Min ekonomi per idag
Sök:

Min ekonomi per idag

Läget i min egen ekonomi

Eftersom jag bloggar om ekonomi tycker jag att det är viktigt att dela med sig av hur ens egen ekonomi ser ut. Jag säger alltid till andra – ”se först vilka resultat människan som du tar råd av har, innan du lyssnar på råden”.

Jag är inte rikast i Malmö och jag har faktiskt ingen ambition att bli det heller. Förr hade jag ett mål om att ha 10 miljoner på banken men jag konstaterade vid ett tillfälle att det faktiskt inte var ett mål som inspirerade mig.

Det målet som jag och min familj arbetar mot är snarare ett mål definierat i form av frihet:

Vi vill kunna arbeta var i världen vi vill, med vad vi vill, när vi vill med vem vi vill.

För mig handlar det alltså mycket mer om resultatet (”friheten”) som pengarna ska åstadkomma än pengarna i sig själv. På väg mot det målet påstår jag att jag idag har kommit ganska långt – vilket är det som är det viktiga.

Rent konkret så har jag största delen av mina tillgångar i vårt bolag Bolmeson Holding AB (”556772-2029”). I senaste bokslutet per den 30:e april 2013 så var de värderade till 2.26 miljoner kronor. Det är en väldigt låg värdering då jag värderat dem till inköpspris vilket inte riktigt motsvarar värdet idag påstår jag. Men det finns ingen anledning att blåsa upp värdena.

Privat har jag ett CSN-lån på ca 180.000 kr och ett investeringslån på 100.000 kr. Vi bor i en hyresrätt i centrala Malmö så inga bolån eller motsvarande. Det betyder också att vi har gått från 0 till över 2 miljoner på mindre än 5 år och vi har gjort det utan en ”bostadskarriär” (eftersom jag har haft fel sedan 2006 om den svenska bostadsbubblan).

Min dotter Freja som är född i februari 2011 har idag (dec 2013) en pengamaskin där tillgångarna i runda slängar är värda ca 250.000 kr. Den pengamaskinen har också gått från 0 till 250.000 på mindre än 3 år. Det här har jag bloggat om kontinuerligt sedan 2011 och jag tycker det är väldigt kul, för det ger en möjlighet att följa en utveckling från 0 och framåt.

Du kan följa och läsa hela historien om Frejas pengamaskin här.

Det som egentligen kanske är mest intressant och det som jag är mest stolt över att jag till bolaget har intäktströmmar från 4-6 olika håll. Det betyder att jag inte är beroende av ett jobb eller ett uppdrag utan fungerar inte den ena pengamaskinen så fugnerar någon av de andra. Det gör att de passiva inkomsterna på årsbasis uppgår till runt 250.000 kr. Eftersom våra utgifter per månad ligger runt 30.000 kr (exkl. resor) så betyder det att vi kan leva utan att gå till jobbet i ungefär 6 månader per år.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.