditt resonemang, samtidigt så känner jag att där är inte så mycket mer att göra än att be henne representera oss. När min kollega Lars pratade med henne så verkade det som att domaren i första instansen gick på landägarens linje och att det är inte säkert ens att vi har den säkerheten. Vet du något om det?

Annars har jag tackat ja till Nursen sedan tidigare att representera mig och oss som har lägenheten tillsammans.

2. Min andra fråga, eller snarare synpunkt, gäller inbetalningarna som vi har kvar. Som jag skrev tidigare så har Nursen sagt att ingenting är klart vad gäller hur och när våra slutbetalningar ska ske om förhandlingarna går bra. Det jag vill diskutera med er är att vi kanske redan nu ska tydliggöra vikten av att i de pågående förhandlingarna förhandla om att slutbetalningarna ska ske först när allting är färdigbyggt.

Jag personligen kommer inte att betala något förrän jag ser något konkret resultat. Liksom fool me once, shame on you – fool me twice, shame on me.

Detta kan vi dels diskutera med Nursen men också med de engelska investerarna så att vi har ett brett stöd i det. Att skicka mer pengar innan färdigställandet skulle kännas oerhört riskfyllt och jag tror inte att jag är ensam om att känna så.

Det är du absolut inte ensam om.

Skulle det visa sig att förhandlingarna går bra men att ett krav från utvecklarens sida är att vi ska betala i förväg kanske allting bryter samman ändå, just för att många skulle vägra gå med på det kravet. Som jag ser det är det av oerhörd vikt från oss investerares sida att betalningarna ska ske efteråt medans det för Demos del inte bör spela någon större roll (det är troligtvis Demo som ska få pengarna och inte den nya utvecklaren enligt R2I’s senaste uppdatering).

Hur ser ni på ovanstående punkter och hur tycker ni att vi ska gå vidare?

Om jag inte har missat något så är där inte så mycket vi kan göra förutom att vänta ut resultatet från förhandlingarna. Tyvärr.

Hälsningar, Johan

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.