Mejl och mitt svar i google-gruppen kring Elite Park
Sök:

Mejl och mitt svar i google-gruppen kring Elite Park

Nedan kom som en befogad fråga i google-gruppen. Läs mitt svar nederst.

>>Hur resonerar ni angående säkerheterna som den turkiske advokaten
>> förespråkar?
>>
>> Oavsett om jag tecknar dessa säkerheter eller inte, så har jag ingen
>> lust att investera mer kapital i projektet innan vi har riktigt
>> konkreta och säkra fakta för att bygget kommer färdigställas.
>>
>> Så, jag förstår inte riktigt vitsen med dessa säkerheter om vi får
>> starka fakta för att det kommer färdigställas. Får vi dessa fakta och
>> inte behövde säkerheter innan, förstår jag inte varför vi skulle
>> behöva det nu. Skulle vi inte få dessa fakta är inte jag intresserad
>> av att investera mer kapital oavsett vilka säkerheter vi har.
>>
>> Skulle det bli aktuellt så är jag intresserad av att kontakta en
>> jurist och ta saken i egna händer, och då kan det ju vara bra att gå
>> ihop för att få ner kostnader.
>>
>> Blir intressant att höra vad Dan har att rapportera när han kommer
>> hem nästa vecka.

Hej!

Jag kan relatera till känslan att inte vilja investera mer kapital, men i skrivande stund tror jag att det är fel väg att gå. För det första behöver vi se till att vi har gjort vad vi ska, och om vi inte betalar ger vi utvecklaren mer vatten på sin kvarn.

När det gäller säkerheterna så är de till för att ”låsa” utvecklaren vid projektet, vad jag förstår det, och i detta fallet känns det iaf för mig bättre att lita på de som kan de här bättre – i vårt fall advokaten. Dan har ju även antlitat en extern advokat för att jkvalitetsgranska Enta, vilket jag tycker gör det hela mer underbyggt.

Som jag har sagt tidigare, tror jag att just nu gäller det sitta still i båten och avvakta både Dans ankomst och vidare instruktioner från advokaten. I grunden tror jag att få människor är ute efter att luras, utan det handlar snarare om omständigheter som varit svåra för utvecklaren att förutse – som företagre kan jag relativt enkelt relatera till hans beslut och tillvägagångssätt.

Det är därför jag hellre försöker samarbeta istället för att hota – iaf i detta läget. Fungerar inte det så får man sedan ta beslutet att vidta andra åtgärder och då gå fullt ut för dem.

Hälsningar,
//madwax

Kommentera

4 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Anders,

  Jag tror snarare att det handlar om att förbereda sig för alla eventualiteter och skaffa sig ett så bra förhandlingsläge som möjligt. Vi ska försöka få tag på Dan nu i dagarna och se vad han har att säga.

  Hörs!
  //madwax

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 2. Vit pil

  Tack för stödet, jag är helt övertygad om att det kommer att lösa sig. Om inte annat så mår man ofta generellt bättre med den inställnignen under tiden :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 3. Vit pil

  Hoppas det löser sig för er. Dan måste ha en bra pålitlig bakgrund som har sådant stöd från er. Jag är glad för Dan måste jag säga. Om fler seriösa svenska entreprenörer, mig inkluderat, hade haft sådan uppbackning så hade man varit mäkta förvånad:).

  Men jag hoppas, seriöst menat, att det hela reder ut sig utan juridiska problem. Juridiska problem kostar för mycket och är en absolut ”worst-case” scenario grej.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias
 4. Vit pil

  Jo, jag håller med om att det bästa är att samarbeta och att avvakta
  och se vad Dan har att säga. Antar att alla vill att lägenheterna ska
  bli färdigställda.

  Vad jag inte riktigt förstår är varför det ska behövas säkerheter för
  att byggherren inte ska sälja lägenheterna, om det nu är största
  orsaken till att säkerheterna ska behövas? Det jag undrar är om de
  verkligen kan göra det, och i så fall och om det finns sådan misstanke
  så tycker inte jag det låter som något vidare samarbete…

  Det jag menar är att det känns som dubbelmoral att betala mer pengar
  till någon som man ändå inte litar på, och i så fall vill jag
  verkligen ha starka fakta för att lägenheterna kommer att
  färdigställas.

  //Anders

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anders

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.